Migrace OS a hláška Málo místa na cílovém disku
Zdravím
Potřeboval bych převést OS v NTB na SSD disk 250 GB daný místo mechaniky.Problém je ,že v NTB je 1TB nerozdělený disk a tudíž je celý jako C.Při pokusu o migraci OS přes EASE US Partiton Master ,to vyhodí hlášku,že na cílovém disku je málo místa,protože chce převádět celé C .V Macrium reflect jsem to zatím nezkoušel a momentálně tady ten NTB nemám,ale myslím,že tam bude problém stejný.Potřeboval bych tedy radu,jak udělat,aby to kopírovalo jen os. Předem díky za tipy
Potřeboval bych převést OS v NTB na SSD disk 250 GB daný místo mechaniky.Problém je ,že v NTB je 1TB nerozdělený disk a tudíž je celý jako C.Při pokusu o migraci OS přes EASE US Partiton Master ,to vyhodí hlášku,že na cílovém disku je málo místa,protože chce převádět celé C .V Macrium reflect jsem to zatím nezkoušel a momentálně tady ten NTB nemám,ale myslím,že tam bude problém stejný.Potřeboval bych tedy radu,jak udělat,aby to kopírovalo jen os. Předem díky za tipy
Uplne nejsnazsi je odlit na externi disk tolik dat, aby jich bylo mene, nez velikost SSD, pak uz naklonujes. A sice nepises, co je to za notas, ale byvalo zvykem, ze mechanika se davala na pomalejsi port, takze doporucuji SSD misto HDD a ten misto mechaniky.
Díky za radu. NTB je ASUS F556UQ-DM914T (i5 7200U,GeForce 940MX 2GB) No tak pokud není jiné řešení a to jsem si i myslel,tak možná bude lepší hodit NTB do recovery modu,než kopírovat věci na externí disk,protože ten 1TB disk se pak stejně musí zformátovat a i kdybych dal věci zpátky,tak by stejně nic nejelo.S rychlostí portů to předám dálmajiteli NTB,jestli se mu to bude chtít ještě předělávat.Ono i kdyby byl na mechanice pomalejší,tak to pořád bude raketa proti tomu,jak dlouho to startuje teď a to i když je tam disk se 7 200 ot/min.