Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Mám problém asi z hacknutím

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    43

    Mám nějaké problémy. Začaly mi občas sekundové výpadky. Minulý týden mě v noci internet spadl úplně na několik hodin. Pak jsem to vypl a ráno to zase jelo. Psal jsem operátorovi a ten mě ujistil, že u mě žádný vypadek nebyl. Ale že mám trvalý upload 20mbit. Zkoušel jsem to procházet a povypínat vše co by mohlo něco způsobovat. A nic se nezměnilo. Procházím občas aukro a nějaké další bazary. A dnes jsem vyhrál myš za 725,-Kč. A já jsem na aukci nepřihazoval...jen na 50,-Kč. Takže musel se někdo napojit na mě a přihazoval. Ale to asi bude jen začátek...asi ten upload jede pořád. Co mám dělat...dokážete někdo poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,270

    Tak můžeš to zdlouhavě a složitě čistit nebo si zazálohuj na exterák svoje důležitá data, přeinstaluj systém a exterák projeď antivirem a antimalwarem ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    43

    Nevím jestli to pomůže. Myslím, že se někdo dostává do routru a tam si udělal cestu do PC a telefonů. Sice jsem si změnil přístupové údaje. spiš bych to zkusil řešit nějakou ochranou. Přeinstalovat to asi budu muset...ale ten upload mě trochu mate. Když jsem vypnul PC a připojil je z nově nainstalovaného noťasu, tak ten upload tam byl pořád těch 20 Mbit...a ten mám připojený přes wifi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,270

    Pokud myslíš, že je to až tak ostré, tak samozřejmě router do továrního nastavení, přehrát FW a nastavit hesla ...
    A nebo rovnou nový router ...
    Reinstal a kontrola uživ. dat každopádně ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    43

    Tak to asi bude nutné. Ten router zkusím uvést do továrního nastavení...a pak uvidím.
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    43

    Zatím jsem jen restartoval router. Odpojil všechna zařízení na wifi...a zůstal připojen jenom jedno PC na kabelu. To jsem vyčistil a myslím, že dokonale a přesto mám pořád upload 20Mbit. Co ještě může ten upload provádět. Asi se bude muset ten router úplně vyměnit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Jak jsi zjistil, že pořád odesíláš rychlostí 20 MBit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    43

    https://www.speedtest.net/result/11464600125 tím testem. Ale psal mi to i můj operátor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    699

    Ten test ukazuje dosazenou rychlost internetu, ne soucasne zatizeni ostatnimi zdroji. Pokud to tedy nezakladas na rychlosti inzerovane providererem (40 mb/s)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    43

    Takže to neměří upload v reálném čase? A dá se to nějak zkontrolovat. Můj provider mi to nahlásil jak důvod ke krátkodobým výpadkům - pár sekund.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Providerům se obvykle akorát práší od huby. I kdybych linku vytěžoval na 100 %, musí mi zařídit stabilní spojení dle uzavřené smlouvy. Tahle výmluva je ohraná písnička. Nejdřív se takhle hlavně démonizovali "stahovači", že jen kvůli nim ostatním jede net blbě. No ostatně to pořád některým wifinkářům zůstalo, když si neumí nastavit síť. Naposledy mi takhle napsalo bývalé UPC, že mám otevřené jim podezřelé porty a že mi je zablokují. No alespoň mi dali vědět, takže jsem jim hned volal, že děkuji za info, ale o své porty se umím starat sám a ať se příště spíše starají o to, aby ty jejich dodávané modemy nestály tak moc za hovno. Suma sumárum, speedtest ti jen řekne, jaké maximální rychlosti jsi dosáhl, ne že furt něco odesíláš/stahuješ. To se spíš dozvíš ve statistikách routeru, nebo to ukazuje i správce úloh Windows (Ctrl+Shift+Esc).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    43

    Hm...tak jsem se díval na na správce úloh a tam mi jede jen Firefox a to cca 5 - 10% a nic jiného by jet nemělo. Takže máš pravdu. Ještě zkusím projít router.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Asi problem s diskem
    Od Merik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-05-2009, 22:05
  2. Asi problém s vyrovnávací pamětí
    Od h6y v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-05-2009, 21:11
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-10-2008, 11:30
  4. Radeony: Problem s vyhlazovanim (asi)
    Od Stoupa07 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-10-2008, 21:08
  5. Problem s grafickou kartou (asi)
    Od LukasK v sekci Grafické karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 31-12-2006, 14:26