AM2 - výběr nové desky
Poraďte - stavím nové PC a mám vybrané dvě desky a nevím, kterou vzít:
Gigabyte GA M57SLI S4
Asus M2R32 MVP
Recenze mají obě víceméně stejné a dobré, nemůžu ale nikde najít, jestli mají kondenzátory s pevným dielektrikem a zalité cívky. Poraďte, rozhodnu se podle toho. Neuškodily by i další poznatky....:o) Dík.
Gigabyte GA M57SLI S4
Asus M2R32 MVP
Recenze mají obě víceméně stejné a dobré, nemůžu ale nikde najít, jestli mají kondenzátory s pevným dielektrikem a zalité cívky. Poraďte, rozhodnu se podle toho. Neuškodily by i další poznatky....:o) Dík.
pevny kondenztory nema ani jedna (staci zagooglit)
http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=328&l4=0&model=1296&modelmenu=1
http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/pila/am2/gigabyte-ga-m57sli-s4/plyta-gora.jpg
u GB maji pevne kondenzatory desky, ktere maji v nazvu D - tedy DS3, DS4...
s tou asuskou ma dobre zkusenosti tgfh, jakmile se tu ukaze se urcite ozvi
EDIT: tak link vazne nesel, takze si kazdy kliknete na obrazek
EDIT2: tak ta od tgfh je mnohem vetsi;)
http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=328&l4=0&model=1296&modelmenu=1
http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/pila/am2/gigabyte-ga-m57sli-s4/plyta-gora.jpg
u GB maji pevne kondenzatory desky, ktere maji v nazvu D - tedy DS3, DS4...
s tou asuskou ma dobre zkusenosti tgfh, jakmile se tu ukaze se urcite ozvi
EDIT: tak link vazne nesel, takze si kazdy kliknete na obrazek
EDIT2: tak ta od tgfh je mnohem vetsi;)
[quote=mech13;56415]jakmile se tu ukaze se urcite ozve[/quote]
;)
Přesně tak, jednoznačně M2R32-MVP. Škoda že design desky není tak úchvatný jako její schopnosti.
Kondíky jsou obyč., stejně jako cívky typu toroid (cívka stočená do kruhu), každopádně se to na desce nijak nepodepisuje - všechno na ni jede, stabilita 100%, chipset se nijak nevaří pasiv bohatě stačí, atd.
Kdyby ti nefungoval (jako mi) link od mecha tak v příloze je foto se slušným rozlišením.
EDIT: Jinak tu GA-M57SLI-S4 jsem měl taky v ruce a nějak mi nesedla :thumbdown prostě nesvištěla jak M2R32-MVP
;)
Přesně tak, jednoznačně M2R32-MVP. Škoda že design desky není tak úchvatný jako její schopnosti.
Kondíky jsou obyč., stejně jako cívky typu toroid (cívka stočená do kruhu), každopádně se to na desce nijak nepodepisuje - všechno na ni jede, stabilita 100%, chipset se nijak nevaří pasiv bohatě stačí, atd.
Kdyby ti nefungoval (jako mi) link od mecha tak v příloze je foto se slušným rozlišením.
EDIT: Jinak tu GA-M57SLI-S4 jsem měl taky v ruce a nějak mi nesedla :thumbdown prostě nesvištěla jak M2R32-MVP
Taky sem si jist ze budes spokojen protoze ja tu desku prohanim jako ...certa... a vona de a de , neslychane :-D
Gigabyte bych nebral, měl jsem jí několikrát v ruce a nic mě na ní nezaujalo. Gigabyte je lepší spíš pro Intel, hlavně DS řada. :)
Osobně jako nejlepší desku pro AM2 vidím v Asus M2N-E, ale myslím, že už se vyprodává, takže ještě doporučím jednu: Asus M2N-SLI Deluxe, ale cenově už je výš.
S těmi Asuskami mám výborné zkušenosti. :)
Osobně jako nejlepší desku pro AM2 vidím v Asus M2N-E, ale myslím, že už se vyprodává, takže ještě doporučím jednu: Asus M2N-SLI Deluxe, ale cenově už je výš.
S těmi Asuskami mám výborné zkušenosti. :)
[QUOTE=tgfh;56793]proč imho? je to slušná cena[/QUOTE]
Jsem jen tak nakouknul do další obchodů, ale neustále je nevymetám, takže nevím jak je normálně na tom. Na OC se to často zvrhne v to, kdo najde ještě nižší cenu a ukáže jakej je ten člověk co na to poprvé upozornil chuj :D
Jsem jen tak nakouknul do další obchodů, ale neustále je nevymetám, takže nevím jak je normálně na tom. Na OC se to často zvrhne v to, kdo najde ještě nižší cenu a ukáže jakej je ten člověk co na to poprvé upozornil chuj :D
[quote=Withman;56860]Asus M2N-E, Asus M2N-SLI Deluxe
S těmi Asuskami mám výborné zkušenosti. :)[/quote]
Tak to je fajn, já ne. Ta druhá celkem ujde, ale na M2R32-MVP stejně nemá a ta první škoda mluvit, topící potvora za pár šupů.
Kupuje M2R32-MVP takže už ticho :shut
S těmi Asuskami mám výborné zkušenosti. :)[/quote]
Tak to je fajn, já ne. Ta druhá celkem ujde, ale na M2R32-MVP stejně nemá a ta první škoda mluvit, topící potvora za pár šupů.
Kupuje M2R32-MVP takže už ticho :shut
[QUOTE=tgfh;56969]Tak to je fajn, já ne. Ta druhá celkem ujde, ale na M2R32-MVP stejně nemá a ta první škoda mluvit, topící potvora za pár šupů.
Kupuje M2R32-MVP takže už ticho :shut[/QUOTE]
Já si objednám tu M2R32-MVP a mrknu na ní, ale jak říkám...výše zmíněné desky - spokojenost. A nebyl to jen jeden kus, jenž jsem měl v ruce. :shut
Kupuje M2R32-MVP takže už ticho :shut[/QUOTE]
Já si objednám tu M2R32-MVP a mrknu na ní, ale jak říkám...výše zmíněné desky - spokojenost. A nebyl to jen jeden kus, jenž jsem měl v ruce. :shut