FUJITSU-SIEMENS Amilo Pi2530/ C2D T5250/ 15.4"
Ahojte,
chcel by som spoznat vas nazor na tento notebook:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Potrebujem vediet ci sa za tie peniaze oplati tento stroj - paci sa mi tam vykonny chipset a dobra graficka karta v porovnani s ostatnymi, tiez na velkost hdd v danej cenovej relacii (vyberam nieco co je do 25 000 Sk).
Co vy na to?
chcel by som spoznat vas nazor na tento notebook:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Potrebujem vediet ci sa za tie peniaze oplati tento stroj - paci sa mi tam vykonny chipset a dobra graficka karta v porovnani s ostatnymi, tiez na velkost hdd v danej cenovej relacii (vyberam nieco co je do 25 000 Sk).
Co vy na to?
Grafika žádnéj zázrak, jestli na tom chceš trošku hrát, tak tohle rozhodně ne. Jinak by to nebyl špatný NTB. :)
kupujem ho pre priatelku a nechcel by som, aby na tom moc gemblila. Uplne staci, ked tam pojdu filmy a par jednoduchych hier - nfs quake... vobec netreba
S tou grafikou - z Alzy se nedá vyčíst, která z nich to je. Jestli HD 2300 nebo X2300. Ty karty jsou různé, celkem dost. Určitě neexistuje karta X2300 HD. Jinak parametrově je hezký, jen o FS se celkem traduje, že má strašně moc reklamací.
intri, takze co potom povazujes za kvalitny notebook - ja z mojho prostredia pocuvam, ze fujitsu siemens su dost spolahlive, ale rad si necham poradit.
...ked som pozeral notebooky do 25 tak mi ten vysiel uplne najlepsie - nic parametrovo lepsie som nenasiel.
...ked som pozeral notebooky do 25 tak mi ten vysiel uplne najlepsie - nic parametrovo lepsie som nenasiel.
No, chtělo by to spíš kompromis v parametrech, protože kvalita zpracování a servisu se nikde nepíše. Chybu bys neudělal s Lenovem, ty jsou ale dražší, taktéž Dell... Co nějaké HP? Ty jsou dost oblíbené ve všech cenových hladinách. HP je v této ceně ve znamení kompromisů, ale kvalitativně jsou na tom dobře.
co sa dell tyka - pracoval som v ich supporte dost dlho na to, aby som si nekupil dell ntb - dokazal by som napisat kvantum podobnych pripadov ako si ty napisal o aceri - pekny pocin :) - asi by ma po tom case rozhodilo %). S hp tiez nemam dobre skusenosti kedze pracujem ako it coordinator a dost sa kazia. Co sa asusu tyka tak tiez nemam dobre skusenosti odvtedy co sme do firmy objednali 3 zakladne dosky a kazdu bolo treba min. 2x reklamovat, aby pocitace isli. Tak uz fakt neviem, idem si zistit aky servis ma FS pre pripadne vybavenie reklamacky.
iceboss - tak tak, si niekedy vravim, ze ti ludia, ktori s takymi zalezitostami nemaju prakticke skusenosti su ovela viac v pohode a neriesia take dilemy ako ini. Co si myslis ti o Fujitsu Siemens?
[quote=ICEBOSS;57496]kdyz clovek nekde dela, tak do toho moc vidi a pak se divi :)[/quote]
No, lepší, aby se divil pracovník, než zákazník.:-)
Pokud jde o FS, můžeš ho zkusit, co by ne. Zas tak špatnou pověst nemá a zkušenosti navíc se vždycky hodí.:-) Tak jestli se pro něj rozhodneš, dej vědět.
No, lepší, aby se divil pracovník, než zákazník.:-)
Pokud jde o FS, můžeš ho zkusit, co by ne. Zas tak špatnou pověst nemá a zkušenosti navíc se vždycky hodí.:-) Tak jestli se pro něj rozhodneš, dej vědět.
servis FSC jsem vyuzil 3x
dvakrat mi menili display za novy (rok a pul stary zlobil, sel vymenit, novy dost blbnul tak sel hned na dalsi reklamacku a vymenen) a potreti mi menili sroubek ktery drzi display za kratsi protoze tam dali jiny a prorvali ho az do baterky:D
jinak na FSC se mi hodne libi jejich pristup k ovladacum, kvalita - po dvou letech je na tom nekolikanasobne lip nez acer a ASUS zhruba stejne pouzivane
(ale mam bussines řadu "pro" a ne levne "tesco" modely)
ja myslim ze si nevyberes, kdybys delal postupne ve vsech servisech velkych vyrobcu NB tak by sis asi poridil dvoukolak, autobaterku a vozil si stolni komp...
dvakrat mi menili display za novy (rok a pul stary zlobil, sel vymenit, novy dost blbnul tak sel hned na dalsi reklamacku a vymenen) a potreti mi menili sroubek ktery drzi display za kratsi protoze tam dali jiny a prorvali ho az do baterky:D
jinak na FSC se mi hodne libi jejich pristup k ovladacum, kvalita - po dvou letech je na tom nekolikanasobne lip nez acer a ASUS zhruba stejne pouzivane
(ale mam bussines řadu "pro" a ne levne "tesco" modely)
ja myslim ze si nevyberes, kdybys delal postupne ve vsech servisech velkych vyrobcu NB tak by sis asi poridil dvoukolak, autobaterku a vozil si stolni komp...
Spolužák si teď koupil FS, ale už jsem ho dva týdny neviděl...:-) Tak až ho uvidím, zeptám se ho. Doufám, že nereklamuje a že ho to nepoložilo.;-)
pravdepodobne ho predsalen nekupim - oficialne stanovisko FS je to, ze na rad Amilio sa neda predlzit zaruka. To je pre mna resp. pre cloveka, ktoremu ho budem kupovat dost dolezite lebo sa jedna o studenta, kt. si nemoze dovolit kupovat kazde 2 roky novy.
Jestli vydrží dva roky, vydrží i třetí rok... Ta prodloužená záruka mi přijde u normálních noťasů celkem zbytečná.
me neprijde spatna... po 2 letech zacinaji prvni nemoci... klouby, kontakty, klavesnice, baterka... :)
Tak ono záleží na finančních možnostech a způsobu použití toho noťase. Jestli si může dovolit dát dalších pár tisíc na rozšířenou záruku, určitě bych to bral ( však když jsem kupoval Acer, taky jsem si přikoupil rozšířenou záruku - že mi byla k ničemu, to už je fuk ). Ale je to dost peněz navíc, když si za 28 tisíc koupí Lenovo, nebude potřebovat tu záruku na 90% a získá aspoň kvalitnější mašinu. I když třeba ne tak výkonnou.