Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 30

Téma: pár dotazů k virtualizaci

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Co to hlásí?
    hlasí to sále že to číslo je již použité nebo prošlé(něco v tom smyslu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, jestli bylo nově vygenerované, asi nebude prošlé, ale použité by už teoretricky mohlo být. Třeba mají na VMWare chybu. Zkus jim klidně napsat maila, že to nefunguje, nebo si stáhni nějaký kód z výměnné sítě. To je sice už trochu méně morální i legální, ale pořád by to fungovalo. Pokud by se ti nechtělo nic stahovat z P2P, můžeš zkusit i jiný virtualizační nástroj. Microsoft nějaký taky dělá, jen si teď nevzpomenu na jeho jméno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    co se tyce RAM, tak to omezeni je pro SOUCASNE SPUSTENE STROJE, samozdrejme jich muzes mit nainstalovanych 30 nebo kolik se ti jich vleze na disk, ale s 1GB RAM je vic nez 3 najednou tezko spustis...
    jen pro upresneni kdyby jsme si predtim nerozumeli

    s drag & drop to mas jednoduchy, jakmile nainstalujes OS na virtualni stroj, nekde v menu je moznost install VMWare tools a to ti nainstaluje ovladac garfiky, mysi a umozni drag & drop, plynuly prechod mysi (nebudes muset mys uvolnovat pomoci CTRL + ALT) a asi jeste neco

    sice ti ted neporadim uplne legalni (ale z moralniho hlediska imho bezuhonou) vec, ale pokud ti jejich vygenerovany trial klic nefunguje (ani napodruhe), sahnul bych po nejakem warez SN nebo keygenu a program otestoval s tim. az by ti mela skoncit legalni zkusebni doba nebo budes mit otestovano, VMware smazat nebo radne koupit. vlastne si tak vynahradit jejich neschopnost, ale v zadnem pripade takto nefungovat trvale, nejsme warez forum!
    EDIT: nebo je skus kontaktovat pres mail, treba se ti radne vyjadri a situaci snadno vyresi
    já myslel že VMWare tools není součástí inst.balíčku VMWare Workstation jelikož na jejich webu to dávaj ke stažení zvlášt.Pokud je to tak jak říkáš tak jedině dobře.Ale pokud ne třeba jak je to tušim ve verzi VMWare 4.5 tak nevim nevim.A jak je to tedy s podporou grafiky?Protože ve verzy kterou zmiňuji je základní nastavení tušim že 640x480 a z hloubkou barev už ani nevim-je to moc dlouho co jsem to viděl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nejsem si jistý, ale mám dojem, že právě díky VMWare Tools je virtuální OS schopný pracovat až s DirectX 8. Jen to chce nainstalovat ten Tools.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    aha no uvidím až vyreším to s tou licencí.
    Co se týče jiných softů.Tak mám zajem jen o vmware-chtěj nám ho nasadit do firmy-tak se o něm řádně informuji.

    A nemáte nějáké zkušenosti třeba s VIRTUALBOXEM ?????
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, VMWare mi přijde jako dost dobrá volba, je jednoduchý a schopný.

    S VirtualBoxem už zkušenosti nemám, tam už ti k němu neřeknu ani bé, nic o něm bohužel nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    no,to nevadí !!Ted koukám na stránky vmware a skutečně tools by měl být jeho součástí.takže :-)

    Opět tedy všem děkuji,musím říct že na tomto foru se problémy skutečně řeší. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Každopádně jestli vyzkoušíš další nástroje, klidně napiš článek s jejich srovnáním nebo dej vědět do nějakého threadu, jak se ti ty nástroje jeví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Každopádně jestli vyzkoušíš další nástroje, klidně napiš článek s jejich srovnáním nebo dej vědět do nějakého threadu, jak se ti ty nástroje jeví.
    ok.díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    grafika: prave ze 3D je uz dlouho jen nejaka experimentalni verze, ktera se musi zapinat v registrech

    normalne tam je nejaka PCI S3, ale o rozliseni a barvy se neboj, ve 2D zvladne snad vsechno

    pokud na virtualnich strojich pobezi jen windows, postacil by MS virtual PC 2007 - je zadarmo 2003 bylo placeny
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jo, Virtual PC je ten název, co jsem si nemohl vzpomenout.:-) Nejsem si jistý, ale mám dojem, že MS dává k dispozici zdarma i nějaké osekané verze Windows XP určené právě k virtualizaci.

    BTW, Linux a další OS na Virtual PC nepojedou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Zkušenosti s MSVPC: Linux jsem zkoušel velmi krátce a jel, pak jsem zkoušel DOS+Win3.11 stažené přes torrent a strašlivě to padalo. Pokud tak ty 311 fungovaly normálně tak nechápu jak se s nimi dalo pracovat. Pamatuji, že stabilností neoplývaly, ale poločas rozpadu deset minut se mi nezdá. Potom jsem měl u pár programů problém s VESA a pro DOS mi tudíž přijde lepší DOSBOX.
    Nějaké zkušenosti s QEMU jsou?
    EDIT: Jeden link: http://met.blog.root.cz/0702/virtual-pc-2007-s-linuxem
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 29-10-2007 v 23:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    grafika: prave ze 3D je uz dlouho jen nejaka experimentalni verze, ktera se musi zapinat v registrech

    normalne tam je nejaka PCI S3, ale o rozliseni a barvy se neboj, ve 2D zvladne snad vsechno

    pokud na virtualnich strojich pobezi jen windows, postacil by MS virtual PC 2007 - je zadarmo 2003 bylo placeny
    jesli má MSVPC podporu USB,ethernetu a wifi tak ho klidně vyzkouším též.Ale v podstatě ano.Poběží tam jen XP možná w2000 + soft na tiskárnu od výrobců a speciální soft na kalibraci tisku(nic náročného).Maximálně ještě nějáké office 2003 basic.Ale víc už ani ťuk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    v tom pripade by vam MS VPC 2007 stacilo, a je zdarma. vpodstate (hlavni veci) umi to same co VMWare (ikdyz to je samozdrejme mnohem obsahlejsi a jde nastavit mnohem vic podrobnosti). jiste ze pokud bys delal totalni psi kusy (ani si neumim predstavit co by to mohlo byt) tak je VMWare lepsi.

    jediny problem s VPC jsem mel s linuxem, docela zlobil xserver ale vsemozne windows (asi teda krome tech archivnich jak pise pavel_p) na tom slapou jak hodinky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    v tom pripade by vam MS VPC 2007 stacilo, a je zdarma. vpodstate (hlavni veci) umi to same co VMWare (ikdyz to je samozdrejme mnohem obsahlejsi a jde nastavit mnohem vic podrobnosti). jiste ze pokud bys delal totalni psi kusy (ani si neumim predstavit co by to mohlo byt) tak je VMWare lepsi.

    jediny problem s VPC jsem mel s linuxem, docela zlobil xserver ale vsemozne windows (asi teda krome tech archivnich jak pise pavel_p) na tom slapou jak hodinky
    ok.vyzkouším ho tedy taky.prozatím všem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Jak zprovoznit virtualizaci VT-x ?
    Od petrmet v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-08-2014, 00:24
  2. Koupě 27",pár dotazů
    Od MikeeCZ v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-09-2013, 14:33
  3. Par dotazu...
    Od Johny_F v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 13-02-2011, 11:49
  4. Chlazení procesorů: Aopen H700B a velky chladice a spousta dalsich dotazu
    Od Loli v sekci Chlazení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-09-2007, 21:31