Kingmax kit 2x 1024MB 667 Mhz, vyšší Mhz?
Čau. Možná už to tu zaznělo, když tak se omlouvám ale mám Kingmax kit 2x 1024MB 667Mhz CL5 a v pohodě běží na 800 Mhz a časování CL4. Zvládnou i 1000 Mhz ale časování CL5. Co je lepší. Mám to nechat tak? Slyšel sem že je lepší větší frekvence. Díky za rady. (C2D E6420, Gigabyte 965P DS3)
Jj, vyšší frekvence ti dá lepší výkon, než nižší, i když s nižším časováním. Jestli víš, jak to přetaktovat, klidně to udělej.
[QUOTE=tone20;57545]Čau. Možná už to tu zaznělo, když tak se omlouvám ale mám Kingmax kit 2x 1024MB 667Mhz CL5 a v pohodě běží na 800 Mhz a časování CL4. Zvládnou i 1000 Mhz ale časování CL5. Co je lepší. Mám to nechat tak? Slyšel sem že je lepší větší frekvence. Díky za rady. (C2D E6420, Gigabyte 965P DS3)[/QUOTE]Na Intelu je dulezitejsi frekvence, nataktuj je co nejvys i s horsim casovanim.... ;)
spis nez frekvenci RAM se snaz dosahnout co nevyssi frekvence FSB, ta se projevi mnohem vic nez rychlejsi RAM. klidne sniz nasobic na CPU a pohybej s FSB nahoru
[QUOTE=mech13;57564]spis nez frekvenci RAM se snaz dosahnout co nevyssi frekvence FSB, ta se projevi mnohem vic nez rychlejsi RAM. klidne sniz nasobic na CPU a pohybej s FSB nahoru[/QUOTE]
...teď to nějak nechápu...?
...teď to nějak nechápu...?
Hmm, jak to popsat jednoduše... Prostě procesory mají nějaké násobiče ( třeba 7x ). Když tím násobičem přenásobíš frekvenci FSB ( třeba 333 MHz ), dostaneš frekvenci procesoru ( 2,3 GHz ). Vše bys měl najít v BIOSu, když ten násobič snížíš, můžeš se pak pokusit po malých krocích zvyšovat frekvenci FSB. Vzhledem k tomu, že frekvence FSB je v podstatě nejdůležitější frekvencí v PC, je dobré dosáhnout co nejvyšší hodnoty. Zvýšení FSB ti tak dá vyšší výkon než přetaktovávání pamětí nebo procesoru.
[QUOTE=tone20;57680]...teď to nějak nechápu...?[/QUOTE]FSB je frekvence, od ktery se odviji vsechny ostatni hodnoty OC.... Kdybys chtel hledat maximum svyho PC, urcite musis najit maximalni stabilni FSB a k tomu pak prizpusobit nasobic CPU a delicku pameti....
Pameti si stahni treba na 533 a nasobic CPU na 5x, at te to neomezuje a zkus najit nejvyssi FSB na svy desce. Je treba hodne testovat, abys mel jistotu stability.
Pameti si stahni treba na 533 a nasobic CPU na 5x, at te to neomezuje a zkus najit nejvyssi FSB na svy desce. Je treba hodne testovat, abys mel jistotu stability.
Ešte pridám celkom zaujímavé linky...
ovErClokinG part# 1
ovErClokinG part# 2 (hight school)
ovErClokinG part# 3 (finish)
ovErClokinG part# 1
ovErClokinG part# 2 (hight school)
ovErClokinG part# 3 (finish)