Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 48

Téma: E6600 vs. X2 6400+

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Ahoj, má jednduchou otázku, který z těchto cenově podobných CPU na Crysis? Respektivě, který je výkonnější? Prosím, naříkejte že jeden nebo druhý jen na základě toho, že někdo má radši Intel a druhý AMD. Zajímá mě objektivní rada, který CPU je výkonnější. Slyšel jsem že řada X2 končí 6400+, proč je tomu tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od B.Gen.Jack.O.Neill Zobrazit příspěvek
    Ahoj, má jednduchou otázku, který z těchto cenově podobných CPU na Crysis? Respektivě, který je výkonnější? Prosím, naříkejte že jeden nebo druhý jen na základě toho, že někdo má radši Intel a druhý AMD. Zajímá mě objektivní rada, který CPU je výkonnější. Slyšel jsem že řada X2 končí 6400+, proč je tomu tak?
    1) E6600
    2) protože
    3) máš-li rád AMD počkej na Phenoma
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    AMD konci 6400, nic rychlejsiho nema

    proc E6600 kdyz je tu E6750?

    a jeste dulezita otazka - co taktovani?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    No, říkáte že E6600 se dá lépe taktovat? K té druhé C2D, na to nemám rozpočet. Takže jednohlasně je E6600 rychlejší? Výrazně? Musel bych měnit desku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tak jestli budeš muset kvůli procesoru změnit i desku, vykašli se na to a kup si toho Athlona... Zas tak velký výkonnostní rozdíl v tom nebude, abys musel platit ještě další 2,5 tisíce za desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od B.Gen.Jack.O.Neill Zobrazit příspěvek
    No, říkáte že E6600 se dá lépe taktovat? K té druhé C2D, na to nemám rozpočet. Takže jednohlasně je E6600 rychlejší? Výrazně? Musel bych měnit desku...
    jak to myslis, ze na e6750 nemas rozpocet? vzdyt je o litr levnejsi nez e6600...

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200830981S0AAR
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200830981S0E8I

    Co mas ted za stroj a co potrebujes aby zvladal lip?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jinak pokud budes taktovat tak nemusis brat ani E6600 ani E6750 ale klidne E2180 nebo E4x00

    zalezi ale co mas za desku, jestli mas slusnou AM2 tak ber X2 6400 a neres to

    napis co mas a my ti to uz nejak vymyslime
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    jinak pokud budes taktovat tak nemusis brat ani E6600 ani E6750 ale klidne E2180 nebo E4x00

    zalezi ale co mas za desku, jestli mas slusnou AM2 tak ber X2 6400 a neres to

    napis co mas a my ti to uz nejak vymyslime

    Tiez si myslim ze OC E2180 staci. Vlastne ja celkovo nechapem ludi, ktory dokazu vyhodit 7 tisic sk za 6600ku. Ako beriem ze ma 4 MB cache, ale ten vykon nie je az tak uzasny aby sa oplatila viac ako dobre pretaktovana 2180ka za 2700 sk, ak sa mýlim, opravte ma...

    Inak co sa tyka E2140, E2160, E2180, zaujimala by ma jedna vec a to - v čom je háčik ? Podla mna sú to úžasné procesory, vynikajúci výkon, pretaktovanie este lepsie, super spotreba a myslim ze aj fantasticke ceny...takze este raz - otázka za milión...v com je háčik...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Hacek je FSB WALL. malokdy (vyjmecne) jdou s FSB pres 400

    jinak to jsou super procaky, taky na jednom jedu

    viz muj topic
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    Hacek je FSB WALL. malokdy (vyjmecne) jdou s FSB pres 400

    jinak to jsou super procaky, taky na jednom jedu

    viz muj topic
    1)
    hej, ten topic som cital a mas zan u mna uznanie a aj reputacne body, len co dosiahnem potrebny pocet prispevkov na ich rozdavanie. Bol naozaj vynikajuci a mne osobne dost pomohol a urcite nie som sam.

    2)
    co sa tyka toho FSB WALL, to pre mna hacik nie je, pretoze ja nevyuzijem ani vykon nepretaktovaneho E2160 pretaktovany ho mam vlastne len pre pocit ze si to mozem dovolit a nic ma to nestoji Inac pred tym nez som si ho kupil a nahodil, nejak extra vela som o nom precitane nemal, teda mal, ale nic extra o teplotach, len som vedel, ze malo "topí" a ked som doskladal komp, zapol a spustil bios, tak som ostal v šoku z tej teploty...bol som zvyknuty na ine čísla na mojom starom athlone a tych 21 stupnov ma dost zaskocilo príjemne zaskocilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    [mensi OT]
    1) diky aspon ze jsem to sem nehazel zbytecne

    2) bacha na mereni teplot, pro presne hodnoty musis pouzit intel TAT (ten i pro plne zatizeni) nebo CoreTemp
    z tech dvou programu dostanes presnou teplotu jaka je v jadrech. na druhou stranu jestli jsi i predtim nemeril teplotu jadra tak i predtim byly teploty zkreslene (smerem dolu)[/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    pokud mas desku AM2, tak bych zustal u 6400+, resp pro setreni penez by stacila i 6000+. Vykon je na zakladnich taktech obdobny s e6600, pokud ale nataktujes e6600, tak ve vetsine softw aplikaci je rychlejsi...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    No jo, já jsem se nějak překoukl. Jak to, že je E6750 levnější? Vždyt má menší frekvenci jádra, tak jak je to možné? Jinak, do desky bych stejně dal tak okolo 1500 - 2000. Za ty peníze si desku pro toho C2D seženu hezkou, než začnete nadávat, vždycky jsem zatím šetřil na desce, a už každý ze 3 PC který jsem si takto postavil měl výkon (ve hrách) přesně tak, jak vždy byl v nějakém benchmarku, takže to bych neřešil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    desku na ktere pujde poradne taktovat C2D pod 2200 nesezenes, nejlevnejsi je GA-P35-DS3L

    E6750 je levnejsi protoze je novsi

    pokud te hodne limituji penize tak kasli na E6750 a vem E4500 nebo i E2160/E2180 a radsi poradnou desku (P35-DS3, DS3R, DS3P). na te vydelas mnohem vic
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SpeedFilip
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    215

    Zober GA-P35-DS3L a 6750 a viac to neries
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. E6300 vs E6600
    Od VencaX v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 17:25
  2. E6600 FSB strop 310?
    Od Petrroll v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 17:19
  3. Core2Duo E6600
    Od Hochy v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-10-2007, 09:48
  4. OC E6600 vs E7650
    Od BAmBUS v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-08-2007, 11:56