FOX K8M890M2MA, Sempron 3600 - PROBLEM! Nenabehne pc
Zdravim vsechny,
resim jeden velmi vazny problem:
Konfigurace:
MB FOX K8M890M2MA-RS2H, AM2, VGA, PCIe, SATA, RAID, uATX
1024MB DDRII 800 A-DATA (LFT warranty)
AMD Sempron 64 3600+ (socket AM2) Box
VGA Sapphire X1650 PRO, 512MB DDR2/128b, DL-DVI, fan
Nevim proc, ale tyto soucastky spolu nechteji jaksi behat. Zacalo to tim, ze kdyz se resnul pocitac, tak uz pak nenajel - vyresit to slo pouze resetem BIOSU, pak pocitac sel zapnout, ale jakmile se restartoval, uz nenajel.
Zkusil jsem i prehrat bios, ale nepomohlo to. Sad
Tak jsem vyreklamoval desku s pocitem, ze bude vadna. Predevcirem mi prisel jiny kus, zapl jsem to a krasne to behalo - i po restartu. Pocitac jsem nechal cely den zapnuty a odesel. Po nekolika hodinove dobe jsem se vratil a pocitac sice zapnuty, ale cerny monitor. Nesel opet zapnout, musel jsem resetovat bios a pocitac nabehl. Kdyz jsem ho restartoval, tak opet nenajel - sice se zapl, vetraky se tocili, ale na obrazovce nic! Proto jsem zkusil prehrat bios, (to co uz jsem jednou delal, ale na stare desce). Prehrati probehlo v poradku, ALE po restartu zustane pocitac stat na uvodni obrazovce (logo Winfast) a dal se nehne - a nepomuze ani reset biosu. Nevite, co s tim?
Diky za KAZDOU RADU
resim jeden velmi vazny problem:
Konfigurace:
MB FOX K8M890M2MA-RS2H, AM2, VGA, PCIe, SATA, RAID, uATX
1024MB DDRII 800 A-DATA (LFT warranty)
AMD Sempron 64 3600+ (socket AM2) Box
VGA Sapphire X1650 PRO, 512MB DDR2/128b, DL-DVI, fan
Nevim proc, ale tyto soucastky spolu nechteji jaksi behat. Zacalo to tim, ze kdyz se resnul pocitac, tak uz pak nenajel - vyresit to slo pouze resetem BIOSU, pak pocitac sel zapnout, ale jakmile se restartoval, uz nenajel.
Zkusil jsem i prehrat bios, ale nepomohlo to. Sad
Tak jsem vyreklamoval desku s pocitem, ze bude vadna. Predevcirem mi prisel jiny kus, zapl jsem to a krasne to behalo - i po restartu. Pocitac jsem nechal cely den zapnuty a odesel. Po nekolika hodinove dobe jsem se vratil a pocitac sice zapnuty, ale cerny monitor. Nesel opet zapnout, musel jsem resetovat bios a pocitac nabehl. Kdyz jsem ho restartoval, tak opet nenajel - sice se zapl, vetraky se tocili, ale na obrazovce nic! Proto jsem zkusil prehrat bios, (to co uz jsem jednou delal, ale na stare desce). Prehrati probehlo v poradku, ALE po restartu zustane pocitac stat na uvodni obrazovce (logo Winfast) a dal se nehne - a nepomuze ani reset biosu. Nevite, co s tim?
Diky za KAZDOU RADU
Micase? hmmm neznam...
Ten poslední update se provedl v pořádku? Nějak se mi nezdá.
Stiskni u toho "zaseknuteho" loga F1
Jinak bych vyzkoušel jiný zdroj
Ten poslední update se provedl v pořádku? Nějak se mi nezdá.
Stiskni u toho "zaseknuteho" loga F1
Jinak bych vyzkoušel jiný zdroj
Jj, ten update v pohode (stejna verze jako s tou starou deskou), na konci to nabidlo restart, tak se restartoval, ale dal uz nic...:-( - nevis, zda se da nejak "vratit zpet" ten aktualizovany bios? asi ne, co?
Jj, zdroj zkusim hned rano.
Pri te obrazovce jsem zkousel mackat snad vse - F1, delete pro prepnuti do normalniho zobrazeni, escape pro vyber bootovani... - proste nic, jakoby zamrzl... :-/
Jj, zdroj zkusim hned rano.
Pri te obrazovce jsem zkousel mackat snad vse - F1, delete pro prepnuti do normalniho zobrazeni, escape pro vyber bootovani... - proste nic, jakoby zamrzl... :-/
Mno, mam tu novinku - ted se ten pocitac ani nezapne - nic se neobjevi na obrazovce.
Vcera jeste speaker nic nehlasil, dnes uz pipa ve stejnych casovych intervalech. Zkousel jsem pripojit monitor k integrovane grafice a od te doby to zacalo delat. Ted i kdyz grafiku vydelam a zkusim jet z integrovane, tak nic....
Ze by to bylo zase deskou?
Vcera jeste speaker nic nehlasil, dnes uz pipa ve stejnych casovych intervalech. Zkousel jsem pripojit monitor k integrovane grafice a od te doby to zacalo delat. Ted i kdyz grafiku vydelam a zkusim jet z integrovane, tak nic....
Ze by to bylo zase deskou?
.... nebo tvym nepovedenym flashem BIOSu?
Co presne pipa ten speaker? Mas v manualu desky popsano (nebo to najdes na netu), co to oznacuje za zavadu?
Co presne pipa ten speaker? Mas v manualu desky popsano (nebo to najdes na netu), co to oznacuje za zavadu?
Bios jsem flashnul uplne normalne (stejne jako posledne) s pomoci utility od vyrobce desky...
Co presne speaker pipa prave hledam, ale zatim nic...:-/
Co presne speaker pipa prave hledam, ale zatim nic...:-/
Vyměň ten zdroj. Už bych nic nezkoušel a zkusil nový/jiný kvalitní zdroj. Odpovídá to na špatný zdroj.
[QUOTE=flaksik;58473]Bios jsem flashnul uplne normalne (stejne jako posledne) s pomoci utility od vyrobce desky...[/QUOTE]Aha tak promin, blbe sem pochopil tvuj post predtim, myslel sem, ze ti to neklaplo.... viz.[QUOTE=flaksik;58403]Jj, ten update v pohode (stejna verze jako s tou starou deskou), na konci to nabidlo restart, tak se restartoval, ale dal uz nic...:-( - nevis, zda se da nejak "vratit zpet" ten aktualizovany bios? asi ne, co?[/QUOTE]
Poradne prodjed vsechny komponenty zda poradne sedi .. zda jsou karty zastrkane ve slotech stejne tak ram ... Pak zkus jiny zdroj ..
souhlasim s pas!k, me se to stavalo u jedne sestavy - mel jsem spatne zastrcenou VGA (pipal repracek ve stejnych intervalech).
zatuhnuti pri startu -> zkus mackat F1 (vetsinou pokud je v BIOS zapnuto hlaseni poruchy HW tak to zustava na uvodu ani se to nehne -> jedine F1 zmacknout)
- zkousel jsi nainstalovat ovladace zakladni desky co jsi dostal na CD ?
- doporucil bych ti "restartovat" BIOS :D (pinem + vyndani baterky)
- mas RAMky zapojene spravne? Dual nebo jsou singl ?
zatuhnuti pri startu -> zkus mackat F1 (vetsinou pokud je v BIOS zapnuto hlaseni poruchy HW tak to zustava na uvodu ani se to nehne -> jedine F1 zmacknout)
- zkousel jsi nainstalovat ovladace zakladni desky co jsi dostal na CD ?
- doporucil bych ti "restartovat" BIOS :D (pinem + vyndani baterky)
- mas RAMky zapojene spravne? Dual nebo jsou singl ?
[QUOTE=tgfh;58492]ee, hned zkus jiný zdroj :)[/QUOTE]
Ja to beru dle sve lenosti .. prvne bych to prohlid pak bych sel nekam sehnat zdroj :)
Ja to beru dle sve lenosti .. prvne bych to prohlid pak bych sel nekam sehnat zdroj :)
Zdravim vsechny, co sem psali! Uz je to OK!
Zdroj jsem zkousel hned jako prvni a tim to nebylo - stale to pipalo. Zkousel jsem prehodit graficke karty a take to nepomohlo, takze na rade byly RAMky. A bingo! Tyto pameti "pipaly" i v druhem pc, kdezto jine pameti na tom Sempronu behaly normalne a vse bylo bez problemu. = tudiz reklamace pameti
Ten "spatne" flashnuty bios - po vymeneni pameti a resetovani biosu uz slapal normalne!
Diky za vsechny prispevky
Zdroj jsem zkousel hned jako prvni a tim to nebylo - stale to pipalo. Zkousel jsem prehodit graficke karty a take to nepomohlo, takze na rade byly RAMky. A bingo! Tyto pameti "pipaly" i v druhem pc, kdezto jine pameti na tom Sempronu behaly normalne a vse bylo bez problemu. = tudiz reklamace pameti
Ten "spatne" flashnuty bios - po vymeneni pameti a resetovani biosu uz slapal normalne!
Diky za vsechny prispevky