Výškově stavitelná fanless podložka pod notebook
Zdravím,
měl bych dotaz ohledně výškově nastavitelné podložky pod notebook.
Je to asi měsíc, co jsem zahlédl jednu, co by se mi hodila a dnes si nemohu vzpomenout na název ani výrobce
Google jsem samozřejmě zkoušel asi 30min a nic, třeba někdo poradíte...
Je podobná této http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=87038 (není to logitech alto, ani 3M LX 550, Notebook stand iDESK...), ale je nejspíš plastová a plocha, na které dno notebooku leží, je v podstatě jen rámeček a tím je 90% opěrné plochy volné a umožňuje snadnou cirkulaci vzduchu... Jde mi především o výškovou stavitelnost (úhel náklonu) - cena byla okolo 500kč.
Díky
měl bych dotaz ohledně výškově nastavitelné podložky pod notebook.
Je to asi měsíc, co jsem zahlédl jednu, co by se mi hodila a dnes si nemohu vzpomenout na název ani výrobce
Google jsem samozřejmě zkoušel asi 30min a nic, třeba někdo poradíte...
Je podobná této http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=87038 (není to logitech alto, ani 3M LX 550, Notebook stand iDESK...), ale je nejspíš plastová a plocha, na které dno notebooku leží, je v podstatě jen rámeček a tím je 90% opěrné plochy volné a umožňuje snadnou cirkulaci vzduchu... Jde mi především o výškovou stavitelnost (úhel náklonu) - cena byla okolo 500kč.
Díky
tak pokud to někoho zajímá - tohle je to, co jsem hledal - http://us.kensington.com/html/13887.html
Ergonomie velí, že horní hrana displeje by měla být ve výši očí. To notebook položený volně na stole rozhodně nesplňuje. Navíc je daleko pohodlnější mít ten monitor právě v takové výšce, než koukat někam dolů.
A navíc ventilátory noťase (mám 2 umístěné zespodu) mají lepší možnost odvodu teplého vzduchu, než když mají necelého 0,5cm od stolní desky...
Přesně, také o něčem takovém uvažuji. Ale nové Logitechy nejsou výškově nastavitelné a ten zbytek jsou na pohled hrozný plastový křusky.
Jakékoliv zkušenosti jsou velice cenné :thumb.
Jakékoliv zkušenosti jsou velice cenné :thumb.
no ale aby se na tom dalo neco delat tak si musis pripojit mys i klavesnici coz uz muzes mit rovnou stolni PC
@Pas!k a P@pi: jojo, až to koupím (jestli vůbec), tak určitě poreferuju :-)
RHBambus: když mám ok noťas, proč bych měl kupovat stolní? (který mám mimo jiné doma také, jen ne vždy potřebuju spotřebu 180W když píšu ve Wordu, nebo když si chci přehrát nějakou muziku, že... klávesnici i myš mám z dob, kdy jsem neměl stolní a chtěl si občas zapařit - na touchpadu to moc nejde...)/OT
RHBambus: když mám ok noťas, proč bych měl kupovat stolní? (který mám mimo jiné doma také, jen ne vždy potřebuju spotřebu 180W když píšu ve Wordu, nebo když si chci přehrát nějakou muziku, že... klávesnici i myš mám z dob, kdy jsem neměl stolní a chtěl si občas zapařit - na touchpadu to moc nejde...)/OT
[quote=RHBambus;62605]no ale aby se na tom dalo neco delat tak si musis pripojit mys i klavesnici coz uz muzes mit rovnou stolni PC[/quote]
Osobně používám notebook jako DTR. Koupil jsem si mašinu dost výkonnou, aby mi nahradila i stolní počítač. Když přijdu domů, položím notebook na stůl a připojím k němu klávesnici, myš, monitor, svítící podložku pod myš, síťový kabel, napájecí kabel a vývod zvuku na hi-fi věž... Prostě ho totálně uzemním, využívám z něj jen vnitřnosti. Ale pro ty, kteří třeba zatím nemají externí monitor, je pořád podstavec mnohem ergonomičtější řešení, než koukat o čtvrt metrů níž.
Osobně používám notebook jako DTR. Koupil jsem si mašinu dost výkonnou, aby mi nahradila i stolní počítač. Když přijdu domů, položím notebook na stůl a připojím k němu klávesnici, myš, monitor, svítící podložku pod myš, síťový kabel, napájecí kabel a vývod zvuku na hi-fi věž... Prostě ho totálně uzemním, využívám z něj jen vnitřnosti. Ale pro ty, kteří třeba zatím nemají externí monitor, je pořád podstavec mnohem ergonomičtější řešení, než koukat o čtvrt metrů níž.