Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie

Zobrazit výsledky hlasování: :-) RAM ... nebo ... MB :-)

Hlasujících
7. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • RAM

    5 71.43%
  • MB

    2 28.57%
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Názor - RAM/MB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    Zdravím )

    Chci se zeptat na názor ostatních lidí :-)

    MB ASUS a RAM GEIL - měl jsem 2x1 GB DualCh - v 1. a 3. slotu - po přidání stejných RAM do 2. a 4. slotu přestal PC bootovat - nebo padal do BSoD
    - RAM mají podporovat 4-4-4-12, v BIOSu, při nastavení časování na AUTO je tam 5-5-5-18 - ale "padá" to míň
    - MEMTest jednou prošel v pohodě asi 8x přes celou - dneska kompletně vytuhnul - nehodil error, ale kompletně se zbořil
    - prohození pamětí ze slotu 1 a 3 do slotu 2 a 4 (a naopak) přestal házet BsoD - ale stejně se ukončují programy a tuhne PC
    - chyby byly zatím: restart při BOOTování, BSoD po přihlášení do Win, padání/ukončování programů, restart během puštěnýho programu

    Určo je to někde ohledně RAM - je větší šance, že jsem podruhé za sebou narazil na vadné RAM, a jsou obě v čudu, nebo je vadný slot na RAM pamět? :-)


    Díky za každý názor
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    No, ono MB Asus nám toho moc nepoví, sestavu...

    Předpokládám, že sis prošel http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=4090 a že jsi vyzkoušel všechny možnosti?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Kdyz ty novy ramky vyndas, funguje normalne?
    Co nastaveni v ramek BIOSu (frekvence, casovani, voltage)?

    Jestli mas cokoliv pretaktovano, dej vse na default a vyzkousej funkcnost PC. Ramkam muzes pridat 0,1V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Natvrdo nastav v BIOSu timming neboli command rate na 2T
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 02-11-2007 v 09:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Estez
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    176

    jaky typ mamaboardu mas? .. napriklad u chipsetu nForce 650i zpusobuje chyby prave nekompabilita s nekterymi typy pameti ( hlavne ty s nizsim casovanim, napr. A-DATA Vitesta Extreme nebo Geily s nizsim casovanim) na zakladni desce...nekolik lidi to resilo zvysenim napeti ci zvednutim casovani. zkus treba 5-5-5-x(s tim si zkus trosku pohrat)
    prolez take forum na strankach ASUSu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    :-) MB Asus M2N-SLI Deluxe FW/2PCIe/2GL, AM2, NF570SLI, DDR2 + RAM Patriot 2x1GB DDR2 PC800 PDC22G6400LLK 4-4-4-12

    RAM reklamovány - dneska zkusím - původní 2 fungujou :-) na timing AUTO - 5-5-5-18 - 4-4-4-12 zkusím, až jestli to vůbec naběhne reklamovanými RAM :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    7

    Oprava: :-) ty PATRIOTy taky nešly, takže jsem pak měl:
    RAM GEIL 2x1GB DDR2 PC800 (GX22GB6400UDC) *BK
    a ještě jedny GEILy jsem dokoupil
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. RAID: Názor na RAID 0
    Od Dash v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-04-2010, 10:57
  2. Názor na sestavu PC
    Od Kris_CZ v sekci PC - archiv
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 03-02-2009, 18:24
  3. Názor na upgrade PC
    Od kratas_oldd v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 23-08-2008, 19:48
  4. Chlazení procesorů: Prosím o názor
    Od marekpevný v sekci Chlazení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 07:27
  5. Jaký je Váš názor ?
    Od x v sekci Volná témata
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 00:13