SLI různých grafik
Zdravím
Chtěl jsem se zeptat, zda-li je možno zapoji 2 grafické karty do SLI 7600GT a 7600GS. Je mi jasné, že dvě karty jiného typu by asi nešly, ovšem zde se jedná jen různé takty.
Díky předem za rady.
Fisch
Chtěl jsem se zeptat, zda-li je možno zapoji 2 grafické karty do SLI 7600GT a 7600GS. Je mi jasné, že dvě karty jiného typu by asi nešly, ovšem zde se jedná jen různé takty.
Díky předem za rady.
Fisch
takty te rychlejsi by se prizpusobily te pomalejsi. pokud maji karty SLI konektor, melo by to jet
//nema jeste ta GS jen DDR2 pameti oproti DDR3 u GT?
jinak to ale nema absolutne zadny smysl, vykon nijak vysoky nebude, mnohem lepsi by bylo obe karty protad (nebo nekupovat) a koupit jednu silnejsi
SLI ma smysl jen u tech momentalne nejvykonesich karet na trhu
//nema jeste ta GS jen DDR2 pameti oproti DDR3 u GT?
jinak to ale nema absolutne zadny smysl, vykon nijak vysoky nebude, mnohem lepsi by bylo obe karty protad (nebo nekupovat) a koupit jednu silnejsi
SLI ma smysl jen u tech momentalne nejvykonesich karet na trhu
Jak pise mech13, jet by to melo na taktech ty pomalejsi karty.
Hlavne je treba si uvedomit, ze vykon v zadnym pripade nebude dvojnasobny (mnohdy bude treba i nulovy), ale spotreba, teploty a hluk ano....
Jaka je vlastne tvoje situace? Mas jednu VGA a druhou chces prikoupit? Nebo si ji dostal? Trochu se rozepis a prihod i svou sestavu vcetne zdroje.... mozna ti vymyslime neco lepsiho ;)
Hlavne je treba si uvedomit, ze vykon v zadnym pripade nebude dvojnasobny (mnohdy bude treba i nulovy), ale spotreba, teploty a hluk ano....
Jaka je vlastne tvoje situace? Mas jednu VGA a druhou chces prikoupit? Nebo si ji dostal? Trochu se rozepis a prihod i svou sestavu vcetne zdroje.... mozna ti vymyslime neco lepsiho ;)
No to neni na moji sestavu. Sestava od pritelkyne ma 7600GT a ted mi nabizi kamos 7600GS jestli nechci. Tak me napadlo, ze to zkusim. Se SLI nemam zadne zkusenosti, proto jsem se radeji zeptal. Jinac dival jsem se na ty pameti a opravdu ta GS ma DDR2 a GT ma GDDR3, takze mate pravdu :-)
Jinak ma zdroj Fortron (myslim, ze se tak pise :)) 450W.
Stejne hry nehraje, takze jedna 7600GT ji staci. Spis mi slo o machrovinku.
Tak díky moc, Fisch
Jinak ma zdroj Fortron (myslim, ze se tak pise :)) 450W.
Stejne hry nehraje, takze jedna 7600GT ji staci. Spis mi slo o machrovinku.
Tak díky moc, Fisch
pokud ma pritelkyne desku s nForce chipsetem podporujicim SLI, muzes to vyskouset a otestovat, ale narust vykou bude cca 10-50% (bezne cca 30-70, ale ta GS bude brzdit GT) a spotreba bude dvojnasobna...
No pokud ma ta GS DDR3 pameti tak by se dala nataktovat a kdyby takty byly stabilni tak by se dala po mensi uprave biosu flashnout na GT.
[QUOTE=Nettle;59784]No pokud ma ta GS DDR3 pameti tak by se dala nataktovat a kdyby takty byly stabilni tak by se dala po mensi uprave biosu flashnout na GT.[/QUOTE]Rozdil v BIOSech mezi GS a GT bude v tom, ze na GS budou mit DDR3 pameti casovani treba timing5, ale u GT bude timing1. A protoze je pravdepodobny, ze vram moduly na GS budou od vyrobce pouzity "pomalejsi", nemusely by po flashnuti BIOSem GT (s timingem1) stihat.... takze napred upravit v Nibitoru a pak teprve flashnout ;)
no teda nevim jestli se neco za ten rok zmenilo ale nemaji byt pro SLI nahodou 2 naprosto identicke karty? ruzny kombinace karet podporuje myslim jen Crossfire od ATi
[QUOTE=congi;60105]no teda nevim jestli se neco za ten rok zmenilo ale nemaji byt pro SLI nahodou 2 naprosto identicke karty? ruzny kombinace karet podporuje myslim jen Crossfire od ATi[/QUOTE]
Kombinace za určitých podmínek (někde je k tomu i tabulka).
Já jen čekám až se tu objeví jak to nefunguje... :)
Kombinace za určitých podmínek (někde je k tomu i tabulka).
Já jen čekám až se tu objeví jak to nefunguje... :)