Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Upgrade hw. Bude stacit zdroj?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    2

    Zdravim!
    Planuji zmeny v hardwaru, ale nevim jestli mi bude stacit soucasny zdroj.

    Moje sestava je:
    skrin a zdroj: Case miditower ATX 250W
    zakladni deska: bioastar p4m800-m7a
    procesor: intel celeron d 3,06 GHz 533 MHz 512 KB L2 cache
    pamet: DIMM 768MB DDR
    grafika: ati sapphire radeon 9600XT 128MB
    zvukova karta: sb audigy se
    pevne disky: 40 GB 5200 rpm; 200 GB 7200 rpm
    mechaniky: 2x cd/dvd mechanika

    Chci dokoupit graf. kartu Sapphire ATI Radeon HD 2600 Pro 512MB a vymenit soucasnych 768 mb ram za 2x DIMM 1024MB DDR 400MHz CL3.0. Utahne soucasny zdroj tuto novou sestavu?

    Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Rozdil ve spotrebe 9600xt a 26pro je asi 22 ku 31W, takze spotreba se ti zvedne cca. o 10W.... jestli si doted nemel problemy, myslim ze ten zdroj to ustoji.

    Kazdopadne nikdy neni na skodu mit zdroj trochu predimenzovany, takova 300W Fortron by tomu slusela vic
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Záleží taky co je ten zdroj za značka, můj někdejší 300W (jakýsi PC Winner, dneska ta značka místo zdrojů vyrábí biometrické senzory, snad jim to jde líp) z Duronu 800MHz nestíhal po upgradu na Duron 1,6GHz, Radeon 9200 + 2 disky (projevovalo se to hlavně tak, že jsem nebyl schopný vypálit CD a a jinýma zvláštnosma, které jsem nejdřív přisuzoval windowsům). Jestli to není nějaký z pionýrských modelů Fortronu, Seasonicu nebo jiných obvyklých podezřelých, tak bych ho preventivně vyměnil už na té neupgradované sestavě.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 04-11-2007 v 17:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Koupil bych 300W Fortron, jak už řekl husky14

    Pro jistotu napiš ještě co je ten 250W zač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pokud by ses nahodou rozhodl ten zdroj dal provozovat, tak vem sroubovak, otevri ho, a podivej se na kondenzatory jestli nevytikaji... pokud nevytikaji, a je to nejaky znackovejsi zdroj (treba z nejake HP sestavy) tak ho muzes nechat. jestli to je no-name nebo budou kondiky K.O. tak pryc s nim a koupit 300W fortrona
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Jak již bylo několikrát řečeno. Asi bych dokoupil 300W Fortron...stojí kolem 600Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele wanabe
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Ahoj mám podobný dotaz.
    Nedávno jsem si koupil tenhle zdroj: http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=65465
    a teď si chci koupit horkou novinku GIGABYTE 8800GT 512 PCi Ex. Z různých debat jsem zjistil že by mohl být problé s utáhnutím celého PC. Chci se proto zeptat jestli je ten zdroj dostačující pro tuhle sestavu:

    MB: MSI K9N PLATINUM
    Procesor: AMD ATHLON x2 5200+ EE (netaktovaný)
    Grafika: viz výše
    Paměť: 3x 512MB na 667MHz (neznačková Goodram)
    HDD: 1x 250GB 7200rpm WD Caviar SATA
    CD/DVD: 1x CD/DVD Combo 1x DVD/RW
    Other: 1x TV karta do PCi

    Za odpovědi (Rady) moc děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od wanabe Zobrazit příspěvek
    Ahoj mám podobný dotaz.
    Nedávno jsem si koupil tenhle zdroj: http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=65465
    a teď si chci koupit horkou novinku GIGABYTE 8800GT 512 PCi Ex. Z různých debat jsem zjistil že by mohl být problé s utáhnutím celého PC. Chci se proto zeptat jestli je ten zdroj dostačující pro tuhle sestavu:

    MB: MSI K9N PLATINUM
    Procesor: AMD ATHLON x2 5200+ EE (netaktovaný)
    Grafika: viz výše
    Paměť: 3x 512MB na 667MHz (neznačková Goodram)
    HDD: 1x 250GB 7200rpm WD Caviar SATA
    CD/DVD: 1x CD/DVD Combo 1x DVD/RW
    Other: 1x TV karta do PCi

    Za odpovědi (Rady) moc děkuji
    Ta 450W Fortron bude stačit naprosto bezproblémově. Osobně si myslím, že by utáhl i klidně 2x8800GT ve SLI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Osobně si myslím, že by utáhl i klidně 2x8800GT ve SLI.
    To už si nejsem úplně jist, každopádně jednu 8800GT utáhne 100%
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    To už si nejsem úplně jist, každopádně jednu 8800GT utáhne 100%
    Já jsem si jist. Jelikož 400W Seasonic utáhne Q6600@3GHz a 2x1950Pro v CF. A navíc v testu na PCT bylo řečeno, že Q6600, 680i SLI a 2x8800GT by měla mít odběr něco lehce pod 400W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele wanabe
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Díky Vám moc za odpovědi. Teď už si jen počkat na tu 8800GT :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od wanabe Zobrazit příspěvek
    Díky Vám moc za odpovědi. Teď už si jen počkat na tu 8800GT :-(
    Jojo, taky čekám...eště asi tak 14 dní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele wanabe
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    A ještě jedna věc. Ten zdroj co jsem uváděl výše je docela hlučnej. Tak mám v plánu vyměnit ventilátor za tenhle: http://www.softcom.cz/produkt/xilenc...f120r/?flist=1
    Myslíte že tam půjde bez problémů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ano, vymenis ho bez problemu....
    Jen tim prijdes o zaruku, protoze ten puvodni fan budes muset odstrihnout (nema konektor), popr. budes muset pretrhnout stitek, aby ses do zdroje dostal.
    Doporucuju ti ten zdroj 14 dni provozovat a kdyz bude slapat, tak uz je pravdepodobny, ze vydrzi nekolik let a reklamaci nebudes potrebovat Novy fan pak vytahnes ze zdroje s ostatnimi kabely a pripojis do molexu nebo na desku.

    Btw. udelej to, mam to taky tak a ten rozdil je znat....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele wanabe
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Díky za odpověď. Jen se ještě zeptám. Ten zdroj sem neměl rozdělaný tak nevím jak to uvnitř vypadá, ale jak si říkal že to mám odstřihnout. Tak to znamená, normálně natvrdo vzít štípačky a někde přešmiknout kabel, abych ten původní ventilátor vyndal a ten nový už napojím normálně na 4 pin na desce?
    Naposledy upraveno uživatelem wanabe: 05-11-2007 v 17:07
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 15:54
  2. Bude stacit 450W zdroj CORSAIR??
    Od georgetm v sekci Zdroje
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-11-2007, 08:54
  3. Bude stacit FSP 350W?
    Od MaSve v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-11-2007, 10:27
  4. Bude stacit fortron 400W ???
    Od Obumbrata v sekci Zdroje
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 08-12-2006, 21:09