Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Vista & XP pro Dualboot

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Dle navodu ktere sem vygooglil jsem zkusil instalnout visty 32 a xp pro zaroven na jeden stroj ..vyclenil jsem jeden disk odstranil oddil .. vytvoril dva nove c a d kazdy po 50 GB .. nainstaloval sem na d xp a pak na c visty .. vsude pisi ze vista loader si sam najde xp a da mi vybrat ktery system chci bootnout tak se bohuzel nedeje a startuji se pouze visty .. mam par prorgamku ve kterych se to udajne da nastavit ale tak radeji se zeptam co jsem udelal spatne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Uz to slape ..problem byl v tom ze poprve jsem to delal tak ze obe jednotky jsem vytvoril pri instalci xp coz byla chyba spravny postup je nasledujici ..

    Spustit instalaci xp nad cistym diskem .. v pruvodci instalce vytvorit oddil c a xp tam nainstalovat .. po instalci v xp vlizt do spravce disku vytvorit primarni oddil D restart install vist na oddil d .. visty samy poznaji predeslej system a multiboot funguje bez jedineho problemu ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele wanabe
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Mám v plánu vyzkoušet Visty, tak bych chtěl taky zkusit hodit oba systémy na jeden disk. Návody jsem už nějaké sehnal, takže myslím že by v tom neměl být problém. Chtěl jsem se ale jen zeptat, jak to je s ovladačema. Každej systém používá svoje? Nemůže nastat nějaký konflikt mezi verzema? Budou normálně fungovat jak XP tak Visty? A je nějaký problém, který s dual bootem může nastat, na který by ste mě předem upozornili? Visty chci zkusit hlavně kvůli DX10, takže u mě zůstane primární systém XP. Tak bych byl rád aby fungoval normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Oba ty systemy jedou naprosto nezavisle na sobe .. ovladace budes iinstalovat do kazdeho systemu zvlast pri startu si pouze vyberes jaky system chces spustit ..
    1. Kazdy system musis instalovat na vlastni partisnu
    2. Xp musis instalovat jako prvni (tedy pokud pak nechces upravovat boot) kdyz to nainstalujes ve spravnem poradi bootovani pojede (vyzkouseno)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele wanabe
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Díky za info. Ale jen tak pro upřesnění. Mam 200GB disk rozdělenej na 3 partisny na C:\ mám uz nainstalovaný XP (nemusím je snad instalovat znova) a na nejakou dalsi chci hodit Visty. Takze podle toho co píšeš by neměl být problém? Jo a kolik tak zaberou Visty na disku. Jen abych věděl kolik mám uvolnit místa. Nebo musí být ta partisna pro Visty komplet čistá?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    114

    Citace Původně odesláno od wanabe Zobrazit příspěvek
    Díky za info. Ale jen tak pro upřesnění. Mam 200GB disk rozdělenej na 3 partisny na C:\ mám uz nainstalovaný XP (nemusím je snad instalovat znova) a na nejakou dalsi chci hodit Visty. Takze podle toho co píšeš by neměl být problém? Jo a kolik tak zaberou Visty na disku. Jen abych věděl kolik mám uvolnit místa. Nebo musí být ta partisna pro Visty komplet čistá?
    Visty chtej 15GB pokud se nepletu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    na vistu si udelej cca 20GB mista, ta partition by mela byt uplne cista - nevim jestli musi, ale rozhodne ji naformatuj, je to mnohem jistejsi reseni
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele wanabe
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    OK, díky za odpovědi. Po práci se do toho pustím. Snad budou stát aspoň trochu za to:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele wanabe
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od wanabe Zobrazit příspěvek
    Snad budou stát aspoň trochu za to:-)
    Myslel jsem ty Visty. Samozřejmě že ne Vaše odpovědi, za ty moc děkuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od wanabe Zobrazit příspěvek
    Díky za info. Ale jen tak pro upřesnění. Mam 200GB disk rozdělenej na 3 partisny na C:\ mám uz nainstalovaný XP (nemusím je snad instalovat znova) a na nejakou dalsi chci hodit Visty. Takze podle toho co píšeš by neměl být problém? Jo a kolik tak zaberou Visty na disku. Jen abych věděl kolik mám uvolnit místa. Nebo musí být ta partisna pro Visty komplet čistá?

    1. Xp muzes nechat stavajici
    2. Na visty bych doporucil spis 50gb zalezi na tom jak a kam instalujes programy pokud to nemas presmerovany jinam 50gb je ok
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Systém s Vistami mi zabral zhruba 25GB, s XP mi zabírají zhruba 8GB.
    Oddíl pro Vistu by měl mít minimálně 30GB

    EDIT: Nezapomeň, že na disku musí být minimálně 15% volného místa
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 21-11-2007 v 16:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Vista jako taková si vystačí s 10 GB místa, ale při instalaci požaduje minimálně 15. Každopádně taky bych řekl, že 20GB oddíl je malý ( nutno nezapomenout, že se bude plnit i aktulizacemi a vším ostatním. Netvrdím, že aktualizace zabírají gigabajty, ale se systémem nainstalovaným natěsno se pracuje blbě ). 25 až 30 GB je optimální volba.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele wanabe
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Díky všem za info. Včera jsem to vyzkoušel a funguje.Celkem mi to zabralo 17GB. Visty vypadají celkem dobře ale asi zůstanu věrný XP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    12

    Honza pomozte(zdali to jde). Koupil jsem si notebook od Aceru. Dostal jsem k tomu Acer recovery dvd. Problém je v tom, že na tomto mediu je image disku s intalací windows vista. Jakékoliv pokusy o vytvoření dualboot selhaly. Instalace mi nedovolí cokoliv měnit. Zformátuje C: a nainstaluje si wistu i s ovladači. Potřeboval bych z tohohle disku nějakým způsobem vyjmout pouze instalaci windows vista, abych mohl následně pracovat na dual boot. Program vLite mi inst. soubory nenačte. Víte někdo jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    to bude problem, protoze to co jsi dostal vubec neni instalacni DVD ale jen a pouze image disku s nainstalovanym systemem - a z toho instalacni disk nijak neziskas
    nezbyva ti nez si skusit disk opatrit jinak. nalepku se seriovym cislem by jsi mel myt na spodni strane NB takze by melo stacit jakekoli (samozdrejme necrackovane) instalacni DVD visty odpovidajici verze (jazyk, 32 x 64bit...) a pouzit tve seriove cislo
    nebo skusit vlitnou do obchodu/servisu a udelat jima tam takovy pruvan ze ti nejake to DVD daji

    //osobne takovy pristup kdy ani k notebooku neni instalacni CD nesnasim, ty firmy co to delaji bych strilel
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows Vista: Vista
    Od lukyss v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-05-2009, 19:12
  2. dualboot Vista + XP
    Od zeleny_mungo v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-03-2009, 18:03
  3. Software: Dualboot
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-02-2009, 12:42
  4. Změna v DualBoot?
    Od Gesor v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 15:56
  5. Ještě jednou dualboot
    Od roras v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 21:09