Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: moc zložitá grafická karta

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    82

    Dostal sa mi do ruky tento hardvér ale neviem presne čo to je a na čo sa to používalo. Na obyčajnú grafickú kartu to vyzerá moc zložito. Navyše to bolo v serveri. Neviem prvý krát vidím niečo takéto:
    Posúdte sami...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: truevision01.jpg 
Zobrazení: 307 
Velikost: 1.35 MB 
ID: 1747   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: truevision02.jpg 
Zobrazení: 326 
Velikost: 388.8 KB 
ID: 1748   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: truevision03.jpg 
Zobrazení: 344 
Velikost: 1.39 MB 
ID: 1749   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: truevision04.jpg 
Zobrazení: 248 
Velikost: 642.9 KB 
ID: 1750  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tohle vypadá na profesionální grafickou kartu určenou právě do serverů nebo pro grafické pracovní stanice ( něco jako třeba FireGL od AMD ). I když je fakt, že ten konektor vedle D-SUB jsem ještě nikdy neviděl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Do serveru se cpou ty nejvetsi sunky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Do serverů sloužících pro data jo, ale dovedu si představit, že bude server, který bude mít zpracovávat třeba 3D animace nebo 3D modely v CADu, zatímco pracovní stanice by pak pracovaly přímo na něm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    S nicim takovym sem se nesetkal .. u serveru jsou v drtive vetsine naroky na vykon procesoru a pak samozrejme ochrana a rychlej pristup k datum .. Co se tyce 3d modelovani na to potrebujes spis vykonou stanici aby to na ni ten kreslic nakreslil a na server uz jen uklada soubor do databaze ..
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 10-11-2007 v 14:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    To se teda identifikuje pěkně blbě!
    - truevision nějak není v pci db: http://www.pcidatabase.com/vendor_details.php?id=636 - i tak můžeš zkusit to dát do pc a identifikovat vid/pid
    - všechno od nich se jmenuje targa
    - včetně grafického formátu takže totálně selhávají google images apod.
    - existují přinejmenším karty truevision targa 1000,2000,3000 ale ne jejich obrázky :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jasně, já souhlasím, jen říkám, že taková aplikace by klidně byla možná. Nenapadá mě zrovna užitečný příklad, ale třeba kdyby na tom modelu mělo pracovat více lidí, ale jen jeden v jednu chvíli - bylo by snažší uchovávat ten model na serveru a pracovat tam, než ho pořád stahovat atd. I když je mi jasné, že takové efektivní práci by bránila rychlost sítě... Nevím, fakt těžko říct. Každopádně ten druhý konektor není běžný kousek, který se používal v osobních PC.

    @pavel_p: Přesně tak... Taky jsem zkoušel googlit, ale vygooglil jsem v podstatě jen ten čip, žádnou grafiku na něm založenou nebo alespoň ten čip obsahující. Zjistit, co to je, hodilo by se to dobře do hádání.;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Do serverů sloužících pro data jo, ale dovedu si představit, že bude server, který bude mít zpracovávat třeba 3D animace nebo 3D modely v CADu, zatímco pracovní stanice by pak pracovaly přímo na něm.
    Něco takovýho ale opravdu existuje http://www-03.ibm.com/systems/bladec...c10/index.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Vida, dokonce konkrétní příklad. Díky za podporu.:-) U PC jsem se celkem obecně naučil, že požadavky na něj můžou být skoro nekonečné, stejně jako možnosti, jak ty požadavky uspokojit. Proto mi to nepřišlo jako hloupost a proto jsem psal, že si takovou aplikaci dovedu představit. Jak moc kvalitní řešení to je, to už je jiná otázka.

    Ale co mi pořád vrtá hlavou je to, co je zač ten druhý konektor... Nemůžu ho nikde vygooglit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Mám za to, že je to TrueVision/Pinnacle Targa 2000, karta určená pro střih videa.
    Obrázky v manuálu sedí:
    http://www.pinnaclesys.com/support/T...ls/2n31ref.pdf
    26 pin konektor video/audio in/out.
    Navrhuji přesun do muzea, chtělo by to lepší foto, asi je to fakt rarita.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    3

    vypadá to na TV kartu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    54

    Tak toto je hezky kusok Asi by to fakt malo ist do muzea

    Edit tak som hladal:
    http://www.shopping.com/xPO-Pinnacle-Targa-2000-20373

    The Targa 2000 series are professional nonlinear video and audio editing solutions. They provide the power to create high-quality video right on your desktop computer and transform it into a powerful digital video editing system. The Targa 2000 series operates with a wide range of application software, and supports NTSC and PAL video standards to capture, edit and play back full-motion, full-resolution digital video. The Targa series also supports CD and DAT quality audio input and output.??Targa 2000 Pro adds component video I/O's and CCIR 601 Resolution.

    Edit 2:
    tak toto je asi presna verzia
    http://www.shopping.com/xPO-Pinnacle...-Video-Editing
    Ma ten VBE port ktory je zahadny, a rozmiestnenie chipov je podobne.

    Edit 3:
    Neni vam divné že v 3 foto neni ten port? Je tam len klasicky VGA
    Naposledy upraveno uživatelem MarkoSVK: 28-11-2009 v 10:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    46

    zrovna jsem to chtěl napsat. Je to podivná snůška fotek. Na 3. fotce chybí ten výstupní konektor. Krom toho, na straně spojů (viz 1.fotka) ten konektor nemá žádné letovací piny. Třeba by nám to mohl Hochy vysvětlit. Ale jinak mi nepřijde ten adaptér nijak zvlášť komplikovaný, navíc je celkem moderní, v SMD technologii. Jsou složitější adaptéry. Třeba Widcat II od 3DLabs, je v AGP a zabírá dva počítačové sloty. Je to moderní adaptér a existují k němu i drivery pro wokna XP. Mohu nahodit fotku adaptéru, pokud je zájem. Ale hodně složitý a současně historický adaptér je dvojice HP 82321C + HP 50963 v klasické montáži, žádné SMD. To jsou dva dlouhé PC adaptéry pro ISA, nahoře spojené plochým kabelem, které se zasunou do dvou ISA slotů a z PCčka udělají stanici HP 9000. Prostě po zasunutí těchto dvou adaptérů už není PCčko a počítač se chová jako HP 9000. Anebo dvoupatrový Compaq Wide-SCSI adaptér, postavený na CPU od AMD Am29040 je také monstrum.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Grafická karta
    Od pepka13 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-09-2012, 19:30