Soltek SL-KT600C1..Pomoc
Mohl by mi někdo pomoci najít manuál k této desce?? Aby se to dalo stánout... Už tři dny sedim u kompu a nic jsem nenašel. Mohl by mi tady někdo pomoci???
Děkuji
Děkuji
co jsem tak namatkove zagooglil, tak to vypada vazne spatne...
za predpokladu ze by se manual nenasel, jaky je problem? co je potreba? mozna se nam to podai vyresit bez manualu
za predpokladu ze by se manual nenasel, jaky je problem? co je potreba? mozna se nam to podai vyresit bez manualu
Dostal jsem použitou desku, ale nevim jak jí mam nastavit. Budu do ní dávat procesor s jiným FSB, tak nevim jak to udělat... Je tam dost jumperů, ale nevim na co jsou :(
Jumpery by měly být popsaný na PCB, jinak resetuj BIOS (vyndej na chvíli baterku) a pak to spusť, většina věcí se pak bude nastavovat v BIOSu - FSB, paměti atd. Napětí si deska nastaví sama, o to se neboj, násobič též.
Tak jsem zkoušel výše zmíněnou radu, ale nezadařilo se :(.... Na tej desce je 6 takovejch přepínačů a tím by se měla nastavit ta FSB, ale nevim jak.... neví te někdo něco???
To nevim, nevim co v tom předtim bylo za procesor... :( Budu tam dávat DURONA 1800, ten de na 133 MHz takze FSB bych měl nastavit na 266Mhz. ALe to jaksi nevim jak...
FSB je od 100MHz do 200MHz
Takže FSB u toho Durona je 133MHz.
Takové desky od defaultu bývají nastavené na FSB 100, 133 MHz
Pak se to dá nějakým jumperem přepnout na 166, 200 MHz
Vymazej BIOS pozapojuj a zapni, nic nepřepálíš. Pokud jsi nedostal nějaké info, že tam běžel nějaký Barton tak se nemáš čeho bát.
EDIT: jak jsem zjistil tak deska FSB 100 MHz ani nepodporuje, tak je to v pohodě ;)
Takže FSB u toho Durona je 133MHz.
Takové desky od defaultu bývají nastavené na FSB 100, 133 MHz
Pak se to dá nějakým jumperem přepnout na 166, 200 MHz
Vymazej BIOS pozapojuj a zapni, nic nepřepálíš. Pokud jsi nedostal nějaké info, že tam běžel nějaký Barton tak se nemáš čeho bát.
EDIT: jak jsem zjistil tak deska FSB 100 MHz ani nepodporuje, tak je to v pohodě ;)