Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Malo bodu za ram ve WEI - 4GB, 1066Mhz a jen 5.5

  1. #1

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    Ahoj mam ramky kingmax mars 1066mhz. Mam 4 po 1Gb. Dualchannel funguje. (Pri loadu to pise interleaved dualchannel). Ve viste mam WEI za ram jen 5.5 bodu. To je docela malo, cekal bych 5.9. Tak jako hulan. Kde je chybka a jak to opravit?

    Samozrejme mam 64bitove visty.





    Vim ze muzu editovat xmlko s tema datama, ale to neni reseni, chci system tak rychlej jak ma byt. No a moc se mi to nelibi, vsechno ostatni (az na HDD, kterej je tedka jen 5.7, protoze neni v RAIDU, ale brzo uz bude taky na 5.9) ma 5.9, jen pamet to kazi.
    Naposledy upraveno uživatelem Lo: 11-11-2007 v 18:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    V BIOSu nastav:

    tRCD na hodnotu 5
    tRP taky na 5
    tRAS na 15
    tRC na 20
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    A co to command rate? Nemel bych tam dat 1T?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    1T na P35 nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    Prave jsem prakticky overil.
    Skoda co sem googloval, tak prave to casovani 1T a 2T by melo mit nejvetsi vliv ):
    Po zmene na 5-5-5-18 mam jen 5.6 ... coz je tak akorat chyba mereni
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jo největší vliv to má, ale na P35 je jen jediná možnost, krom toho kdyby jsi měl AMD nebo nVidii chipset tak 1T se 4 moduly taky nerozjedeš

    Nespekuluj tady a jdi ty hodnoty, co jsem psal, přenastavit

    EDIT: Doufám, že jim dáváš aspoň 2,0 V
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 11-11-2007 v 20:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    Myslim, ze 1.8, da se to nejak ve windows overit? Zatim se to i pri 1.8 chova stabilne (tech par minut), takze proc jim zbytecne pritapet?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Nevím jestli je dobré koupit si komponentu a o 17% ji undervoltovat, vždyť jede stabilně!

    RAMky jsou určitě stavěné na 2,1V, tak jim dej aspoň 2,0V

    Jo a ověřit se to nedá
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 11-11-2007 v 20:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    Nevim, v biosu muzu nastavit jen 3 cisla, to ctvrty tam neni ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Lo Zobrazit příspěvek
    Nevim, v biosu muzu nastavit jen 3 cisla, to ctvrty tam neni ....
    OK to je jedno. Všil jsem si, že jsi ten post navrchu EDIToval.

    5,5 - 5,6 odchylka měření teda není! 5-7-7-24 a 5-5-5-18 něco udělá
    Nastav tam 5-5-5-15 a dej jim 2,0V

    EDIT: A až jim dáš ty 2 Volty tak jdi na 5-4-4-12
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    Edit: tak koukam, ze tam mam tech cisilek v Biosu 5, posledni je ras to ras, to mam nechat na 15?

    BTW taktovat jsem moc nechtel \:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Divej navrchu máš screen z CPU-Z, jsou tam napsané položky a v závorce zkratky

    Napsal jsem ti zkratku a hodnotu, tak si porovnej ty zkratky a ten screen a uvidíš co jak patří

    To není taktování, to je jen kalibrace
    Jestli taktovat nechceš vůbec tak nechej těch 5-5-5-15

    tCL 5
    tRCD 5
    tRP 5
    tRAS 15
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 11-11-2007 v 20:52
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    Hmm, tak pri min nez 5-5-5-17 to proste sabilne nejede. Mozna tomu dat vic voltu, ale zas aby se to neuvarilo.

    Vyssi napeti radsi zkusim az po to co se mi:
    1. vrati disk z reklamace
    2. rozjedu matrix raid
    3. vymenim ati za nvidiu a pri te prilezitosti koupim i chladice pameti
    Naposledy upraveno uživatelem Lo: 11-11-2007 v 21:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ty RAMky jsou holé? Tak to nech na těch 5-5-5-18 je to jedno
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket AM3: Při taktování CPU ztráta bodu v 3D Mark06
    Od Kaufly v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-08-2010, 19:22
  2. málo bodů v 3d mark05 i 06
    Od alesek07 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 24-07-2010, 14:46
  3. Phenom II X2 550BE - málo bodů v 3d marku!
    Od tweener v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-09-2009, 22:09
  4. Klávesnice: Klávesnice - otázka za milion bodů
    Od nonevim v sekci Periferie
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 22-05-2009, 13:27
  5. GeForce: Jen 200 bodů v 3Dmark06, stačí to?
    Od Mata.lan v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-05-2008, 22:02