Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: upgrade RAM (512+512 nebo 512+1024)

  1. #1

    zeW zeW je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    16

    Zdravím. Chci přikoupit další RAM do notebooku (HP, Sempron, 512MB,667MHz ). Zajímá mě, jestli je lepší ke svávajícím 512MB příkoupit dalších 512MB (zatim jsem vybral: SODIMM DDR2 512MB 667MHz Kingmax CL5, 64Mx8). Nebo můžu koupit rovnou 1024.
    Má to vliv na výkon stejná/rozdílná kapacita dvou modulů a hlavně na spotřebu -> výdrž na baterie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Lindows Hlista
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    161

    Pri súčasných cenách pamati, by som urcite dokupil 1024 MB. Ja som dokupoval pred par dnami do HPčka 1024 kingston a vyšla ma 760,- Skk s daňou.... 512tka stala 400,- Skk...a tych slotov v notebooku nie je nazvyš, takze nie je čo riešiť. Urcite by som šiel do 1GB modulu....na vydrži baterky to nespoznas....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    zeW zeW je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    16

    A není tak nějaký zádrhel v tom, že jeden modul má víc paměti? Přece jenom je takový pravidlo (u nových PC, NTB) vybavovat 2 moduly stejné kapacity.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    je to pravidlo, protoze jedou v dualchannelu - o neco vetsi propustnost
    ale rozhodne ber 1GB, tech 512MB navic poznas mnohem vic nez o kousek vetsi propustnost (a dokonce jestli budes mit stesti, tak ti i rozdilne kapacity pojedou v dual channel)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    zeW zeW je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    16

    OK. Beru 1GB. Diky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    a taky to, že je stejný výrobce a kapacita ještě neznamená, že by ti v dch jely...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: problém s grafikou - HD 6770m 1024
    Od trmka v sekci Grafické karty
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 03-08-2011, 09:15
  2. GeForce: GF 9800GTX+ 512 nebo 1024 ?
    Od Frolda v sekci Grafické karty
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 27-11-2008, 20:36
  3. GeForce: 8800 Gt - 1024 Mb - Sli
    Od takyr v sekci Grafické karty
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 31-01-2008, 10:40