Ahoj, vybiram LCD do tech 9000Kč, v tehle cene asi jen 19". Pouziti hlavne prace, uprava fotek, hry sporadicky a filmy vubec, to poustim do TV.
Rad bych dobrou ergonomii, pivot ale nutny neni, USB hub by nebyl naskodu, protoze zjistuju, ze mi USB nejak zacinaji ubyvat.
Koukal jsem na HP LP1965, ale je to starsi model s Prem.MVA, nevim, jestli nekoukat spis po S-IPS? Co myslite?
Rad bych dobrou ergonomii, pivot ale nutny neni, USB hub by nebyl naskodu, protoze zjistuju, ze mi USB nejak zacinaji ubyvat.
Koukal jsem na HP LP1965, ale je to starsi model s Prem.MVA, nevim, jestli nekoukat spis po S-IPS? Co myslite?
skus blizsie specifikovat co je "hlavne prace a uprava fotiek" ci by ti nahodou nestacilo aj obycajne "TNko"....
prace je Excel, uprava fotek je konverze z RAW, uprava histogramu, jas/kontras, retuse, pokud to neni prace pro nejaky e-shop a pod tak i priprava pro tisk
Ja ti nevim, pro me je docela dulezita barevna presnost, pokud hustou 22 myslis to wide od Hp, tak to ani nahodou, 262000 barev je proste malo...
Kdyz uz tak alespon nejaky 8-bit
Kdyz uz tak alespon nejaky 8-bit
koukam, ze ho mas, mohl bys mi potvrdit, ze je to 8-bit panel? Pripadne zkusit na nem prechody bila-cerna a duhu?
Tento me moc nelaka, wide je na praci nic moc, mala plocha, navic osobne mi ten design prijde dost nepovedeny na pracovni monitor, tohle je tak do obyvaku, pekny designove lsou u me rady LPxx65 oh HP
Tento me moc nelaka, wide je na praci nic moc, mala plocha, navic osobne mi ten design prijde dost nepovedeny na pracovni monitor, tohle je tak do obyvaku, pekny designove lsou u me rady LPxx65 oh HP
HP 1965 mám asi 5 měsíců a můžu doporučit. Používám především na práci - možnosti polohování vyhovující a barevné podání také. Kromě pomalého menu si nemám na co stěžovat, nevydává žádné zvuky apod. Osobně bych do něj šel znovu...
[QUOTE=s.skull;63396]HP 1965 mám asi 5 měsíců a můžu doporučit. Používám především na práci - možnosti polohování vyhovující a barevné podání také. Kromě pomalého menu si nemám na co stěžovat, nevydává žádné zvuky apod. Osobně bych do něj šel znovu...[/QUOTE]
co filmy, nebo hry? Nemyslim nejaky celodenni pareni, ale spis tak obcasny odreagovani, stejne tak filmy, od toho to poustim jinam...
Co podsviceni?
co filmy, nebo hry? Nemyslim nejaky celodenni pareni, ale spis tak obcasny odreagovani, stejne tak filmy, od toho to poustim jinam...
Co podsviceni?
podsvícení - nevidím problém (i zde v testu ucházející), hry jsem hrál a odezvu nezpozoroval a filmy ok - jen to není wide - takže trochu menší kvůli okrajům u širokoúhlých filmů... mrkni na test, co je tady na svethardware.. :)
jj ty testy tady mam procteny od shora dolu vsechny :)
Ale kazdej ma svoje ale :) No co bysme ale za tyhle penize zase chteli, ze?
Ale kazdej ma svoje ale :) No co bysme ale za tyhle penize zase chteli, ze?
jj :) mimoto záleží i na štěstí - když má člověk smůlu na blbej kus, tak pak nepomůže nic a ještě je víc zklamaný, než kdyby od toho nic nečekal...
prave proto si ho nechci nechat poslat ale sjet si nekam pro nej, kde mi umozin pustit na nem moje testovaci obrazky...v CZC to snad nebude problem.
Jeste me zaujalo EIZO S1931 a S1961, jsou drazsi, ale nakonec bych na ne mel, vyplati se si za ne priplatit? Hlavne ta S1931 vypada jako idelani monitor s fajn barvama a dobre zvladnutym overdrive
Jeste me zaujalo EIZO S1931 a S1961, jsou drazsi, ale nakonec bych na ne mel, vyplati se si za ne priplatit? Hlavne ta S1931 vypada jako idelani monitor s fajn barvama a dobre zvladnutym overdrive
záleží na tom, jestli ta změna bude v souvislosti s požadavky na tento monitor přínosná - tj. jestli dokážeš využít potenciál toho eiza (já bych jej asi nevyužil...) je to stejné jako úvaha nad jakoukoliv komponentou - stanovit hranici použitelnosti a moc se od ní neodchylovat, protože člověk zaplatí víc a rozdíl sice pozná, pokud porovnává přímo tyto dvě věci vedle sebe, ale ne, pokud by se měl jen spokojit s tou "horší"...
jinak ty eiza jsou samozřejmě lepší :)
jinak ty eiza jsou samozřejmě lepší :)
jde prave o to, ze focenim si privydelavam, hodne casto konverzuju z RAW a tam si myslim, ze bude 10-bit presnost fajn, jen me zase lame to, ze za ty penize je uz LP2065
pokud upravuješ fotky, tak není co řešit - běž do toho HP 2065 - především kvůli rozlišení, které má mnohem lepší než ty eizo 19"...