ASUS P5KC IP35
C2D 6750
4x1GB RAM PC800
Inno3D 8800GT 512DDR3
1x 500GB HDD
1x DVDRW LG
Bude na takuto zostavu postacovat zdroj CORSAIR 450W??
C2D 6750
4x1GB RAM PC800
Inno3D 8800GT 512DDR3
1x 500GB HDD
1x DVDRW LG
Bude na takuto zostavu postacovat zdroj CORSAIR 450W??
VX450 ma jen jednu +12V vetev a toho bych se pri silne grafice a cpu trosku bal. nemyslim si, ze by to tenhle zdroj neutahl, ale mozna bych pro jistotu volil hx520. nicmene i ta vx450 je to porad lepsi nez jakykoliv 500W eurocase, ze.
Jednu 12V větev má například i 1200W top model od PC Power & Cooling nebo Seasonic M12 (přestože udává 4), osobně mi není jasné k čemu mi víc větví bude dobrých. Jedna 33A větev na Corsairu VX450 musí stačit na jakýkoliv procesor s jakoukoliv grafikou.
Navic nekdo tu zkousel prosvitit vetve v Seasonicu S12 a zjistil, ze jsou vsechny z jednoho mista, zadny dve oddeleny vetve :rolleyes: a vzhledem k tomu, ze Corsair je vlastne Seasonic, tak ta HX520 bude imho to samy....
Myslím, že tých 70W naviac nepotrebuje a za 800korun mu to nestojí. Pozri čo utiahne 400w Seasonic https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/10520-2x-x1950pro-cf-3dmark05-a-06
viem, ten thread som cital...ja len ze zdroj takych kvalit ako je corsair urcite vydrzi nejaky ten rôčik a možnože za nejaky rok dva, ked bude mat chalan uz druhu 88GT v SLI :D a dalsie dva 1TB disky a pretocene štvorjadro tak sa mu moze zist aj tych 70W...tak kecam :stupid, ale skratka podla mna mat mierne predimenzovany zdroj nie je naskodu...mne by tiez s prehladom stacilo kvalitnych 300W a kupil som si radsej 430W.... a ten zdroj :inlove
Ja neviem... najlebšie by bolo keby sa tu vyjadril GEORGETM lebo ako pozerám ten kompík sa iba chystá kupovať a ktohovie ako je obmedzený... A ak mu ten Corsair nevydrží 5rokov tak ho smelo môže reklamovať
Diiiik chalani za rady.
Jo chystam sa taky mensi upgrade a ci som cenovo obmedzeny ani nie urcite by ma nejakych 800.- nezabilo.
Ja som sa len preto pytal ci viac watovy zdroj nie je zbytocnost.
A este jedna uplne laicka otazka pre mna ako neznaleho v tejto oblasti by som prosil o vysvetlenie:
Aky je rozdiel alebo ci je vobec rozdiel v spotrebe el.energie u 450W a 520W zdroja??ked ano tak asi o kolko viac?
Jo chystam sa taky mensi upgrade a ci som cenovo obmedzeny ani nie urcite by ma nejakych 800.- nezabilo.
Ja som sa len preto pytal ci viac watovy zdroj nie je zbytocnost.
A este jedna uplne laicka otazka pre mna ako neznaleho v tejto oblasti by som prosil o vysvetlenie:
Aky je rozdiel alebo ci je vobec rozdiel v spotrebe el.energie u 450W a 520W zdroja??ked ano tak asi o kolko viac?
zalezi na ucinosti a zatizeni zdroje. jestli se rozmyslis mezi tema corsairama, tak bych rekl ze oba budou mit certifikaci 80+ takze vysokou ucinost a rozdil ve spotrebe nepoznas. 450W a 520W rozhodne neznamena ze tolik porad odebiraji ze site, ale kolik jsou schopny dodat do sestavy
ale kdybys bral nejake EC nebo chill tak tam by byla spotreba podstatne vetsi: (seasonic 500W vs 550W EC)

ale kdybys bral nejake EC nebo chill tak tam by byla spotreba podstatne vetsi: (seasonic 500W vs 550W EC)