Aku zakladnu dosku?
Aku zakladnu dosku je dobre kupit ked bude na nej Core 2 Duo E6600 a Ati radeon X1900XTX
BTW...v com sa vlastne lisia????
aky chipset je najlepsi???
aky chipset je najlepsi???
hmm tak chipsety mas na vyber tri 945(low end nic moc podla recenzii moc neodporucam) potom 965 (zlata stredna cesta mam gigabyte dq6 a som spokojny i ked tato doska je jedna z najdrahsich na tento chipset) a potom 975 (high end ale pozor na to ktora nie vsetky dosky core 2 duo podporuju treba davat pozor na reviziu) odporucam GA-P965-DS4 alebo DS3 to uz je na tebe ci chces aj nieco navyse to potom DQ6 alebo ten jeden asus p5w dh
Gigabyte 965P-DS3
http://www.obchod.cz/products_detail.php?kod_zbozi=00043511Asus P5B
Gigabyte 965P-DS4
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Gigabyte 965P-DQ6
http://www.obchod.cz/products_detail.php?kod_zbozi=00043921
Deluxe/WiFi-AP - Intel P965
Osobně bych vybíral jen mezi těmito, zatím, dokud tedy nepřijdou další základní desky. Osobně se mi líbí DS4 ;)
http://www.obchod.cz/products_detail.php?kod_zbozi=00043511Asus P5B
Gigabyte 965P-DS4
Gigabyte 965P-DQ6
http://www.obchod.cz/products_detail.php?kod_zbozi=00043921
Deluxe/WiFi-AP - Intel P965
Osobně bych vybíral jen mezi těmito, zatím, dokud tedy nepřijdou další základní desky. Osobně se mi líbí DS4 ;)
[quote=Darktin]Aku zakladnu dosku[/quote]
Doporucuju chipset P965 - prozatim nejlepsi pomer cena/vykon pro pretaktovani:
tady mivaji ty desky nejlevneji: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Osobne jsem sel do MB BIOSTAR TForceP965 Deluxe (s775, DDR2, SATA/300, RAID, GLAN, PCIx, ATX,...) a jsem spokojen. Zkousel jsem sportovni pretaktovani core 2 duo o nejakych 75 procent, a tato deska to s dobrymi pametmi bez potizi zvladla ... pak jsem to srazil na bezpecne pretaktovani o 35 procent a na tomto vykonu jedu prakticky nonstop.
Doporucuju chipset P965 - prozatim nejlepsi pomer cena/vykon pro pretaktovani:
Osobne jsem sel do MB BIOSTAR TForceP965 Deluxe (s775, DDR2, SATA/300, RAID, GLAN, PCIx, ATX,...) a jsem spokojen. Zkousel jsem sportovni pretaktovani core 2 duo o nejakych 75 procent, a tato deska to s dobrymi pametmi bez potizi zvladla ... pak jsem to srazil na bezpecne pretaktovani o 35 procent a na tomto vykonu jedu prakticky nonstop.
[OT]
[QUOTE=Tunseng]...sportovni pretaktovani...[/QUOTE]
nemuzu si pomoct, ale tento termin se mi vubec nelibi. proste mi to sportovni k taktovani ani trochu nepasuje. extremni, mirne, bezpecne... budiz ale sportovni... poprve sem to zahledl na PCT a jako nazorne prirovnani to celkem slo ale doufam ze se to nezcne pouzivat ve vetsi mire. v eng to mozna vyzni lip ale v cz se mi to nesedi
[/OT]
[QUOTE=Tunseng]...sportovni pretaktovani...[/QUOTE]
nemuzu si pomoct, ale tento termin se mi vubec nelibi. proste mi to sportovni k taktovani ani trochu nepasuje. extremni, mirne, bezpecne... budiz ale sportovni... poprve sem to zahledl na PCT a jako nazorne prirovnani to celkem slo ale doufam ze se to nezcne pouzivat ve vetsi mire. v eng to mozna vyzni lip ale v cz se mi to nesedi
[/OT]
[quote=Tunseng]Doporucuju chipset P965 - prozatim nejlepsi pomer cena/vykon pro pretaktovani:
Osobne jsem sel do MB BIOSTAR TForceP965 Deluxe (s775, DDR2, SATA/300, RAID, GLAN, PCIx, ATX,...) a jsem spokojen. Zkousel jsem sportovni pretaktovani core 2 duo o nejakych 75 procent, a tato deska to s dobrymi pametmi bez potizi zvladla ... pak jsem to srazil na bezpecne pretaktovani o 35 procent a na tomto vykonu jedu prakticky nonstop.[/quote]
Ktory procak z Core 2 to bol ? A čim si chladil ?
Osobne jsem sel do MB BIOSTAR TForceP965 Deluxe (s775, DDR2, SATA/300, RAID, GLAN, PCIx, ATX,...) a jsem spokojen. Zkousel jsem sportovni pretaktovani core 2 duo o nejakych 75 procent, a tato deska to s dobrymi pametmi bez potizi zvladla ... pak jsem to srazil na bezpecne pretaktovani o 35 procent a na tomto vykonu jedu prakticky nonstop.[/quote]
Ktory procak z Core 2 to bol ? A čim si chladil ?
vysel novej bios na asus p5b, coz z nej dela nejlepsi OC vecicku pro Core 2.
http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2822&p=4
http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2822&p=4
Vzal sem Gigabyte tu DS3 a Core 2 Duo E6300 a naprostá spokojenost, limitují mě akorát paměti, který víc než 900Mhz nedaj, protože sou to 667 s CL5.
Nevim co na PCT vyváděli, ale ten procesor pracuje na 3,15Ghz i se sníženým napětí. Vadí mi na té desce akorát to, že má jen jeden konektor na přídavnej větrák, v tom je Asus lepší :-)
Nevim co na PCT vyváděli, ale ten procesor pracuje na 3,15Ghz i se sníženým napětí. Vadí mi na té desce akorát to, že má jen jeden konektor na přídavnej větrák, v tom je Asus lepší :-)
nech pameti bezet misto na 667 jen na 533 a pak zacni taktovat (zmen delicku). jestli te limituji pameti, mel by ses dostat na vyssi frekvenci s vyssim vykonem
Jistě, to jsem samozřejmě udělal, paměti jedou jen na 533 bez OC, ale při FSB
450 už jedou taky na 900, stou nejmenší děličkou (1/2). Voni dají i drobed víc, ale nechce se mi na nich zvedat napětí, jinak to sou nějaký Samsungy s vobič časováním. Prostě Good deska, ale potřeboval bych alespoň jeden konektor na větrák navíc.
450 už jedou taky na 900, stou nejmenší děličkou (1/2). Voni dají i drobed víc, ale nechce se mi na nich zvedat napětí, jinak to sou nějaký Samsungy s vobič časováním. Prostě Good deska, ale potřeboval bych alespoň jeden konektor na větrák navíc.
[QUOTE=Darktin]Aku zakladnu dosku je dobre kupit ked bude na nej Core 2 Duo E6600 a Ati radeon X1900XTX
aky chipset je najlepsi???[/QUOTE]
hmm resim podobny problem a navic bych byl rad kdyby mela 2x ide ale takova se snad uz ani nedela :) dale minimalne 3x pci a samozrejme podporu core 2
aky chipset je najlepsi???[/QUOTE]
hmm resim podobny problem a navic bych byl rad kdyby mela 2x ide ale takova se snad uz ani nedela :) dale minimalne 3x pci a samozrejme podporu core 2