Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Problémy s PC (HW/SW): Ovladače USB v OS Vista 64 bit

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Zdeněk

    Znění dotazu:
    Dobrý den, chtěl bych nainstalovat OS Vista 64 bit (4 GB paměti) a potřebuji poradit ohledně ovladačů zařízení, které připojuji přes USB.
    (MP3-Emgeton E2 Cult, Digi foto-Panasonic DMC-FZ5, mobil SE 750i,
    různe flash disky). Budu muset pro všechna tato zařízení hledat po internetu nové 64-bitové ovladače, nebo OS Vista 64 bit už tato tařízení rozpozná a ovladače již jsou na instalačním DVD? Moc děkuji za odpovědi.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Ovladače pro USB.

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Přehrávač rozpozná jako obyčejný flash disk, pro mobil si budeš muset najít ovladače, pokud s ním nic nezmůže Windows Mobile Device Center, foťák by měl být taky rozpoznán jako flash disk.



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Vetsinou vsechny ovladace budes muset pohledat a pro 64bit Vistu to asi nebude tak jednoduchy.... jsi si jisty, ze tu Vistu opravdu potrebujes?
    Jestli ji chces jen kvuli tomu, abys mel skutecne adresovano 4GB pameti, tak si to radsi rozmysli. Usetris si spoustu starosti prave s ovladacema pro periferie.... muj nazor

  4. #4
    Neregistrovaný

    Díky za rychlé reakce na můj dotaz. Chci koupit nový HW a uvažuji jaký zvolit OS. Nyní opravdu uvažuji o 64 bit OS pouze s ohledem na 4GB RAM. Předpokládám, že v budoucnosti stejně na 64 bit OS všichni přejdou, takže proč investovat napřed do 32 bit a následně do 64 bit. Ovšem pokud bych měl s ovladači velký problém, tak budu volit 32 bit OS. Podle Intri by mohl být problém pouze s mob. tel., takže zkusím pohledat u výrobce. Zkusím ještě informace ověřit u někoho, kdo má Vistu 64 bit již nainstalovanou.

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jo, zkusit by to bylo nejlepší. Obecně platí, že pokud připojíš zařízení k USB portu a automaticky bez instalace nějakých zvláštních ovladačů ti vyskočí nabídka akcí ( ať v XP 32 nebo ve Vistě 32 ), nebudeš mít problém v 64bitových verzích. Tam jde jen o schopnost zařízení pracovat jako flashka. Problém by mohl být s tím mobilem, který takto obvykle nefunguje. Ten by to chtělo fakt zkusit, jak se zachová.

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Ten foťák jde ve Windows použít i bez ovladačů, jen nebude možné nastavit některé věci (blbosti jako změna pozadí,zvuků,příp.ovládání z PC). Buď se tváří jako nějaké WIA/TWAIN zařízení (zhruba jako scanner) nebo jako USB disk, možná to jde přepnout a čtečka karet je taky řešení (pokud podporuje např. 4GB SD karty).
    U mobilu si nejsu jistej jestli je vůbec zapotřebí ovladač, nebo soft komunikuje přes bluetooth a žádný driver nepotřebuje (u starých mobilů drivery určitě nebyly). Přehrávač se tváří jako flash disk? Pak by nebyl problém.

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Bluetooth mě u toho mobilu taky napadl, ale čekl bych, že tím si umožní jen přijímat či posílat soubory, nanejvýš procházet složky v mobilu. Ale třeba synchronizace apod. nebude bez ovladačů fungovat ( aspoň si myslím, nejsem si jistý, nikdy jsem synchronizaci nepoužíval ).



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Předpokládám, že v budoucnosti stejně na 64 bit OS všichni přejdou, takže proč investovat napřed do 32 bit a následně do 64 bit.
    V budoucnu urcite, to uz bude pro Visty aspon nejakej SP1 a vyrobci periferii budou mit snad odladeny ovladace.... dneska je udajne na Vistach x64 problem i s kdejakou tiskarnou pres USB a vyrobci to nejak zvlast neresi....

    To opravdu tak nutne potrebujes cely 4GB ram? Co na tom kompu budes delat?

    Btw. ja ti Visty x64 nevymlouvam, sam je nepouzivam, jen ti davam zkusenosti z myho okoli, aby ses pak treba nedivil....

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Husky14 má bohužel pravdu, situace s 64bitovými ovladači je dost zoufalá a výrobci to opravdu nijak moc neřeší. A alternativní ovladače najdeš jen velmi stěží. Pokud na tom trváš, máš dvě možnosti, ale k oběma budeš potřebovat krabicovou, ne OEM, verzi Visty: 1) buď si koupíš Ultimate a u té dostaneš dvě DVD, jedno s 32bitovou verzí, druhé s 64bitovou, nebo 2) koupíš nižší verzi a pak, pokud ti 64bitová verze bude v něčem vadit, požádáš Microsoft o DVD s 32bitovou verzí. Účtují si jen manipulační poplatek, tuším, že kolem dvou stovek. Jediný problém tak vidím v čase, který ztratíš, než ti dojde 32bitová verze, a v tom, že by sis musel koupit podstatně dražší krabicovku.

  10. #10
    Neregistrovaný

    Díky za připomínky a doporučení. 4GB RAM opravdu nepotřebuju, jenom se mi zdálo výhodné koupit 2x kit 2x1GB RAM, když dnes stojí už jenom cca 1030,- Kč. Předpokládám, že nepůjdu ani do řešení, které navrhl Intri a nebudu kupovat krabicovou verzi OS (tak hodně se mi podporovat MS nechce). Patrně zakoupím 32 bit. verzi OS a ještě zvážím, zda koupit 4GB RAM s tím, že bude systém využívat pouze 3,25GB.
    Ještě jednou díky za Váš čas.

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Vzdyt si ty 2x 2x1GB kity kup, budes mit sice adresovano jen 3,2GB, ale to je prece uplne jedno.... a treba si to za pul roku rozmyslis a prejdes na x64 a pameti se ti budou hodit.... mozna bych i uvazoval o 2x2GB kitu, abys nemel obsazeny vsechny sloty

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Vzdyt si ty 2x 2x1GB kity kup, budes mit sice adresovano jen 3,2GB, ale to je prece uplne jedno.... a treba si to za pul roku rozmyslis a prejdes na x64 a pameti se ti budou hodit.... mozna bych i uvazoval o 2x2GB kitu, abys nemel obsazeny vsechny sloty
    Ty we mi připomínáš spolužáka...taky mu něco řeknu jak nás zase bude někdo odírat a von "to je jedno" nebo ještě líp "to je dobře..."... OMG, když si koupí 4 GB tak přece není jedno o gigabajt přijít. Na XP x64 všechna tato zařízení pracují v pořádku, mobily, foťáky i MP3 se chovají jako Flashky, když už i ty blbý XP měli n tisíc ovladačů pro nepoužívaný starý krámy tak snad do Visty dali ovladače pro toto...bych to risknul (nebo to někde "sežeň" a vyzkoušej napřed než něco koupíš...hej, já nic neřek ) Jinak se stotožňuju s doporučením koupit rovnou 2x2 GB když už teda 4.
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 19-11-2007 v 17:41



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Jinak se stotožňuju s doporučením koupit rovnou 2x2 GB když už teda 4.
    Pokud má Intel tak je úplně jedno jestli má 4 nebo 2 moduly
    Koupil bych
    2x http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TW0AKCS0
    a ušetřil hodně peněz

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    ... OMG, když si koupí 4 GB tak přece není jedno o gigabajt přijít.
    Imho porad je lepsi koupit 2x 2x1GB kity nez treba 3x 1GB modul.... dobre, 800MB ted nevyuzije, ale do budoucna stejne prece uvazuje o x64 a uz nebude muset nic dokupovat....
    Koupil bych stejne jako tgfh (vyjde to levneji nez 2x2GB kit)


    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Na XP x64 všechna tato zařízení pracují v pořádku, mobily, foťáky i MP3 se chovají jako Flashky, když už i ty blbý XP měli n tisíc ovladačů pro nepoužívaný starý krámy tak snad do Visty dali ovladače pro toto...bych to risknul
    Na Vistach udajne nekdy nefunguji ani USB porty, natoz pak pripojeny periferie.... a tiskarna se taky asi jako flashka chovat nebude

    Ale jak uz sem psal, ja mu to nerozmlouvam (ani Visty nepouzivam), jen ho chci varovat, aby se pak treba nedivil....

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    86

    na Vistách x64 funguje v podstatě všechno, jen dá hodně velkou práci to najít a odzkoušet.
    Mě neběželo USB Bluetooth - chvíli jsem googlil a našel jsem postup jak si ukuchtit vlastní drivery, se kterými to funguje (akorát jsem ochuzen o pár bluetoothových funkcí - ale ty stejně nepoužívám).

    S těma tiskárnama - mám canona i865 a k němu driver není, sehnal jsem jiný driver (i4200) trošku poupravil a s ním to funguje. Nefunguje pouze hlídání inkoustu.

    Chtělo by to holt sehnat zkušební verzi těch win Vista a vyzkoušet to.

Podobná témata

  1. Vista Trojský kůň napadl ovladače
    Od nakedangel v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-07-2012, 18:41
  2. GF 7600GS Vista 32-bit, ovladače
    Od Barnabas v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-04-2009, 12:14
  3. Radeony: Reset ovladače zobrazení ve Vista
    Od Polsonside v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 12:56
  4. Ovladače SB Live5.1! na Win Vista
    Od sebloeb v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 12:57
  5. Ovladače SB Live5.1! na Win Vista
    Od sebloeb v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2007, 16:42