Zdarec, koupil jsem Raidsonic NAS Icybox 1000, pripojil do site, nastavil uzivatele, nastavil adresare a mam nasledujici problem. :-/ K boxu nemuzou byt pripojeni na sambe 2 ruzni uzivatele naraz. V siti jsou 2 pocitace (notes a stolni). Myslel jsem si, ze kazdy se po zapnuti XP prihlasi ke svymu uctu (sitovej disk) a tam bude mit svuj adresar, kam se jednou za tyden programkem Fullsync vsechno prekopiruje. Jenze to nefunguje. Kdyz jsem se pokusil pripojit na druhym pc tim druhym uctem, prvni zkolaboval a mul jsem resetovat server nas boxu aby to jelo :-/. Takze to hodlam osefovat normalne pres ftp, ale nevim, jaky je pro neho nastaveni... server, login, pw? Poradi nekdo? Nikde v manualu sem to nenasel. Pripadne i jinej soft na zalohu, ktery umi synchronizaci (neni treba prenaset tuny stejnych obrazku apod, jen zmenene .doc) a idealne bud nestoji moc nebo je free.
Pocitacem to resit nechci, moc to zere atd., navic uz ten nas box mam.
Pocitacem to resit nechci, moc to zere atd., navic uz ten nas box mam.
ha. sem lama, :mistake adresa ftp serveru bude asi zrejme ipina toho boxu, ze... :D
nejake dalsi rady? :D
nejake dalsi rady? :D
Toto som písal do FAQ pre môj NAS box.
I can't access (Access is denied) to my shared folder(s) using Samba and Windows XP SP2
Čo sa týka prístupu, tak môžeš použiť IP, samozrejme a taktiež názov, ak je definovaný v nastaveniach NAS boxu, u mna je to možné.
I can't access (Access is denied) to my shared folder(s) using Samba and Windows XP SP2
Čo sa týka prístupu, tak môžeš použiť IP, samozrejme a taktiež názov, ak je definovaný v nastaveniach NAS boxu, u mna je to možné.
takze... zrusil jsem na jednom PC to jednoduche sdileni a na NAS box se dostanu z obou PC, v pohode na nej muzu kopirovat atd.
nicmene! nemuzu se do nej dostat pres FTP.
Fullsync pusobi bohuzel to, ze nejakym zpusobem shazuje server NAS boxu.
Takze jsem natahl "zalohovani windows"... :) Vypadalo to vsechno uplne v pohode, jenomze problemy.
- Wokenni zalohovani dela 1 velky soubor a na disku NAS boxu je FAT32 (2GB rozhodne stacit nebudou). Predpokladam, ze kdyz na nasu nastavim ext3, tak se na to z woken nedostanu. Takze bud nejaky napad, aby se to automaticky delilo, nebo to udelam nejak po kusech, to se da resit.
- zkusil jsem zazalohovat 1 jediny soubor a nahlasilo to, ze bud je na disku malo mista (je tam jeste 200GB) nebo ze nemam opravneni - jakykoliv kopirovani pres sambu na nej jde...
nicmene! nemuzu se do nej dostat pres FTP.
Fullsync pusobi bohuzel to, ze nejakym zpusobem shazuje server NAS boxu.
Takze jsem natahl "zalohovani windows"... :) Vypadalo to vsechno uplne v pohode, jenomze problemy.
- Wokenni zalohovani dela 1 velky soubor a na disku NAS boxu je FAT32 (2GB rozhodne stacit nebudou). Predpokladam, ze kdyz na nasu nastavim ext3, tak se na to z woken nedostanu. Takze bud nejaky napad, aby se to automaticky delilo, nebo to udelam nejak po kusech, to se da resit.
- zkusil jsem zazalohovat 1 jediny soubor a nahlasilo to, ze bud je na disku malo mista (je tam jeste 200GB) nebo ze nemam opravneni - jakykoliv kopirovani pres sambu na nej jde...