Nenaběhnou windows
Problém-zapnu pc,vše se roztočí,ale na monitoru problikne uvodní obrazovka a pak už jen bliká v horní levé části kurzor a to je vše.
Zkoušeno-reset cmos.kabeláž-odpojit,zapojit.
Do biosu se dostanu-vše na default.Při blikání kurzoru na klávesnici svítí numlock a nejde vypnout.
Budu rád za všechny nápady,už mě ty nálady stroje drtí!!
Zkoušeno-reset cmos.kabeláž-odpojit,zapojit.
Do biosu se dostanu-vše na default.Při blikání kurzoru na klávesnici svítí numlock a nejde vypnout.
Budu rád za všechny nápady,už mě ty nálady stroje drtí!!
To bude potíž někde na disku. Asi se PCčku nedostávají bootovací soubory. Zkus Windows nastartovat v nouzovém režimu, třeba se start spraví. Jestli to nepůjde, dej do mechaniky instalační CD, nabootuj z něj a nech instalaci opravit.
To ne,ale nedávno jsem vyreklamoval desku,přes týden to jelo a ted zase nic.Nejde ani boot z CD.
ASUS M2N-SLI
Athlon X2 4400+
2*1024 kingston 667Mhz
Asus 8600gts
WD 160gb
Fortron 400W
ASUS M2N-SLI
Athlon X2 4400+
2*1024 kingston 667Mhz
Asus 8600gts
WD 160gb
Fortron 400W
pozri v biose ci ti detekuje disky + pamet tak jak ma
ked ano tak to vidim na nekompatibilitu hardweru.
ked ano tak to vidim na nekompatibilitu hardweru.
Proč byla ta deska na reklamaci? Nepřidával jsi do kompu nějaké nové zařízení? Nejpravděpodobnější příčina ale bude v tom disku, takže se na něj zaměř určitě nejdříve...
Tak vážení,mám nové poznatky.Ten HDD je včudu,napojim jinej a pořád to samý.V biosu je vše detekováno a nastaveno a stále nic.
Tak snad si někde sehnat nahradu za vše a zkoušet jedno podruhém ,neb mě už nic nenapadá.
Tak snad si někde sehnat nahradu za vše a zkoušet jedno podruhém ,neb mě už nic nenapadá.
[quote=pavko;65438]Tak vážení,mám nové poznatky.Ten HDD je včudu,napojim jinej a pořád to samý.V biosu je vše detekováno a nastaveno a stále nic.
Tak snad si někde sehnat nahradu za vše a zkoušet jedno podruhém ,neb mě už nic nenapadá.[/quote]
Napojíš jiný disk a pořád to nefunguje? Proč jsi reklamoval tu desku? Třeba má ta nová problém s konektory ( i když to by ji BIOS nenačetl ). Zkus otestovat ty RAMky, nabootuj program MemTEst a nech ho běžet minimálně 6 hodin. Mezitím můžeš vyzkoušet, jestli ty tvé disky v pohodě bootují na jiných kompech - tak se aspoň vyloučí/potvrdí vada v softwaru.
Tak snad si někde sehnat nahradu za vše a zkoušet jedno podruhém ,neb mě už nic nenapadá.[/quote]
Napojíš jiný disk a pořád to nefunguje? Proč jsi reklamoval tu desku? Třeba má ta nová problém s konektory ( i když to by ji BIOS nenačetl ). Zkus otestovat ty RAMky, nabootuj program MemTEst a nech ho běžet minimálně 6 hodin. Mezitím můžeš vyzkoušet, jestli ty tvé disky v pohodě bootují na jiných kompech - tak se aspoň vyloučí/potvrdí vada v softwaru.
Je to sata a v druhym kompu jenom cvaká a s tím druhým to dělá co stím nefunkčním.
Ty ramky jsem zkoušel,ale před chvílí jsem zkusil takovou blbost-v biosu jsem zapnul raid,nechal tam jednu ramku v jinym slotu-bez napojenýho HDD.
Na monitoru se objevilo DDR2 1024MB 667Mhz
NON RAID. (asi to není uplně přesně)
Vypnu,dám druhou RAM a tam kde sem byl-nic.Vyndám ram,přehazuju,vypínám raid a zase nic.
Tak mám podezření na desku.
Ta stará vypínala komp,nešel zapnout,nebo se zap na pár vteřin a spadlo to,nebo se roztočily větráky a nezap se ani monitor.Důvod a vysvětlení nepřišlo,prostě přišla nová.
Ty ramky jsem zkoušel,ale před chvílí jsem zkusil takovou blbost-v biosu jsem zapnul raid,nechal tam jednu ramku v jinym slotu-bez napojenýho HDD.
Na monitoru se objevilo DDR2 1024MB 667Mhz
NON RAID. (asi to není uplně přesně)
Vypnu,dám druhou RAM a tam kde sem byl-nic.Vyndám ram,přehazuju,vypínám raid a zase nic.
Tak mám podezření na desku.
Ta stará vypínala komp,nešel zapnout,nebo se zap na pár vteřin a spadlo to,nebo se roztočily větráky a nezap se ani monitor.Důvod a vysvětlení nepřišlo,prostě přišla nová.
Teď jsem ne zcela pochopil. Když tam dáš teda tu jednu RAMku, co se identifikovala, zpět, funguje? a zobrazí se znovu? Jestli jo, zkus k tomu připojit i ten disk a pokus se PC nabootovat.
Tak jsem napojil funkční disk na jinej sata konektor na desce,probliklo boot woken,hded mrkla modrá obrazovka-Byly zjištěny...víc se nedalo stihnout a objevilo se...spustit systém stav nouze
spustit systém v MS-DOS atd.
A tím to končilo vždy.
Disk jsem vrátil do původního PC a nic,něco jako chyba biosu,pokračujte klávesou g.
V biosu jsem nastavil 1boot-HDD-restart a chytlo se to.
Pěkně jsem se vopotil,že mi to zrušilo i druhej disk.
spustit systém v MS-DOS atd.
A tím to končilo vždy.
Disk jsem vrátil do původního PC a nic,něco jako chyba biosu,pokračujte klávesou g.
V biosu jsem nastavil 1boot-HDD-restart a chytlo se to.
Pěkně jsem se vopotil,že mi to zrušilo i druhej disk.
S těmito zkušenostmi bych tu desku asi fakt reklamoval... Vadná základka mi přijde jako nejpravděpodobnější vysvětlení.