pretaktovani 7600gt, 256mb
zdravim,
Rozhodl jsem se pretaktovat tuto grafickou kartu.
Default je engine clock 560mhz a memory clock 700mhz. O kolik se muzu odvazit navysit vykon, bez toho aniz bych musel kupovat dalsi vetraky. Momentalne mam 2 - takova ta standardni velikost. Nechtel bych ji uvarit...
Rozhodl jsem se pretaktovat tuto grafickou kartu.
Default je engine clock 560mhz a memory clock 700mhz. O kolik se muzu odvazit navysit vykon, bez toho aniz bych musel kupovat dalsi vetraky. Momentalne mam 2 - takova ta standardni velikost. Nechtel bych ji uvarit...
ok dik, jaka je teplota na hranici unosnosti GK? jaka je optimalni? Momentalne mam 60-61 v klidnym stavu - brouzdani po webu.
Brouzdani na netu je k nicemu, musis tu kartu zatizit (zahraj si hru nebo pust 3DMark ve smycce) a sleduj teplotu.... idealne primo ve hre OSD ;)
Prahova teplota jadra je asi 125°C, ale pres 90°C ji urcite netrap....
Btw. 61°C v idle je skoro dost.
Prahova teplota jadra je asi 125°C, ale pres 90°C ji urcite netrap....
Btw. 61°C v idle je skoro dost.
Jak píše husky14.
Jinak já (vpodstatě není moje) mám v jiným PC taky GF 7600GT, od MSI s pasivem, a ta má taky ve 2D režimu (okna) teploty kolem 60°, v zátěži do 80°, a přes 90° bych ji nikdy netrápil - zapracoval bych na odvětrávání skříně.
Taktovat jsem zkoušel, ale jinou (od Leadteku s akt chlazením), a tuším že jsem si moc nepomoh - jádro šlo k 650Mhz, paměti daly 16x0Mhz, toto už si přesně nepamatuju, ale výkon to o moc nezvedlo takže i teď tu od MSI provozuju na defaultu.
Jinak já (vpodstatě není moje) mám v jiným PC taky GF 7600GT, od MSI s pasivem, a ta má taky ve 2D režimu (okna) teploty kolem 60°, v zátěži do 80°, a přes 90° bych ji nikdy netrápil - zapracoval bych na odvětrávání skříně.
Taktovat jsem zkoušel, ale jinou (od Leadteku s akt chlazením), a tuším že jsem si moc nepomoh - jádro šlo k 650Mhz, paměti daly 16x0Mhz, toto už si přesně nepamatuju, ale výkon to o moc nezvedlo takže i teď tu od MSI provozuju na defaultu.
[QUOTE=KunNy;66487]Jak píše husky14.
Taktovat jsem zkoušel, ale jinou (od Leadteku s akt chlazením), a tuším že jsem si moc nepomoh - jádro šlo k 650Mhz, paměti daly 16x0Mhz, toto už si přesně nepamatuju, ale výkon to o moc nezvedlo takže i teď tu od MSI provozuju na defaultu.[/QUOTE]
Ja ju mam od gigabyte a taky chlazenou pasivne a pres 40° sem ju nikdy nevidel...ani u crysis
Taktovat jsem zkoušel, ale jinou (od Leadteku s akt chlazením), a tuším že jsem si moc nepomoh - jádro šlo k 650Mhz, paměti daly 16x0Mhz, toto už si přesně nepamatuju, ale výkon to o moc nezvedlo takže i teď tu od MSI provozuju na defaultu.[/QUOTE]
Ja ju mam od gigabyte a taky chlazenou pasivne a pres 40° sem ju nikdy nevidel...ani u crysis
[quote=S4d4mX;67774]Ja ju mam od gigabyte a taky chlazenou pasivne a pres 40° sem ju nikdy nevidel...ani u crysis[/quote]
Tak zkus pustit zaznamenávání průběhu teploty v rivatuneru, protože když se přepneš ze hry, teplota hned zas klesne, 40°C jedině v extra dobře chlazené skříni a bez zátěže, jinak je to nesmysl.
Tak zkus pustit zaznamenávání průběhu teploty v rivatuneru, protože když se přepneš ze hry, teplota hned zas klesne, 40°C jedině v extra dobře chlazené skříni a bez zátěže, jinak je to nesmysl.
[QUOTE=elpsycho;67776]Tak zkus pustit zaznamenávání průběhu teploty v rivatuneru, protože když se přepneš ze hry, teplota hned zas klesne, 40°C jedině v extra dobře chlazené skříni a bez zátěže, jinak je to nesmysl.[/QUOTE]
mam display primo na case a tak sem si to schvalne kontroloval...zkusim to cos rikal ty a mozu sem pak hodit nejake screeny ale pc budu met az v utery...ale tak mozu klidne natocit nejake video kdyz neveris..
mam display primo na case a tak sem si to schvalne kontroloval...zkusim to cos rikal ty a mozu sem pak hodit nejake screeny ale pc budu met az v utery...ale tak mozu klidne natocit nejake video kdyz neveris..
Jak pise elpsycho.... 40°C v prubehu Crysis je na pasivni 76gt nesmysl, i kdybys ten pasiv ofukoval vetrakama....
Nech si pres Rivatuner logovat teplotu nebo si spust primo OSD sledovani ve hre.... ;)
Btw. ten display ti imho ukazuje teplotu CPU.
Nech si pres Rivatuner logovat teplotu nebo si spust primo OSD sledovani ve hre.... ;)
Btw. ten display ti imho ukazuje teplotu CPU.
[quote=S4d4mX;67792]mam display primo na case a tak sem si to schvalne kontroloval...zkusim to cos rikal ty a mozu sem pak hodit nejake screeny ale pc budu met az v utery...ale tak mozu klidne natocit nejake video kdyz neveris..[/quote]
Jestli má ta skříň fyzicky nějaký čidla, tak aby ty čidla měřily co mají, musí taky být na místě kde mají být - tj. jestli chceš měřit teplotu jádra GPU, musel bys to čidlo narvat mezi chladič a jádro. Jestli ti čidlo zobrazované na displeji jako teplota VGA visí jenom někde v prostoru, tak ukazuje teplotu uvnitř skříně. A jestli ho máš třeba na žebrech chladiče grafiky, tak stejně měří jen teplotu chladiče, ne jádra.
Jestli má ta skříň fyzicky nějaký čidla, tak aby ty čidla měřily co mají, musí taky být na místě kde mají být - tj. jestli chceš měřit teplotu jádra GPU, musel bys to čidlo narvat mezi chladič a jádro. Jestli ti čidlo zobrazované na displeji jako teplota VGA visí jenom někde v prostoru, tak ukazuje teplotu uvnitř skříně. A jestli ho máš třeba na žebrech chladiče grafiky, tak stejně měří jen teplotu chladiče, ne jádra.
[QUOTE=elpsycho;67802]Jestli má ta skříň fyzicky nějaký čidla, tak aby ty čidla měřily co mají, musí taky být na místě kde mají být - tj. jestli chceš měřit teplotu jádra GPU, musel bys to čidlo narvat mezi chladič a jádro. Jestli ti čidlo zobrazované na displeji jako teplota VGA visí jenom někde v prostoru, tak ukazuje teplotu uvnitř skříně. A jestli ho máš třeba na žebrech chladiče grafiky, tak stejně měří jen teplotu chladiče, ne jádra.[/QUOTE]
aha ttj ale takze me stejne nepomoze ani ten program nebo jo?stejne ten program si to bere z tech cidel ne??
aha ttj ale takze me stejne nepomoze ani ten program nebo jo?stejne ten program si to bere z tech cidel ne??
RivaTuner ti precte presne teplotu GPU, takze ti doporucuju pouzit ho a overit si kvalitu chlazeni svy karty.... ;)
Nebo muzes pouzit treba i AtiTool....
Nebo muzes pouzit treba i AtiTool....
Ten program odečítá teploty z interního čidla grafiky, když ho ta grafika má, ale u tvého kousku by neměl být problém;)
OK pak to sem hodim jak uz sem psal PC budu met doma v utery...nebo streda...(vezl jsem ho do servisu aby me tam hodili TV kartu nechtel jsem to tam davat sam kdyz to je jeste v zaruce ikdyz bych to zvaldl na tom nic neni ale radsi sem jim to tam hodil....vse ok cekal jsem TYDEN!dovezu ho dom chcu to pustit a zjistil jsem ze asi s nejvetsi pravdepodobnosti odesla zakladovka!:Dtakze cekam druhy tyden...)jak ho budu met doma hodim vysledky...:)