Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Výbuchy zdrojů

  1. #1
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    Do tohoto threadu pište co vám shořelo za zdroj, co vzal s sebou a i kvůli čemu jste například reklamovali. Jako první zde dávám obrázek vybuchlých spínacích tranzistorů ze zdroje Eurocase 350W super silent, vzdaly to ani ne při plném výkonu, od výměny zdroj zvládá i zkrat. Zdroj od úpravy bez problémů zvládá zátěžové testy se stejnými podmínkami jako u recenzí zdrojů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Já nejčastěji používám zdroje Eurocase, v Hi-End sestavách Fortron nebo Chieftec. Musím říct, ač má spousta lidí Eurocase spojeno s výrobou těch nejhorších a nejnespolehlivějších zdrojů, já si na ně moc stěžovat nemohu (kromě některých hodně starých sérií, 200W a 250W). Stalo se mi několikrát že zdroj od Eurocase "exnul" nebo dokonce opravdu vybuchl, ale NIKDY se mi nestalo, že by poškodil některý z dalších komponentů. Myslím si, že alespoň u značky EC je kvalita naprosto adekvátní ceně. S těmi novějšími sériemi se mi nikdy nestalo, že by i po několikaletém používání byly třeba na desce "nafouklé" kondenzátory jak tomu bývá u jiných levných značek (LC, Morex, Mercury atd. atd.). Navíc spousta lidí má doma EC zamaskovaný pod jinkou značkou, například Colorsit nebo Redstar (jen některé modely). Sám mám doma 550W EC se 14cm ventilátorem(samozřejmě dobře vím, že to odpovídá maximálně 450W Fortronu ) a nemám s ním sebemenší problém. Ventilátor jsem ještě zpomalil, zdroj je tichounkej, nepřehřívá se a za necelých 900,-Kč to myslím ujde
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    V tomto prípade by sa oplatilo zohnať niekoho z Agemu, pretože nepoznám osobu, ktorá by si za posledný rok nekúpila vadný zdroj, ktorý explodoval vždy pri prvom zapnutí, resp. po zavedení prívodu elektriny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele PaJja
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    me vybouchnul zdroj EuroCase 450W asi po 15minutach provozu, bylo to otocenym elektrolitickym kondenzatorem. Sebou nic nevzal a reklamace probehla dobre. Nerikam ze vsecky znacky by mely zahorovat kazdy zdroj ale myslim ze zadna solidni firma by nemela vydat celou vadnou serii techto zdroju jako je tomu u EC, proste EC je takovej zdroj jakej za ty penize muzes sehnat do kompu co montuju a ceny nedovoli tam nic lepsiho nacpat tak ho pouziju ale kdyz nemusim tak se mu daleko vyhnu davam chieftec nebo forton a s nima sem nemel nikdy zadnej problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Fortrex 230W. zacal se z neho valit po 3 letech dym. vypnut a vyhozen.
    Morexy... vsechny co jsem kdysi v jednom shopiku se vratily a vzaly s sebou pul pocitace.
    Eurocase 300W (celeron 1,7 + obyc sestava), proste zdech, tak letel pryc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    Fortrex jsem v počítači kdysi měl taky, bylo to ještě AT snad 200W po asi dvou letech se počítač semsam sám vypnul ikdyž byl spínač na case sepnutý... a mohl za to vyteklý kondenzátor snad 330uF/200V
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    65

    300W eurocase, vyteklej kondenzátor. Smrdělo to odporně, jak v nemocnici, naštěstí s sebou nic nevzal. Od té doby Fortron=spokojenost
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    300W noname u zakaznika (statni sprava). S velkou slavou vymenili pocitace v kacelari, ale zapomeli na export certifikatu, ktery zustaly na starym kompu. Kdyz jsme ho znovu zapnuli, abychom ty certifikaty vyexportovali, tak zasmradl, trochu zacadil a byl kaput. Nastesti sebou nic nevzal, tak to stacilo na chvili pripojit na jinej zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    127

    mě shořel řídící IO v 300W noname a potom praskl kondík v 200W zdroji když jsem napájel zesilovač a moc jsem ho zesílil
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    U me jenom starsi EC 250W - prestal se tocit vetracek mno a kdyz jsem prisel do pokoje tak jsem neco citil a pocitac nebezel. Po zapnuti (nevim co me to v te dobe napadlo ) normalne PC nabeh, akorat kdyz jsem neslysel ten vetrak, tak to bylo rychle vypnuti. Od te doby znova EC 250W a bez problemu uz asi 2 roky...

    btw. vzpomel jsem si na jednu historku, kdy kolega ke me prinesl pocitac, ze mu nejak nejdou nainstalovat ovladace na grafiku. Bylo to v dobe, kdy 4x vypalovacka byla veeeelmi drahou zalezitosti . Tak jsem to zapojil a pri pripojovani napajeciho kabelu do zdroje neco ve zdroji bouchlo (takovy krasny modrobily blesk) a vyrazilo to jisteni pro nasi stranu ulice :-? a samozrejme jisteni v baraku. Mozna mi zde nekdo vysvetli, jak se to mohlo dostat tak daleko...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    To není nic až tak neobvyklého, záleží na vypínací schopnosti jističů a taky na rychlosti jejich vybavení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    colors-it 550W. na 250W buchl jeden malej kondik - ale jinak to bezelo dal. kamos ho prave testuje, tak cekam, ze z neho donese jenom skvarek a hlinik.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    mel jsem doma toptech 320w atx poctive mi tahnul 3roky pc predan kamosovi na obcasne pouzivani a dal to byl premier 300w atx napaji pc2 p3 700 chystam se vymenit za fortona 300-350w,jinak podle me je toptech+premier stejna liga jako zdroje ec...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od wolf007
    mel jsem doma toptech 320w atx poctive mi tahnul 3roky pc predan kamosovi na obcasne pouzivani a dal to byl premier 300w atx napaji pc2 p3 700 chystam se vymenit za fortona 300-350w,jinak podle me je toptech+premier stejna liga jako zdroje ec...
    TopTech neznám, ale zdrojům Premier se vyhýbám, mnohokrát mě zklamaly - často sem se s nimi potkal v nějakém levném case. (přestože, jak jsi správně uvedl, jsou velmi podobné EC - ale pozor, nikoliv stejné!)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    takze uz chapes moji volbu toho fortonu? ikdyz to je na ziveni p3 700
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Testy zdrojů
    Od ICEBOSS v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-04-2013, 12:58
  2. žebříček nejtišších zdrojů
    Od jyh v sekci Zdroje
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 24-03-2009, 16:39
  3. porovnání zdrojů
    Od aquaris v sekci Zdroje
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 28-04-2008, 04:27
  4. Testy Zdrojů
    Od Abel v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-09-2006, 19:49