Nove PC - nenastartuje - "ani ťuk"
na uvod zostava:
zdroj: Fortron Blue Storm II 400W, PFC, FSP400-GLN;
doska: ASUS P5B SE Gb Lan i965, raid, hda;
procesor: pentium dual-core E2160;
pamete: 2x1GB DDR2-800Mhz Apacer;
grafika ASUS EN7300GT silent/HTD 256M DDR2
2xHDD, 2xopt.mech, 1xFDD
- pekne krasne dokladne poskladane, procesor aj chladic dobre osadeny, napajanie dosky zapojene v poriadku - ledka napajania dosky svieti, grafika aj pamate dokladne dotlacene a blablabla, vsetko x krat skontrolovane....
no... a ked stlacim tlacitko power, tak sa nic neudeje.... absolutne, ani nic nepipne, ani vetraciky sa neroztocia, proste hluchota.... to asi preto ze som chcel velmi tichy PC - splnil sa mi sen :). skusil som tam na pw zapojit aj ine tlacitko, pre istotu.... a nic... skusal som poprehadzovat pamate v slotoch, nic, vybral procesor, osadil nanovo, vyrval kartu, narval kartu, a stale nic....
nemate pre mna dajaky tip? (na nejaku blbost som urcite zabudol, alebo sa mi prvykrat v zivote stalo, ze mam blby nejaky komponent?)
-uz vidim, ako sa smejem, ked pridem na to, preco mi to nejde....
diky za rady....
zdroj: Fortron Blue Storm II 400W, PFC, FSP400-GLN;
doska: ASUS P5B SE Gb Lan i965, raid, hda;
procesor: pentium dual-core E2160;
pamete: 2x1GB DDR2-800Mhz Apacer;
grafika ASUS EN7300GT silent/HTD 256M DDR2
2xHDD, 2xopt.mech, 1xFDD
- pekne krasne dokladne poskladane, procesor aj chladic dobre osadeny, napajanie dosky zapojene v poriadku - ledka napajania dosky svieti, grafika aj pamate dokladne dotlacene a blablabla, vsetko x krat skontrolovane....
no... a ked stlacim tlacitko power, tak sa nic neudeje.... absolutne, ani nic nepipne, ani vetraciky sa neroztocia, proste hluchota.... to asi preto ze som chcel velmi tichy PC - splnil sa mi sen :). skusil som tam na pw zapojit aj ine tlacitko, pre istotu.... a nic... skusal som poprehadzovat pamate v slotoch, nic, vybral procesor, osadil nanovo, vyrval kartu, narval kartu, a stale nic....
nemate pre mna dajaky tip? (na nejaku blbost som urcite zabudol, alebo sa mi prvykrat v zivote stalo, ze mam blby nejaky komponent?)
-uz vidim, ako sa smejem, ked pridem na to, preco mi to nejde....
diky za rady....
Napajeni mas zapojene kompletne? I ten pridavny konektor? Draty z vypinace si zapojoval podle manualu a jsi si taky jisty ze jsou zapojene spravne ? Mas zapojeny speaker? Vydava nejaky zvuk? Hne se nejaky vetrak nebo neco nebo uplne mrtvy?
[QUOTE=pas!k;66821]Napajeni mas zapojene kompletne? I ten pridavny konektor? Draty z vypinace si zapojoval podle manualu a jsi si taky jisty ze jsou zapojene spravne ? Mas zapojeny speaker? Vydava nejaky zvuk? Hne se nejaky vetrak nebo neco nebo uplne mrtvy?[/QUOTE]
napajanie komplet... aj pridavny konektor... drotiky su zapojene podla manuali na takej pridavnej blbosti k doske, ale skusil som ej bez teho "spojovaca" a pre istotu aj naopak, speaker zapojeny, nic sa nepohne, ani vetrak, ako keby som power ani nestlacil
napajanie komplet... aj pridavny konektor... drotiky su zapojene podla manuali na takej pridavnej blbosti k doske, ale skusil som ej bez teho "spojovaca" a pre istotu aj naopak, speaker zapojeny, nic sa nepohne, ani vetrak, ako keby som power ani nestlacil
Pro zacatek zkus jeden HDD a treba jednu DVD odpojit....
Jinak jestli mas oba HDD zapojeny na jedny 12V vetvi, zkus dat jeden HDD (na kterem bude system) samostatne na jednu vetev a vsechno ostatni na druhou.... popr. zkus napajeni v kompu nejak zprehazet.
Jinak jestli mas oba HDD zapojeny na jedny 12V vetvi, zkus dat jeden HDD (na kterem bude system) samostatne na jednu vetev a vsechno ostatni na druhou.... popr. zkus napajeni v kompu nejak zprehazet.
[QUOTE=pas!k;66824]V tomto pripade bych zkusil asi jiny zdroj pokud je to mozne ..[/QUOTE]
na doske ledka napajanie svieti, takze stava z neho ide....
skusim doma nechat zapojeny len jeden disk co to spravi....
na doske ledka napajanie svieti, takze stava z neho ide....
skusim doma nechat zapojeny len jeden disk co to spravi....
ozkoušet komponenty jinde - pokud ok zkusit vše kromě desky... buď je mrtvá deska, nebo procík, případně pošahaný zdroj...
[QUOTE=feferon;66825]na doske ledka napajanie svieti, ...[/QUOTE]
to ze sviti nejaka dioda nic neznamena ..
to ze sviti nejaka dioda nic neznamena ..
[QUOTE=pas!k;66850]to ze sviti nejaka dioda nic neznamena ..[/QUOTE]
no, znamena to, ze aspon nejaka stava do dosky ide.... vecer poskusam asi jednotlive komponenty.....
ale moj tip je doska.....
no, znamena to, ze aspon nejaka stava do dosky ide.... vecer poskusam asi jednotlive komponenty.....
ale moj tip je doska.....
Muze to byt deskou ale ten zdroj vymenis jednodusejc :) Prvne udelej tyto kroky pak odzkouset jednotlive komponenty no a pak holt zbude deska.
Stávalo se mi to občas na starejch sestavách, když sem něco špatně zapojil desky nebo to samo bylo vadný. Zkus vypnout zdroj, nechat ho půl minutky, zapnout ho a hned zkusit nastartovat. Taky můžeš zkusit spojit v ATX 20(24)pin konektoru zelenej drátek s nějaký černým, pokud zdroj vůbec najede (napřed to zkus se vším odpojeným a pak totéž se vším zapojeným kromě grafiky a desky, jestli se rozjede disk a půjde vysunout mechanika, zdroj je OK).
Zapoj jen to nejnutnější = všechno co neni potřeba ke spuštění počítače odpoj (všechny disky, CD-ROM, floppy) tzn. nech tam nejdřív jenom procesor a jeden modul paměti v 1. slotu, kterej můžeš zkusit měnit. Grafiku zapoj až potom, co se pohne větrák na procesoru. A nic jinýho tam pro začátek nepřipojuj, disky, CD-ROM ani nic jinýho neni pro start PC potřeba, stejně tak nezapojuj žádný diody na case ani nic takovýho, jedině speaker a Power-On (ani ten nemusíš, stačí odpovídající piny vyzkratovat šroubovákem pro zapnutí).
A ještě předtím to odpoj od zdroje a proveď podle manuálu reset Biosu, může tam bejt něco špatně naštelovaný.
A ještě předtím to odpoj od zdroje a proveď podle manuálu reset Biosu, může tam bejt něco špatně naštelovaný.
najjednoduchsia vec ak chces rychlo zistit ci zdroj aspon zapina je :
odpoj vsetky kable komplet
na kably ktory ti ide do dosky (napajaci) spoj zeleny+ cierny je to 4 a5 od kraja a mal by sa ti roztocit vetrak na zdroji ak ho tam mas.
Ked nic tak len novy zdroj.
odpoj vsetky kable komplet
na kably ktory ti ide do dosky (napajaci) spoj zeleny+ cierny je to 4 a5 od kraja a mal by sa ti roztocit vetrak na zdroji ak ho tam mas.
Ked nic tak len novy zdroj.