Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nove PC - nenastartuje - "ani ťuk"

feferon (11)|28.11.2007 10:04
na uvod zostava:
zdroj: Fortron Blue Storm II 400W, PFC, FSP400-GLN;
doska: ASUS P5B SE Gb Lan i965, raid, hda;
procesor: pentium dual-core E2160;
pamete: 2x1GB DDR2-800Mhz Apacer;
grafika ASUS EN7300GT silent/HTD 256M DDR2
2xHDD, 2xopt.mech, 1xFDD

- pekne krasne dokladne poskladane, procesor aj chladic dobre osadeny, napajanie dosky zapojene v poriadku - ledka napajania dosky svieti, grafika aj pamate dokladne dotlacene a blablabla, vsetko x krat skontrolovane....
no... a ked stlacim tlacitko power, tak sa nic neudeje.... absolutne, ani nic nepipne, ani vetraciky sa neroztocia, proste hluchota.... to asi preto ze som chcel velmi tichy PC - splnil sa mi sen :). skusil som tam na pw zapojit aj ine tlacitko, pre istotu.... a nic... skusal som poprehadzovat pamate v slotoch, nic, vybral procesor, osadil nanovo, vyrval kartu, narval kartu, a stale nic....

nemate pre mna dajaky tip? (na nejaku blbost som urcite zabudol, alebo sa mi prvykrat v zivote stalo, ze mam blby nejaky komponent?)

-uz vidim, ako sa smejem, ked pridem na to, preco mi to nejde....

diky za rady....
pas!k (3765)|28.11.2007 10:06
Napajeni mas zapojene kompletne? I ten pridavny konektor? Draty z vypinace si zapojoval podle manualu a jsi si taky jisty ze jsou zapojene spravne ? Mas zapojeny speaker? Vydava nejaky zvuk? Hne se nejaky vetrak nebo neco nebo uplne mrtvy?
feferon (11)|28.11.2007 10:08
[QUOTE=pas!k;66821]Napajeni mas zapojene kompletne? I ten pridavny konektor? Draty z vypinace si zapojoval podle manualu a jsi si taky jisty ze jsou zapojene spravne ? Mas zapojeny speaker? Vydava nejaky zvuk? Hne se nejaky vetrak nebo neco nebo uplne mrtvy?[/QUOTE]

napajanie komplet... aj pridavny konektor... drotiky su zapojene podla manuali na takej pridavnej blbosti k doske, ale skusil som ej bez teho "spojovaca" a pre istotu aj naopak, speaker zapojeny, nic sa nepohne, ani vetrak, ako keby som power ani nestlacil
husky14 (4214)|28.11.2007 10:11
Pro zacatek zkus jeden HDD a treba jednu DVD odpojit....

Jinak jestli mas oba HDD zapojeny na jedny 12V vetvi, zkus dat jeden HDD (na kterem bude system) samostatne na jednu vetev a vsechno ostatni na druhou.... popr. zkus napajeni v kompu nejak zprehazet.
pas!k (3765)|28.11.2007 10:11
V tomto pripade bych zkusil asi jiny zdroj pokud je to mozne ..
feferon (11)|28.11.2007 10:13
[QUOTE=pas!k;66824]V tomto pripade bych zkusil asi jiny zdroj pokud je to mozne ..[/QUOTE]
na doske ledka napajanie svieti, takze stava z neho ide....
skusim doma nechat zapojeny len jeden disk co to spravi....
s.skull (198)|28.11.2007 11:15
ozkoušet komponenty jinde - pokud ok zkusit vše kromě desky... buď je mrtvá deska, nebo procík, případně pošahaný zdroj...
pas!k (3765)|28.11.2007 11:16
[QUOTE=feferon;66825]na doske ledka napajanie svieti, ...[/QUOTE]

to ze sviti nejaka dioda nic neznamena ..
feferon (11)|28.11.2007 12:20
[QUOTE=pas!k;66850]to ze sviti nejaka dioda nic neznamena ..[/QUOTE]

no, znamena to, ze aspon nejaka stava do dosky ide.... vecer poskusam asi jednotlive komponenty.....
ale moj tip je doska.....
pas!k (3765)|28.11.2007 12:47
Muze to byt deskou ale ten zdroj vymenis jednodusejc :) Prvne udelej tyto kroky pak odzkouset jednotlive komponenty no a pak holt zbude deska.
Pavel Boček (4169)|28.11.2007 13:08
Stávalo se mi to občas na starejch sestavách, když sem něco špatně zapojil desky nebo to samo bylo vadný. Zkus vypnout zdroj, nechat ho půl minutky, zapnout ho a hned zkusit nastartovat. Taky můžeš zkusit spojit v ATX 20(24)pin konektoru zelenej drátek s nějaký černým, pokud zdroj vůbec najede (napřed to zkus se vším odpojeným a pak totéž se vším zapojeným kromě grafiky a desky, jestli se rozjede disk a půjde vysunout mechanika, zdroj je OK).
Styryx (351)|28.11.2007 14:54
Zapoj jen to nejnutnější = všechno co neni potřeba ke spuštění počítače odpoj (všechny disky, CD-ROM, floppy) tzn. nech tam nejdřív jenom procesor a jeden modul paměti v 1. slotu, kterej můžeš zkusit měnit. Grafiku zapoj až potom, co se pohne větrák na procesoru. A nic jinýho tam pro začátek nepřipojuj, disky, CD-ROM ani nic jinýho neni pro start PC potřeba, stejně tak nezapojuj žádný diody na case ani nic takovýho, jedině speaker a Power-On (ani ten nemusíš, stačí odpovídající piny vyzkratovat šroubovákem pro zapnutí).

A ještě předtím to odpoj od zdroje a proveď podle manuálu reset Biosu, může tam bejt něco špatně naštelovaný.
G.e.o.r.g.o (28)|29.11.2007 01:01
najjednoduchsia vec ak chces rychlo zistit ci zdroj aspon zapina je :
odpoj vsetky kable komplet
na kably ktory ti ide do dosky (napajaci) spoj zeleny+ cierny je to 4 a5 od kraja a mal by sa ti roztocit vetrak na zdroji ak ho tam mas.
Ked nic tak len novy zdroj.
G.e.o.r.g.o (28)|29.11.2007 01:02
a dalej postupuj jak chlapci pisu po jednom pridavaj HW.
feferon (11)|29.11.2007 07:54
dik hosi za rady... pomohlo inak poprehadzovat napajacie kable.... asi to tam niekde skratovalo....
uz ide vsetko tak ako ma.....
husky14 (4214)|29.11.2007 09:40
No vidis, rikal sem ti to.... to je vzdycky to prvni, co je treba vyzkouset.... ;)