Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Dynamické přepínání dvou ISP

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Ahoj,
    měl bych dotaz, jestli jde nějak zařídit toto:
    ve firmě máme 2 poskytovatele připojení (O2 a Netbox) a primárně se používá Netbox, ale když nejede, mělo by se přejít na O2 a jet zatím přes ADSL...
    Jenže nějak nevím jak to zařídit, jak "krabičku" k tomu použít.

    Teď je to tu zapojeno takto:
    IP adresy přiděluje DHCPčko, ale nějaký stroje maj IP "napevno".

    ISP (Netbox)
    .|
    broadban router
    .|
    Gbit switch - Gbit switch
    .|......................|
    Gbit switch...... koncové PC
    .|
    koncové PC



    snad je to srozumitelný.
    Pokud ste už někdo podobnej problém řešil, tak uvítám vaše rady, moc díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    ale jo jde to - potřebuješ prostě jen router který má 2xWAN
    první co mi vyhodil strejda google je tohle ale určitě bude možno zakoupit něco sofistikovanějšího - podle schématu sítě bych neřekl že v té síti bude málo uživatelů s malými datovými přenosy
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Daji se pouzit i reseni na bazi firewallu, ktere maji 2 WAN porty. Z te levnejsi kategorie to je D-link DFL-260 (tam bude funkce rozlozeni pripojeni mezi 2 providery a konfigurace WAN rozhrani jako zalozniho pritomna od dalsiho firmware). Dale se daji pouzit vyssi rady DFL-800 a DFL-860.
    Btw. firma D-link mi prijde rozhodne sympatictejsi nez SMC (s tou mam dost spatne zkusenosti).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    díky za rady..D-Linky ,mámě nějaký v práci a bohužel jedno SMC taky..a to je router,kterej přidělujew IP..a tak..a ten SF Firewall co tam je je směšnej..nic na něm nefunguje a padá...snad ukecám šéfa na toho D-Link DFL-800 ..."jen" 13k bez daně..))
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Tak potom dej vedet, zda se zadari a jake budou zkusenosti s konfiguraci, nasazenim, atp. Mam v planu nase vedeni take naockovat do koupe d-linku, ale asi toho dfl-860 .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    no vypadá krásně..ale je skoro 2x dražší... a nevím jaká ste vy firma..ale u nás...je cca 20 PC a 8 tisk.strojů
    a ta dfl-800 se bude asi hodně flákat)))
    a mimoto moje znalosti začínají značně pokulhávat...
    no uvidíme jak to dopadne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    eraser

    Sofistikované riešenia nájdeš napr. u Cisco zariadení, ale pokiaľ máte nízky rozpočet, tak to zrejme necháme tak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    no o CISCO si můžu nechat jen zdát
    bylo mi nabídnuto i toto:
    http://www.netgear.com/Products/VPNa...s/FVS124G.aspx
    za cca 3k bez DPH
    tak uvidíme...popřípadě co říkáte na ten netgear?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    eraser

    Nevyzerá to zle, naviac dosť slušná cena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2

    Zkus se kouknout na ASUS WL 500 g Premium. Ma 1x WAN a dva USB porty, kde do jednoho mam pripojeny modem od O2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    jeff78:tady se ale bavíme o firemní sféře - nikoliv o domácí síti
    popravdě bych chtěl vidět správce sítě který by realizoval hlavní spoj přes USB
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    jeff78: modem do usb ve mě vzbuzuje nedůvěru a kdyby byl ve firmě, tak bude první věc,kterou vyměním...
    stačí mi, že tu jede smc barricade (děsnej šunt)... ale díky za ochotu, ta se cení...fakt

    2Weslo: máš pravdu..usb modem je jiná kategorie)))
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Změna Dynamické IP
    Od 4FEAR v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-01-2012, 21:30
  2. JavaScript dynamické vytváření tříd
    Od xmarek v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-04-2010, 15:03
  3. přepínání/zamrzání her
    Od fik_25 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 08:17
  4. IM klienti: Přepínání EN/CZ klávesnice
    Od Jeff Brawo v sekci Internet
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-01-2009, 15:45
  5. Dynamicke disky
    Od vaclav2211 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-01-2008, 08:14