Problém s grafárnou
Zdravím Vás.
Mám jeden velký problém. Sesipal se mi systém, tudíž jsem ho musel celý přeinstalovat, ale neuvědomil jsem si, že tím stratím všechny ovladače - mám grafickou kartu nVidia GeForce 6600( nebo 6200 - přesně nevím)a nemám k ní ovladač. Na netu jsem jich našel spousty, ale vzhledem k tomu, že jsem uplný laik, tak nevím který vybrat aby to fungovalo dobře. Jeden ovladač jsem si stáhnul - už nevím jaký a vše vypadalo v pohodě, až na to, že místo myši mám bílí čtverec 3x3cm a nevím co stím - kdyby byl alespoň měnší a tmavý, ale bílý a velký je na ... prd. Poraďte prosím někdo - pokud sem toto téma nepatří, dej te mi alespoň nějaký odkaz kam můžu směřovat takovéto dotazy (problémy). Už mi z toho jde hlava kolem. Díkes Carlos
Mám jeden velký problém. Sesipal se mi systém, tudíž jsem ho musel celý přeinstalovat, ale neuvědomil jsem si, že tím stratím všechny ovladače - mám grafickou kartu nVidia GeForce 6600( nebo 6200 - přesně nevím)a nemám k ní ovladač. Na netu jsem jich našel spousty, ale vzhledem k tomu, že jsem uplný laik, tak nevím který vybrat aby to fungovalo dobře. Jeden ovladač jsem si stáhnul - už nevím jaký a vše vypadalo v pohodě, až na to, že místo myši mám bílí čtverec 3x3cm a nevím co stím - kdyby byl alespoň měnší a tmavý, ale bílý a velký je na ... prd. Poraďte prosím někdo - pokud sem toto téma nepatří, dej te mi alespoň nějaký odkaz kam můžu směřovat takovéto dotazy (problémy). Už mi z toho jde hlava kolem. Díkes Carlos
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
ovladace zasadne stahuj od toho kdo navrnul nejaky chip, az kdyz to nenajdes tak od toho kdo na to dal nalepku a prodal - u treba zakladni desky vyrobce chipsetu, sitoveho chipu, zvukoveho kodeku - az pokud nesezenes, stahnout od vyrobce desky (vetsinou neaktualizuje)
ovladace zasadne stahuj od toho kdo navrnul nejaky chip, az kdyz to nenajdes tak od toho kdo na to dal nalepku a prodal - u treba zakladni desky vyrobce chipsetu, sitoveho chipu, zvukoveho kodeku - az pokud nesezenes, stahnout od vyrobce desky (vetsinou neaktualizuje)
A než je budeš instalovat, odinstaluj nejdřív ty staré co tam teď máš. Taky stáhni od výrobce desky ovladače čipsetu.
:-))) Děkuji moc za odpovědi, ale vzhledem k tomu, "jak moc velký přehled" mám o tom co jste psali, bych Vás poprosil o - kde najdu název základní desky ??? A jaký chip ??? To najdu kde ??? Díky moc Carlos
zakladni desku ti napise treba CPU-Z na zalozce mainboard. nejjistejsi je ovsem sundat bocnici a podivat se primo na zakladni desku co je na ni za popisky. jinak grafika uz jede?
Právě že nejede :-/// Místo myši mám furt bílý čtvereček :-/// - co jsem mluvil s klukama, co se PCčkem trochu zaobírají, tak mi ještě dali tip zkusit PS2kovou myš - že by si prý UBS porty nemuseli rozumnět s zákl.deskou, ale dělá to furt. Včera mi kámoši poslali nějaké videa a místo obrazu jsem tam měl pouze barevné pruhy, jako bývavali na televizi, když přestala vysílat. Jestli to nezprovozním, tak otevřu své okno v 11patře a zkusím hod do dálky :-))) Podle štítku na grafárně bych měl mít GeForce NVidia 6200 - podle štítku jsem to našel na netu. Ještě jedna věc kterou jsem zpozoroval - než jsem tam naistalovoval ovladače stažené z netu na tu grafickou kartu, tak se mi myš normálně zobrazovala - Dokavaď tam nebyly ovladače, tak jsem měl pouze základní zobrazení barev 4bity a rozlišení úplně maximální. Carlos
shadow1987: Jak to tady tak ctu... Popros nekoho z kamaradu, kdo tomu rozumi, at si tvuj comp vezme k sobe a zprovozni ho. Zkuseny ITckar si s tim jiste bude vedet rady. Tezko Ti tady z nas nekdo bude radit na dalku...
tu mys by taky mohla zpusobovat spatna pamet na grafice... nezlobi to pri nejake hre?
video - za to jasne muzou kodeky, ne karta
co presne za ovladace jsi stahnul?
video - za to jasne muzou kodeky, ne karta
co presne za ovladace jsi stahnul?
Tak mě napadl DirectX. Zkus si ho nainstalovat.
Pokud to bude stejné, tak bych postahoval ovladače na desku a grafiku, někde zálohoval a přeinstaloval Win (používáš asi XP že? Máš Service Pack 2?), nainstaloval nejprve desku a pak grafiku s directem.
Pokud to bude stejné, tak bych postahoval ovladače na desku a grafiku, někde zálohoval a přeinstaloval Win (používáš asi XP že? Máš Service Pack 2?), nainstaloval nejprve desku a pak grafiku s directem.
:-) Už tam mám myš. Hurááááá :-)))) Už mám pouze jeden problémek. Furt mi zlobí to video - stáhnul jsem si kodekpack all in 1 a furt stejný. Zkuste mi prosím doporučit nějaký který mi bude fungovat. Nebude se muset nějak nastavit grafická karta ??? Díkes Carlos
Ještě jsi nenapsal, jaký máš OS. Jestli Vistu, Codecpack All in One s ní není kompatibilní. Můžeš zkusit CCCP, já osobně na Vistě bez problémů používám Vista Codec Package.
zkus VLC player, ten ma vsechny kodeky v sobe a nemusis shanet nic po netu, idkyz uzivatelsky neni moc prijemny
Už je vše OK. Díky Vám jsem to dasl dohromady. Děkuji. Čím přesně to bylo Vám neřeknu, páč nevím. Naistaloval jsem Direct, stáhnul kodeky a pak jsem se v tom nějak štoural, jak býva mím zvykem když mi něco nejde, a najednou to po mě chtělo reset PC a pak tam byla myšička a video šlapalo. Zaplať bánbůh. Ještě jednou Vám všem děkuji :-))) Carlos