POMOC s ovladačemi na grafiku!!!:(
Dobrý den, jednoho dne po zapnutí Pc jsem mel strasne velke rozliseni. Tak jsem se dival cim to je a neměl jsem ve správci systému žádné
grafické adaptéry. Přitom mám Ati Radeon 9600Pro. V položce systémová zařízení byl vykřičník u položky Řadič AGP SiS. Tak jsem si stáhl tento ovladač AGP 1.21 a nainstaloval jsem jej.
Po resetnutí se v správci pro změnu objevil problém u SiS Accelerated Graphics Port a ani po aktualizování ovladače tím AGP 1.21 se nejde problému zbavit.
Stáhl jsem si nejnovější aktualizaci na mou grafiku, ale píše mi to při instalaci tohle:
https://www.svethardware.cz/forum/attachment.php?attachmentid=1881&stc=1&d=1196498793
obrazek.JPG
Už si opravdu nevím rady, jak grafiku rozjet. Jinak mám zákl. desku K7S5A a Windows XP.
Děkuji za rady.
grafické adaptéry. Přitom mám Ati Radeon 9600Pro. V položce systémová zařízení byl vykřičník u položky Řadič AGP SiS. Tak jsem si stáhl tento ovladač AGP 1.21 a nainstaloval jsem jej.
Po resetnutí se v správci pro změnu objevil problém u SiS Accelerated Graphics Port a ani po aktualizování ovladače tím AGP 1.21 se nejde problému zbavit.
Stáhl jsem si nejnovější aktualizaci na mou grafiku, ale píše mi to při instalaci tohle:
https://www.svethardware.cz/forum/attachment.php?attachmentid=1881&stc=1&d=1196498793
obrazek.JPG
Už si opravdu nevím rady, jak grafiku rozjet. Jinak mám zákl. desku K7S5A a Windows XP.
Děkuji za rady.
urcite jeste vyzkousej nejaky souhrny balik ovladacu pro chipovou sadu.
jakou verzi ovladacu pro gafiku instalujes? urcite bych tam nedaval nic novyho, maximalne neco z roku 2005-2006, nove ovladace delaji se starymi kartami problemy (a asi uz tusim ani 9600 nepoodporuji)
taky je vetsinou potreba aby grafika v systemu byla jak standartni ovladac(radic?) videa VGA (nebo tak nejak, nevim presne jak se to jmenuje)
jakou verzi ovladacu pro gafiku instalujes? urcite bych tam nedaval nic novyho, maximalne neco z roku 2005-2006, nove ovladace delaji se starymi kartami problemy (a asi uz tusim ani 9600 nepoodporuji)
taky je vetsinou potreba aby grafika v systemu byla jak standartni ovladac(radic?) videa VGA (nebo tak nejak, nevim presne jak se to jmenuje)
Jak pise mech13, ovladace na grafiku zkousej nejaky starsi 6.x, s nejnovejsimi uz AGP karty zlobi....
Zkousel si neco menit, nastavovat, nebo ti ty problemy zacaly znicehonic?
Zkousel si neco menit, nastavovat, nebo ti ty problemy zacaly znicehonic?
V klidu tam narvy i 7.6, ale obavám se aby nebyl problém v desce. Reinstaluj ovladače pro desku včetně GART, taktéž můžeš zkusit reinstal widlí. Pokud nepomůže a budeš moci zkusit kartu v jiném PC udělej to, pokud ji najde bude problém ve tvé desce.
Edit:
Ještě se koukni, jestli kartu nevidí jiný software, např. Everest
Měj na paměti, že musíš mít nainstalovány Frameworky...
Edit:
Ještě se koukni, jestli kartu nevidí jiný software, např. Everest
Měj na paměti, že musíš mít nainstalovány Frameworky...
Skús stiahnuť aj ovládače na dosku napríklad tu
Nepřidával jsi nějakej HW...? Mně toto udělala deska s KT133 když sem přidal řadič. Došlo ke konfliktu na IRQ a bylo to.
P.S.: pro jistotu napiš celou sestavu :)
P.S.: pro jistotu napiš celou sestavu :)
Prostě ty ovladače zmizely z ničeho nic a žádný HW jsem nepřidával. Dostal jsem radu, že mám použít Driver detective a ten mi najde a i stáhne to, co mi chybí. Jenže 600Kč za to, abych si stáhl jeden ovladač teda nedám. A ten ovladač k desce ze stránek ecs.com jsem také zkoušel a hodilo to problem s tim SiS Graphics Port. Takže nvm v čem je chyba.
A podle mě, kdyby odešla grafarna, tak by mi vubec nesel obraz kdyz v ni mam zapojeny monitor. Mno zkusím to nějak rozchodit, jinak mám v plánu stejně po Vánocích přeinstalovat Win.
Pokud máte ješte nějaké rady, tak budu rád. Děkuji
A podle mě, kdyby odešla grafarna, tak by mi vubec nesel obraz kdyz v ni mam zapojeny monitor. Mno zkusím to nějak rozchodit, jinak mám v plánu stejně po Vánocích přeinstalovat Win.
Pokud máte ješte nějaké rady, tak budu rád. Děkuji