problem so slotmi
Mam taky problem. Kupil som si MB Gigabyte GA-M55plus-S3G (socket AM2, nVidia GF6100) a pamet A-DATA 512 MB DDR2-800. Na zaciatku som dal ramku do slotu 1 (podla odporucani) a vsetko islo dobre. Neskor som vypol komp vybral ramku a opisal seriove cislo, zasunul som ramku spet do slotu 1 a nesiel mi spustit komp - monitor vypisoval ze nema signal. Skusil som viac veci a pomohlo iba to ze som zasunul ramku do slotu 2 - potom to islo zase v pohode. Po dlhsom case som zase potreboval vybrat nachvilu ramku s kompu a uz mi nefunguje ani slot 2. Mam ju na slote 3. Je take chovanie MB alebo RAMky normalne? To akoze uz mi nepojdu 2 sloty? Da sa uplatnit zaruka na MB?
dakujem pekne
dakujem pekne
[QUOTE=lacio] Je take chovanie MB alebo RAMky normalne? To akoze uz mi nepojdu 2 sloty? Da sa uplatnit zaruka na MB?
[/QUOTE]
Normální to rozhodně není. Jde o to, zda k poškození došlo špatnou montáží. Při výměně byl počítač odpojen od sítě?
[/QUOTE]
Normální to rozhodně není. Jde o to, zda k poškození došlo špatnou montáží. Při výměně byl počítač odpojen od sítě?
Mám desku DFI LanParty nF4-D a GeIL 512MB DDR 400 2-2-2-5 1T. Když ji dám do slotu 1 nebo 2 tak mi PC nejede, mám ji ve slotu 3 nebo 4 (tam funguje bezproblémů). (Ve slotu 1 nebo 2 mi nejela nikdy! Proč to nevím! Asi je slot 1 a 2 jen na dual ram). Jiné vysvětlení nemám, ale zaráží mě proč ti ve slotu 1 a 2 ramka jela a ted už ne.
[QUOTE=rs]Normální to rozhodně není. Jde o to, zda k poškození došlo špatnou montáží. Při výměně byl počítač odpojen od sítě?[/QUOTE]
Zla montaz to asi nebude lebo by mi asi prehoreli nejake piny na ramke - co sa nestalo. Pri vymene bol pocitac odpojeny od (elektrickej) siete.
Zla montaz to asi nebude lebo by mi asi prehoreli nejake piny na ramke - co sa nestalo. Pri vymene bol pocitac odpojeny od (elektrickej) siete.
A nemas ve slotech prach nebo neco jineho? Prach je vodivy a muze zkratovat! Zasunul jsi tu ramku dobre? Nahoda je blbec treba jsi ji do slotu 1 dal nejdrive dobre pak spatne pak do slotu 2 dobre a pak spatne a pak do slotu 3 zase dobre.
Nejlepsi by bylo, kdyby sis pujcil od nejakyho kamose jinej DDR2 modul a vyzkousel ho samotnej v tech slotej 1 a 2. Pokud PC nepojede, tak bude neco spatnyho s MB a nebude problem asi ani s reklamaci.
EDIT: Kdyz jsi si opisoval to SN, opsal jsi si i PN (Product no.)? Pokud ano, tak mrkni, jestli se shoduje s tema v tabulce. Jsou tam pameti A-DATA odzkouseny na GA-M55plus-S3G:
EDIT: Kdyz jsi si opisoval to SN, opsal jsi si i PN (Product no.)? Pokud ano, tak mrkni, jestli se shoduje s tema v tabulce. Jsou tam pameti A-DATA odzkouseny na GA-M55plus-S3G:
Skusal som sloty ofukat (proti prachu) a daval som tam ramku viackrat a vzdy som pritom kontroloval na spravne zapadnutie ramky so slotu (ved ktoby nie keby mu to blblo) ale nic nepomohlo.
Na mojom module je napisane M2OAD6G3H3160|1E53 cize sa lisi v poslednom znaku.
Nemam poruke kamosa s DDR2, takze odnesiem komp do obchodu skade som ho kupil oni to otestuju....a ako to dopadne tu urcite napisem.
Vdaka za pomoc!
Na mojom module je napisane M2OAD6G3H3160|1E53 cize sa lisi v poslednom znaku.
Nemam poruke kamosa s DDR2, takze odnesiem komp do obchodu skade som ho kupil oni to otestuju....a ako to dopadne tu urcite napisem.
Vdaka za pomoc!
No takze, uz je to vyriesene. Nevyznam sa do toho problemu, takze len tak ako som to pochopil z vysvetlenia: prv bolo vsetko spravne. Potom som menil nastavenia RAMky na zle koli ktorim to neslo (ani napriek resetu biosu co mi je divne) a preto ked som prvykrat dal do slotu modul boli defaultne nastavenia a islo ok no ked druhykrat nastavenia uz boli prepisane na tie zle a neslo to.
Vyriesit to stacilo tak ze do slotov dat inu pamet a nastavenia sa automaticky prepisali na defaultne a uz to ide aj so starou.
no nachvilu som si myslel ze sa v hladani chyb v kompe a ich opravovani len tak nestratim...;)
Vyriesit to stacilo tak ze do slotov dat inu pamet a nastavenia sa automaticky prepisali na defaultne a uz to ide aj so starou.
no nachvilu som si myslel ze sa v hladani chyb v kompe a ich opravovani len tak nestratim...;)