Jak jsem si tak hrál s podomácku sestaveným zesilovačem, zkurvil jsem integrovanou zvukovku na desce. Spolužák mi nabízí za 300Kč tuto C-Media CMI8738/C3DX Audio Device [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
co si o ní myslíte mam ji vzít nebo je to nějaká špatná zvukovka. Ve starej P4 jsem měl tu nejlevnější zvukovku co v době koupení PC byla a v pár novějších hrách jsem měl problém se zvukem. Nebude s touhle taky problém ve hrách? Díky za odpověd
co si o ní myslíte mam ji vzít nebo je to nějaká špatná zvukovka. Ve starej P4 jsem měl tu nejlevnější zvukovku co v době koupení PC byla a v pár novějších hrách jsem měl problém se zvukem. Nebude s touhle taky problém ve hrách? Díky za odpověd
Tady máš nějakou recenzi karty s tímhle čipem. Podobné karty (bez optiky a SPDIF výstupů) se prodávají za cenu pod 200,- Kč - ano, jsou to ty nejlevnější karty. Za 300 by jsi mohl mít už nějakou SB Live!, která bude lepší.
díky za odpověd, mam ještě pár otázek
co nebo na co je to SB Live a ta optika?
bude alespoň lepší než integrovaná Realtek ALC850, mam desku MSI K8N Neo4 Platinum
co nebo na co je to SB Live a ta optika?
bude alespoň lepší než integrovaná Realtek ALC850, mam desku MSI K8N Neo4 Platinum
SB Live je zvukova karta do PCI http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_Blaster_Live!
A optika ... použiva se k připojeni reproduktorů. Opticky kabel ma vudči světlu mnohem menši odpor než měděny vodči vudči el. proudu. Tzn. menši zkresleni signalu jdoucich k reproduktorum, a pokud maš nějaky super reproduktory tak kvalita bude lepši. Ale pokud použivaš něco pruměrnyho, tak rozdil v podstatě nepoznáš.
A jo, bude lepši než integrovany ALC850:-)
A optika ... použiva se k připojeni reproduktorů. Opticky kabel ma vudči světlu mnohem menši odpor než měděny vodči vudči el. proudu. Tzn. menši zkresleni signalu jdoucich k reproduktorum, a pokud maš nějaky super reproduktory tak kvalita bude lepši. Ale pokud použivaš něco pruměrnyho, tak rozdil v podstatě nepoznáš.
A jo, bude lepši než integrovany ALC850:-)
Tuto zvukovou kartu mam od Geniuse uz nekolik let, a nestezuji si, vim ze uz to je starecek, atd. ale hraje dobre, je k ni hodne verzi ovladacu od ruznych vyrobcu. Rozjedete ji prakticky na kterymkoli ovladaci;) Nyní už je to ta nejlevnější zvuková karta co se na trhu prodává. Jinak optika a spdif jsou zvlastni konektory, ktere pri normalnim pripojeni ke klasickým reproduktorum neviuzijes (predpokladam ze vystup nebudes prohanet pres ruzne zesiovace atd;)) A SB live! je laicky receno novejsi technologie, vyssi kvalita zvuku.
Jinak tri stovky je dost, karta je nyni na trhu kolem 200;- nevyplaci se ji kupovat, volil bych uz nejakou lepsi variantu.
Jinak tri stovky je dost, karta je nyni na trhu kolem 200;- nevyplaci se ji kupovat, volil bych uz nejakou lepsi variantu.
dík všem za odpověd. Cenu jsem ukecal na 250 takže ji asi vezmu protože objednávat z netu novou mě s poštovným vyjde dráž. Hlavně že to nebude hrát hůř než integrovaná. Kvalitní zvukovku bych ani nevyužil protože mam jen tyhle dva malí repráčky [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]