Laboratoř 03.12.2007: ATI Rage XL PCI (8MB)
Jednalo se o grafickou kartu ATI Rage XL PCI (8MB)
Autorem této hádanky je gl_st0rm, držitel zlaté medaile z Laboratoře Světa hardware.
Seznam úspěšných řešitelů, kteří dnes získali ocenění:
Withman, FAJN-TOM, mrozu, husky14, speedsnail, johny__g, Smeli, waldibro, Pabler, Trippax, Estez, hatapata, pLc, Konnor, Butcher, Pavel Boček
Autorem této hádanky je gl_st0rm, držitel zlaté medaile z Laboratoře Světa hardware.
Seznam úspěšných řešitelů, kteří dnes získali ocenění:
Withman, FAJN-TOM, mrozu, husky14, speedsnail, johny__g, Smeli, waldibro, Pabler, Trippax, Estez, hatapata, pLc, Konnor, Butcher, Pavel Boček
No jo, zase jsem zapomněl, ale vzpomněl jsem si. Bohužel příliš pozdě. A jak je vidět, můj výstřel do tmy nevyšel.:-)
Už se mi podruhé podařilo zazdít hádanku s něčím, co mám doma:slug Moje záchranná karta, která bude fungovat navždy:inlove
Já též jen vystřelll do tmy. Tohle se asi važně musi znat, to nejde vygooglit... Tak až se tu objevi přiště už to budu vedět ;-)
Mam doma podobnou ATI rage 128 AGP. Ale konkretni fotku sem nenasel a Rage XL byl tip cca 50na50. Docela tezke to bylo.
no to ja som zle pochopil otazku :( a to takuto GK mam v sufliku . Zmiatol ma ten napis ATI a text otazky. Zdalo sa mi to prilis jednoduche, tak som to domotal :)
Koukám na to, říkám si v práci tam není podle čeho to poznat, kašlu na to. Přišel sem domů, mrkám na to znova, říkám ATi, 2000, jednoduchá karta... koukám radky 7k a ty mají většinou i DVI... musí být něco starší, koukám Rage 128 ap. mají moc složité PCB na tohle nu a tak sem se dopracoval k XL ;)
Zatím asi nejjednodužší hádanka, pro mě. Dalo se to odhadnout vylučovací metodou. Když se podíváte jak je karta položená na podložce, je jasné že z druhé strany není na čipu ani pasiv. Takže odpadá rage 128 (i radeon). No a zbývá rage pro a rage XL, ovšem Rage Pro/II nemá PCI konektor rozdělen na 3 části. A jako potvrzení, když se podíváte na tuto fotku, vidíte nad hlavním čipem kondík a vedle oválnou kovovou součástku (clock generator?), která je zjevně i na té z hádanky - podívejte se nad ten nápis N625 - jsou tam vidět stejně rozmístěné vývody.
[QUOTE=Wlcek;68411]Tohle se asi važně musi znat, to nejde vygooglit... [/QUOTE]Ale jde.... ja ji vygooglil ;)
[QUOTE=husky14;68469]Ale jde.... ja ji vygooglil ;)[/QUOTE]
já taky;) hned prní odkaz, ale podezření na to co to je jsem měl hned od začátku ostatní GK od ATi byly většinou mnohem větší
já taky;) hned prní odkaz, ale podezření na to co to je jsem měl hned od začátku ostatní GK od ATi byly většinou mnohem větší
uff, po dvou nezdarech, kdy jsem byl jen tesne vedle, konecne trefa. ikdyz jsem lehce take vahal mezi rage 128 a XL, nakonec me presvedcila tato fotka.
¨Taky sem hned našel ATiFan...nějakou dobu jsem váhal a hledal, no pak sem to tam nastřelil a vyšlo :D