Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Problémy s PC (HW/SW): Lokalizace

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Duky

    Znění dotazu:
    Mám legální verzi Windows XP home anglickou verzi. Jakým způsobem z ní lze udělat českou legální verzi. Lze někde českou lokalizaci stáhnout?

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Myslím že tohle nejde. Jaký je problém s tou anglickou verzí, něco nefunguje? Třeba přidat českou klávesnici samozřejmě jde, české fonty též.



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Myslím, že by nebyl nejmenší problém si stáhnout ( nebo nějak sehnat ) českou verzi XP Home a použít na ni původní licenční klíč, který sis koupil. Právně to sice není úplně OK postup, ale když se to vezme logicky, nic nekradeš ani nepodvádíš.

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Nejsem si tím zcela jistej, ale mám takovej dojem, že instalační klíče různých jazykových verzí se liší (tj. nejde použít klíč jedný lokalizace v odlišný lokalizaci). No ale zkusit to můžeš, když si někde seženeš českou ... když to půjde, tak ok, a když to nepude, tak budeš vědět proč. Možná, že to lze nějak obejít (např. mám někde link na postup, jak lze přimět corporate verzi XP aby brala klíč OEM verze), ale jsem línej to hledat

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, i Visty si jsem celkem jistý, že to jde, ale u XP nevím. Je zapotřebí zkusit.

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ptal jsem se jednoho znameho ze servisu a ten mi odepsal ze to zkouseli a nektere cisla se chytly a nektere ne .. takze muzes to zkusit

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jo, to jsem vypozoroval i u Visty. Nemám to absolutně ničím podložené ( je to jen moje domněnka ), ale řekl bych, že Microsoft mění algoritmus pro výpočet klíče každých pár kopií ( = několik desítek, stovek tisíc, třeba milionů, nevím ). Jinak nevím, jak by bylo možné, že některé klíče ze stejných edic systémů nefungují na jiných kopiích atd.



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Do vist si v pohode muzes lokalizaci dohrat primo do instalacky

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Otázka ale je, jak je to zase z právního hlediska... No, uvidíme, co náš kolega tady, jestli uspěje s českou kopií. Když ne, najdeme mu nějakou češtinu, kterou si může doinstalovat.

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Otázka ale je, jak je to zase z právního hlediska... No, uvidíme, co náš kolega tady, jestli uspěje s českou kopií. Když ne, najdeme mu nějakou češtinu, kterou si může doinstalovat.
    Ja mluvil o vistach .. u xp bych se do toho rozhodne nepustel

  11. #11
    Neregistrovaný Duky

    Původní klíč na české XP se nepodařil. Pro Intri byl bych Ti vděčný za instalační češtinu na XP Home sp2 jestli vůbec existuje. Díky. Duky.

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Pokiaľ by ti nevadila napríklad slovenčina - tak inštalácia Slovak LIP (Languague Interface Pack) do anglických XP je bezproblémová.



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, nemám to jak vyzkoušet, tak můžu jen doufat: http://rapidshare.com/files/35065239/WinXP.MUI.Pack.rar

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Já mám XP Pro, jsou k tomu jazykový CD. Jenže čeština mi když jsem to jednou zkoušel fungovala jen do restartu, kterej to chtělo hned

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    No jednou se mi povedlo nainstalovat XP Pro CZ a použít klíč originálních francouzkých Windows a aktivace proběhla bez problémů. Pokud nemáš instalační CD tak si ho zkus přepálit nebo stáhnout třeba přes bittorrent/dc. Jestli je to legální nevím, ale žádná překážka (ani aktivace) tomuto postupu nebrání. Pokud existuje language interface pack, tak by měl na anglické xp fungovat (na francouzké nefungoval)

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Problémy s Lenovo G560
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-09-2011, 19:06
  2. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 17-05-2011, 18:53
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-11-2008, 16:13
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-11-2008, 21:49
  5. Instalace Windows MCE 2005 + CZ lokalizace
    Od Spectra Support v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-10-2006, 22:32