INstalacia XP
Mam notebook Acer EX5220-050508Mi 15.4/CM530/DVDRW/80/512/W/Lin,
kde je nainstalovany Linpus,
chcem nainstalovat XP,nabootuje CD a ide az potial ked vypita ci chcem nainstalovat alebo opravit system,ked nam nainstalovat tak vypise ze nemoze najst DISK.skusal som instal Vistu a ta sla nainstalovat.Pomozte ako tam mam dostat tie XPcka
kde je nainstalovany Linpus,
chcem nainstalovat XP,nabootuje CD a ide az potial ked vypita ci chcem nainstalovat alebo opravit system,ked nam nainstalovat tak vypise ze nemoze najst DISK.skusal som instal Vistu a ta sla nainstalovat.Pomozte ako tam mam dostat tie XPcka
jakéj druh HDD tam máš ? IDE nebo SATU ?
u SATY bejva problem s řadičema disku, při instalaci XPček.
u SATY bejva problem s řadičema disku, při instalaci XPček.
Já bych to taky viděl na problém SATA disku. Během začátku instalace zmáčkni F6. Tím budeš moct naimportovat SATA ovladače, které si musíš připravit na disketu ( nebo snad USB, ale tím si nejsem jistý ).
@johny: Nápad se souborovým systémem Linuxu není špatný, ale instalátor jakéhokoliv systému by měl vždycky najít jakýkoliv disk, bez ohledu na to, jaká data ( včetně FS ) na něm jsou. OS musí najít i úplně holý disk, nenaformátovaný, nezavedený.
@johny: Nápad se souborovým systémem Linuxu není špatný, ale instalátor jakéhokoliv systému by měl vždycky najít jakýkoliv disk, bez ohledu na to, jaká data ( včetně FS ) na něm jsou. OS musí najít i úplně holý disk, nenaformátovaný, nezavedený.
Intri:
No co sa XP tyka tak zozuju len z diskety ...
Palomm:
Ten isty problem mal kamarat s Acer Extensa 5225
Je to sposobene Sata diskom, ako pisal Intri tak mas 2 moznosti
1- Disketova mechanika externa a dolozit driver
2- Vytvor si na inom PC instalacku WIN XP so Sata driverom a mas vystarane...
------------
Mozes to spravit napr. v programe NLite...
[code]http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/optimalizace_systemu/nlite/?g[hledano]=nlite&g[oz]=1.4[/code]
------------
Navod ako to spravit najdes tu:
[code]http://weblogs.asp.net/jkey/archive/2005/08/28/423901.aspx[/code]
------
EDIT:
Alebo to zostrucnim
nainstaluj nlite (este predtym budes potrebovat .NET Framework asi 2.0 ... najdes na microsoft stranke)
Potom ho zapni, vloz cd od win
Nacitaj ho v Nlite (tu myslim ho aj ulozi na disk a pripraví na upravy)
Stiahni SATA Drivers (niekde to je spolu s Chipset driverom) u teba to asi bude IntelP6 nieco ak ma pamat neklame
Potom vyextraktuj sata drivers z toho, u mna to chcelo vytvarat disketu, tak som ju vytvoril a inf subory co na nu nahadzal som skopol na disk
v nlite daj potom pridat ovladace drivers, a vloz ich tam
nehaj vytvorit ISO, a to potom vypal ...
---------
Mozes instalovat, a nemusis ani F6 stlacat
kym budes v nlite, tak si este mozes poskusat veci ako auto instalacia, priamo vlozit cdkey, Service packs a pod ...
sag to uz uvidis ....
No co sa XP tyka tak zozuju len z diskety ...
Palomm:
Ten isty problem mal kamarat s Acer Extensa 5225
Je to sposobene Sata diskom, ako pisal Intri tak mas 2 moznosti
1- Disketova mechanika externa a dolozit driver
2- Vytvor si na inom PC instalacku WIN XP so Sata driverom a mas vystarane...
------------
Mozes to spravit napr. v programe NLite...
[code]http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/optimalizace_systemu/nlite/?g[hledano]=nlite&g[oz]=1.4[/code]
------------
Navod ako to spravit najdes tu:
[code]http://weblogs.asp.net/jkey/archive/2005/08/28/423901.aspx[/code]
------
EDIT:
Alebo to zostrucnim
nainstaluj nlite (este predtym budes potrebovat .NET Framework asi 2.0 ... najdes na microsoft stranke)
Potom ho zapni, vloz cd od win
Nacitaj ho v Nlite (tu myslim ho aj ulozi na disk a pripraví na upravy)
Stiahni SATA Drivers (niekde to je spolu s Chipset driverom) u teba to asi bude IntelP6 nieco ak ma pamat neklame
Potom vyextraktuj sata drivers z toho, u mna to chcelo vytvarat disketu, tak som ju vytvoril a inf subory co na nu nahadzal som skopol na disk
v nlite daj potom pridat ovladace drivers, a vloz ich tam
nehaj vytvorit ISO, a to potom vypal ...
---------
Mozes instalovat, a nemusis ani F6 stlacat
kym budes v nlite, tak si este mozes poskusat veci ako auto instalacia, priamo vlozit cdkey, Service packs a pod ...
sag to uz uvidis ....
Tenhle notebook ma zapnute standardne AHCI radic pro SATA, ktery ovsem nelze v BIOSu vypnout (jako u MB). XPcka potrebuji ovladac, ale jak bylo receno pouze pres klasickou disketovou mechaniku a tu k notebooku nepripojis. Zkousel jsem USB floppy, ale bez uspechu. Pres nLite "by" to melo jit. Vista uz ma ovladac v sobe, takze nema problemy.