Utiahne mi 350 W zdroj X1900GT???
Nuz mam otazocku, vie niekto kolko si cucne tato karta X1900GT zo zdroja???? Mam 350 W zdroj, CPU Athlon 64 3.0+ GHz, 2x 512 MB DDR, 1x SATA 250 GB WD, 1x 80 GB Hitachi (suflik, casto ho nepouzivam), 1x DVD RW Sony, 1 x CD RW Liteon a 2 vetracky (1 na chipsete 2 vzadu 12 cm na vyfuk tepleho vzduchu) a chcel by som vediet ci ma tento zdroj udrzi, rozmyslal som, ze pri najhorsom vyhodim CD RW a 2 HDD pouzivam aj tak len sem tam... Vie mi niekto poradit, presiel som aj par webov, no nenasiel som aka je tato karta zrava na W. Dakujem za odpoved
Myslim, ze si cucne 75-100W...trochu jsem pohledal a podle serveru X-bit labs je to 75W. Je to sice mene zrava karta nez rada 1800, ale silne bych doporucil volit nejakej jinej a vykonnejsi zdroj. Kdyz uz ta karta stoji kolem 9000,- tak dalsi 2 na zdroj nejsou takovou velkou polozkou...Rozhodne tim predejdes problemum se stabilitou, atd.
350W zdroj je širokej pojem... Jinak bych byl taky za novej i kdyby ten tvůj stavající byl nějakej lepší a ne třeba EC.
Pokud je to určitě něco lepšího než EC, např. Fortron, či Enermax, Tagan či podobně, tak si myslím, že by to zvládl, ale asi by to bylo na hraně a možná by pak ani nemohl být přetaktový cpu či pod. :)
[QUOTE=Withman]Pokud je to určitě něco lepšího než EC, např. Fortron, či Enermax, Tagan či podobně, tak si myslím, že by to zvládl, ale asi by to bylo na hraně a možná by pak ani nemohl být přetaktový cpu či pod. :)[/QUOTE]
Nuz OC u mna ani velmi nepride do uvahy, nuz asi tak najviac VGA... Nie, nemam ziadny znackovy zdroj. Zdroj sa vola> Frontier power, Model MPA88X. Nuz tajne dufam, ze mi to utiahne, lebo karta ma vide, ak sa vsetko podari za 7 500,- Sk, co je perfektna cena, maju ju na ATCOMPUTERS.SK za 6135, nuz som zvedavy za aku cenu mi pride, lebo je na objednanie do 14 dni (uz som ju obiednal v piatok, tak som zvedavy) Nuz silnejsi zdroj je pekna vec, len by musel pockat, lebo momentalne som do PC preinvestoval 13 500,- SK a na novy by bolo az po predani starych komponent (Sempron 2.5 a X700). Ok dik za rady.
Nuz OC u mna ani velmi nepride do uvahy, nuz asi tak najviac VGA... Nie, nemam ziadny znackovy zdroj. Zdroj sa vola> Frontier power, Model MPA88X. Nuz tajne dufam, ze mi to utiahne, lebo karta ma vide, ak sa vsetko podari za 7 500,- Sk, co je perfektna cena, maju ju na ATCOMPUTERS.SK za 6135, nuz som zvedavy za aku cenu mi pride, lebo je na objednanie do 14 dni (uz som ju obiednal v piatok, tak som zvedavy) Nuz silnejsi zdroj je pekna vec, len by musel pockat, lebo momentalne som do PC preinvestoval 13 500,- SK a na novy by bolo az po predani starych komponent (Sempron 2.5 a X700). Ok dik za rady.
Este som chcel a co tak nejaky lacnejsi 450- 500W zdroj??? Lebo dat 1 800,- Sk za 400W zdroj, sice fortron, ale to je trochu vela aj na moj vkus, ale ak by nebola ina cesta, tak asi niet co riesit???
Určitě si kup zdroj kvalitni značky! Nema cenu kupovat nějaký obyčejné značky ikdyž by to byla nějaká 450W.
Doporučil bych Fortron
Doporučil bych Fortron
[QUOTE=pegy]Este som chcel a co tak nejaky lacnejsi 450- 500W zdroj??? Lebo dat 1 800,- Sk za 400W zdroj, sice fortron, ale to je trochu vela aj na moj vkus, ale ak by nebola ina cesta, tak asi niet co riesit???[/QUOTE]
Aby si to vůbec rozjel...
Aby si to vůbec rozjel...
[QUOTE]Este som chcel a co tak nejaky lacnejsi 450- 500W zdroj???...[/QUOTE]
Nikdy nemuzes verit tomu, co maji ty laciny zdroje napsany na krabici a stitku. Je to jako s reprakama z trznice (vykon ultramegahyper W, zvuk jako z pc speakeru). I proto se na zdroji setrit nevyplaci. :cool:
Nikdy nemuzes verit tomu, co maji ty laciny zdroje napsany na krabici a stitku. Je to jako s reprakama z trznice (vykon ultramegahyper W, zvuk jako z pc speakeru). I proto se na zdroji setrit nevyplaci. :cool:
Ano na zdroji je treba setrit...prosimte kup kdyz uz tak 500W Liberty a mas klid...350W je MALO i kdyby to byl Forton..
Nuz budem musiet nad tym porozmyslat, ked dojde VGA, uvidim potom, nuz ale tie kvalitne zdroje su pekne masne, ok dik vsetkym :)
no to by som ani neskusal riskovat, fpohode sa Ti moze stat ze do dvoch hodin ti ten zdroj vyhori a moze so sebou zoprat spustu komponentov. (napr. a j tu novu x1900gt)
a to by si snad nechel
a to by si snad nechel
[QUOTE=barco]no to by som ani neskusal riskovat, fpohode sa Ti moze stat ze do dvoch hodin ti ten zdroj vyhori a moze so sebou zoprat spustu komponentov. (napr. a j tu novu x1900gt)
a to by si snad nechel[/QUOTE]
Pokud ma Pegy rad ruskou ruletu, tak toto bude mozna jeste lepsi...Ovsem vetsina prispevku v tomto threadu ho spravne upozornila na hrozici riziko, samotne rozhodnuti je na nem.:cool:
a to by si snad nechel[/QUOTE]
Pokud ma Pegy rad ruskou ruletu, tak toto bude mozna jeste lepsi...Ovsem vetsina prispevku v tomto threadu ho spravne upozornila na hrozici riziko, samotne rozhodnuti je na nem.:cool:
[QUOTE=tequilla]Pokud ma Pegy rad ruskou ruletu, tak toto bude mozna jeste lepsi...Ovsem vetsina prispevku v tomto threadu ho spravne upozornila na hrozici riziko, samotne rozhodnuti je na nem.:cool:[/QUOTE]
Nuz pravda, len s kade prachy :( No budem musiet nieco vyspekulovat
Nuz pravda, len s kade prachy :( No budem musiet nieco vyspekulovat
Já bych tu 350ku neriskoval i když myslím že by to jít mohlo. Doporučoval bych třeba nějakej 410-420W Chieftec, daj se sehnat docela levně a nechaj ti i dostatečnou rezervu pro přetaktění (zvlášť když máš athlon 3000+ tak se to hodí ne???:o )
No možná bych volil i ASUS 450W ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) Má 450W aPFC, příjemě těžkej... a docela tichej... a pekne vypada! :)
[QUOTE=R!Cci°21]No možná bych volil i ASUS 450W ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) Má 450W aPFC, příjemě těžkej... a docela tichej... a pekne vypada! :)[/QUOTE]
Tak poradte, co by ste odporucili, ten Fortron alebo ten ASUS, este by sa to mozno dalo zmenit
Tak poradte, co by ste odporucili, ten Fortron alebo ten ASUS, este by sa to mozno dalo zmenit