Má někdo zkušenost s tímto LCD panelem ?
Právě jsem si na základě recenze zde pořídil Samsung 226cw a jsem zděšen - dolní polovina je neskutečně přesvětlená, takže širokoúhlý film má horní pruh v pořádku, zatímco dolní je tak světlý, že splývá již s trochu tmavší scénou a vadí to i na internetu při vertikální barevné ploše. Pozorovací úhly nejsou tragické - nejsou totiž žádné, jakákoli výchylka naprosto degraduje obraz, i ta odezva je znatelná.
Protože jsem přestupoval z CRT, tak jsem u známých detailně zkoumal BenQ FP241VW /S-PVA/ a Acer 2416W/TN/, strávil týden po obchodech se závěrem, že LCD i když pouze TN, je už celkem vychytané a upgradovat na 40kg CRT by bylo nesmyslné.
Prohlédnout přímo tento panel nebylo kde, takže je zaslaný a přijde mi nekorektní ho vracet.
Mám špatný kousek, nebo máte podobnou zkušenost ?
Pan Kovač je bezpochyby ultimátní odborník, proto velice uvítám jeho názor.
Právě jsem si na základě recenze zde pořídil Samsung 226cw a jsem zděšen - dolní polovina je neskutečně přesvětlená, takže širokoúhlý film má horní pruh v pořádku, zatímco dolní je tak světlý, že splývá již s trochu tmavší scénou a vadí to i na internetu při vertikální barevné ploše. Pozorovací úhly nejsou tragické - nejsou totiž žádné, jakákoli výchylka naprosto degraduje obraz, i ta odezva je znatelná.
Protože jsem přestupoval z CRT, tak jsem u známých detailně zkoumal BenQ FP241VW /S-PVA/ a Acer 2416W/TN/, strávil týden po obchodech se závěrem, že LCD i když pouze TN, je už celkem vychytané a upgradovat na 40kg CRT by bylo nesmyslné.
Prohlédnout přímo tento panel nebylo kde, takže je zaslaný a přijde mi nekorektní ho vracet.
Mám špatný kousek, nebo máte podobnou zkušenost ?
Pan Kovač je bezpochyby ultimátní odborník, proto velice uvítám jeho názor.
Okamžitě ho jdi reklamovat. Asi před dvou nebo třema rokama takhle samsungu ujela celá serie, akorát že to bylo ještě nahoře a v uhlopříčce přesvětlené. Jiank samsunga mam doma druhýho a naprostá spokojenost co se týče obrazu, výhrady mam k mechanickému zpracování. Stojánek mi neudrží motor a ten se mi po čase dycky naklonil. Jinak obrazově jsou SMASUNGY super.
Jsou tyto závady a nedostatky u TN běžné, s tím, že lepší stejně nepůjde sehnat, nebo je to na vrácení?
Jenom bych si dovolil takovou malou poznámku, stojánek mi nedrží motor, ale monitor a serie ujela asi před dvouma nebo třema rokama, jenom taková oprava textu, jsem byl včera si unavenej z nic nedělání v práci :-) Jinak v obou případech to je na reklamaci. Znám člověka, kterej má se samsungama věčně problémy a jednoho, kterej je nemá vůbec. Je to divný, no co se dá dělat. Každopádně reklamace hoši.
zdarec, hele mam asi 2 tydny 226BWecko a jsem naprosto spokojem pac sem zatim zadne vady jak uz v podobe spatnych pixelu bo nejakych vic podsvetlenych mist ;) jsem s nim moc spokojenej akorat by mi nekdo mohl poradit jak se monitor naklani :D pac sem porad nezjisil jak ;)