Jméno tazatele: Drasťa
Znění dotazu:
Mam problemy se svoji atinkou 2600 ktera ne a ne pracovat s oficialnimi ovladaci na pri slusnem refresh ratu. ATI tray tools ani multires a podobne programky tento refresh rate neni schopny spravit a jedine co pomuze je jakysi ATI refresh rate fix ale ten zase ma tendence zlobit a nekdy mi pri zatezi kdyz napr. scroluji strankou ve FF a zaroven na pozadi kopiruju soubory a do toho neco instaluji proste zhasne monitor a ja musim udelat restart. Nema nekdo zkusenost s nejakou aplikaci ktera by pomohla?
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Intel core DUO 2.2GHz, 2GB ram, HIS HD 2600XT IceQ Turbo 512MB, Win XP
Znění dotazu:
Mam problemy se svoji atinkou 2600 ktera ne a ne pracovat s oficialnimi ovladaci na pri slusnem refresh ratu. ATI tray tools ani multires a podobne programky tento refresh rate neni schopny spravit a jedine co pomuze je jakysi ATI refresh rate fix ale ten zase ma tendence zlobit a nekdy mi pri zatezi kdyz napr. scroluji strankou ve FF a zaroven na pozadi kopiruju soubory a do toho neco instaluji proste zhasne monitor a ja musim udelat restart. Nema nekdo zkusenost s nejakou aplikaci ktera by pomohla?
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Intel core DUO 2.2GHz, 2GB ram, HIS HD 2600XT IceQ Turbo 512MB, Win XP
Něco musí být špatně, protože tohle by fungovat mělo. Jaké používáš ovladače? Jaký monitor? Máš nainstalované ovladače na monitor? Byla před tou 2600 v PC jiná karta? Odinstaloval jsi předchozí ovladače a utility než jsi instaloval ty nové? Co třeba zkusit Omega Drivers?
Omegy ani NGO bohuzel dvojkovou radu nepodporuji jinak bych je tam uz mel. S 1600pro to jelo s omegama jako po masle. Co se predesle karty tyce tak jsem delal reinstal Windows s tim to tedy souvislost nema. Utility jsem vzdy poctive odinstaloval a restartoval podle instrukci a zkousel jsem i ruzne kombinace ale momentalne jsem skoncil na oficialnich driverech-posledni verze a Ati tray tools. Ovladace k monitoru me nenapadly zkusim je najit a dam vedet.
***UPDATE***
Ovladace k monitoru nainstalovany ale stale mam refresh rate 60Hz.
Pro informaci jeste doplnim ze se jedna o monitor LG Flatron 995FT Plus.
***UPDATE***
Ovladace k monitoru nainstalovany ale stale mam refresh rate 60Hz.
Pro informaci jeste doplnim ze se jedna o monitor LG Flatron 995FT Plus.
Vertical sync omezuje max. FPS na hodnotu refresh rate, ať už je jakákoli. V tomhle problém asi nebude.
[QUOTE=Drasťa;71313]...Ovladace k monitoru nainstalovany ale stale mam refresh rate 60Hz.
Pro informaci jeste doplnim ze se jedna o monitor LG Flatron 995FT Plus.[/QUOTE]
Tož to je záhada. Powerstrip s touhle kartou funguje?
Pro informaci jeste doplnim ze se jedna o monitor LG Flatron 995FT Plus.[/QUOTE]
Tož to je záhada. Powerstrip s touhle kartou funguje?
Druhy vystup jsem zkousel a ovladace ati jsem kompletne proklikal skrz naskrz a frekvenci jsem tam nastavil na 85Hz coz monitor zvlada ale proste to tam tim vystupem netece.
Je to zahada ale jedine co mi s timhle problemem pomohlo u te X1600 byly omega drivery a ty zatim tu 2600XT neumi.
Dnes zkusim jeste vymenit monitor a uvidime ten Flatron 995FT je pekna jebka...
Je to zahada ale jedine co mi s timhle problemem pomohlo u te X1600 byly omega drivery a ty zatim tu 2600XT neumi.
Dnes zkusim jeste vymenit monitor a uvidime ten Flatron 995FT je pekna jebka...
Tak jsem poridil novy/stary monitor 22" NEC (typ si ted presne nepamatuju) a zkusil jsem jeste jednou pouzit ten ATI refresh fix ale tentokrat jsem v tom nevrtal a nemenil jsem primo v nem obnovovaci frekvence a uz to bezi jak ma.
Takze pokud by mel nekdo podobny problem tak ATI refresh fix a frekvence pak jde menit normalne v systemu.
Takze pokud by mel nekdo podobny problem tak ATI refresh fix a frekvence pak jde menit normalne v systemu.
Určitě nejsme jediní, kteří mají tento problém. Jde o to, že systém nedokáže z monitoru vyčíst potřebné informace (DDC communication, opravte mě...). Mám 22'' CRT iiama teď napojený na X1250 (AMD 690G). na staré sestavě s Radeonem 9600 byl stejný problém. Na fórech jsem řešil, ale bez úspěchu.
Jedině PowerStrip ATI Refresh Rate Fixer ( http://www.3dcenter.de/downloads/ati-refresh-rate-fixer.php ), bohužel. Já osobně jsem pro ATI RRF - free a není po něm v systému ani stopy. Ovládání je velmi intuitivní, neměl by být problém.
Problém je jistojistě v ovladačích ATI. BTW: přijde mi zvrhlé požadovat po uživateli integrované grafiky instalaci 150MB ovladače.
Jedině PowerStrip ATI Refresh Rate Fixer ( http://www.3dcenter.de/downloads/ati-refresh-rate-fixer.php ), bohužel. Já osobně jsem pro ATI RRF - free a není po něm v systému ani stopy. Ovládání je velmi intuitivní, neměl by být problém.
Problém je jistojistě v ovladačích ATI. BTW: přijde mi zvrhlé požadovat po uživateli integrované grafiky instalaci 150MB ovladače.