Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

24" do 20K?

wert668 (34)|13.12.2007 01:39
Mám v plánu si na vánoce koupit nový monitor. Určil jsem si nějaké to minimum co požaduji, to je 1920×1200pix z toho plyne minimální velikost 24". Dlouho jsem nevěnoval dění na poli monitorů pozornost, nemám představu. Recenzí také moc není. Nějak jsem se dopracoval k modelu HP LP2465 Problém je že na monitoru dělám všechno, od práce v konzoli (v monochromu se monitor moc nevytáhne), příležitostnou úpravu fotek (na 24" EIZO nemám) až po sledování filmů, jediné co to trochu zachraňuje, že vůbec nehraji hry, ale nějaká ta odezva na filmy je přeci jen potřeba.
Poradíte mi nějaký 24" monitor co splňuje tyto podmínky a nestojí více než 20K?
s.skull (198)|13.12.2007 08:58
Dle mého názoru jsi si správně odpověděl sám. HP2465 je do 20k velmi dobrý monitor (chce se mi říci takřka bez konkurence v cenové hladině 15-20, ale vycházím jen z názoru jiných uživatelů a diskusí, takže...) a osobně bych si jej - pokud bych byl ve tvé situaci - koupil ...
pas!k (3765)|13.12.2007 09:07
Priznam se ze pokukuju po tom samem u toho Hp mi vadi absence hdmi chci to hlavne na filmy .. dalsi muj kandidat bylo LG bohuzel z recenze na shw jsem se docetl z eneni uplne nejvhodnejsi na hry ..:( takze zatim jeste pockam .. nebo mat enejake jine alternativy ?
first.indian (683)|13.12.2007 09:30
Benq FP241WZ ;)
pas!k (3765)|13.12.2007 10:03
Mno do benqu s emi moc nechce:) .. nejake osobni zkusenosti s timto typem?
first.indian (683)|13.12.2007 10:22
[QUOTE=pas!k;71321]Mno do benqu s emi moc nechce:) .. nejake osobni zkusenosti s timto typem?[/QUOTE]

Prodal jsem uz dva 241WZ a zatim zadny vetsi problem. Akorat jeden prej treba 1x za 14dni/mesic se vypne a zapne takove prebliknuti jako kdyz treba instalujete drivery ke grafice. Akorat to udela pri praci. Ale je to divne nekdo se s tim setkal nekdo ne. Druhej znamej ho ma zatim asi tyden a po prvnim wow efektu z prechodu na o 4" vetsi monitor si ho stale pochvaluje a este nenarazil na problem. Ja mam Benq FP241W verzi (tj takrka to same) a taky bez problemu. Setkal jsem se za dobu co ho mam 1x s tim probliknutim ale jen kdyz jsem nejak prehazoval kabelaz monitoru. Kdyz jsem dal monitor do druheho DVI tak jsem to probliknuti uz nevidel. Jinak hodnoceni viz thread o tomto monitoru zde na foru. Je tam spousta hodnoceni a odkazu na recenze...
pavel_p (993)|13.12.2007 16:21
Ono se to na ty filmy až tak moc nehodí, u animovaných je na ostrých hranách při pohledu z blízka strašlivě vidět interpolace při změně rozlišení ze šířky nějakých 640 na 1920 bodů. 25fps mi přijde nedostatečných, pokud objekty nejsou při pohybu rozmazané (to mi vadí i v kině). Konzola vypadá celkem OK, ale tak velká písmenka v 80x25 jsou nezvyk (framebuffer jsem zatím nezkoušel). Na fotky naprosto skvělé. vzhledem k tomu, že plocha zabere v podstatě celé zorné pole má člověk pocit, jako by na tom místě znovu byl, narozdíl od menších monitorů je zde i nějaký pocit prostoru.
Zkus prohledat diskuzi, kdesi tu byl odkaz na srovnání HP a LG pod nějakým článkem, pro mě je přechod to ze Samsungu 710N na HP LP2465 obrovská změna k lepšímu.
wert668 (34)|13.12.2007 20:18
Tak jsem se dozvěděl cituji: "Tento model je bohužel do konce roku v ČR nedostupný." takže k vánocům zřejmě nebude.
Intri (3490)|13.12.2007 20:50
Hmm, osobně bych do BenQu nešel. Nelíbí se mi jejich pověst a to, co popisoval first.indian, určitě není normální chování LCD monitoru. Mít 20 tisíc, vezmu si to navrhované HP.
wert668 (34)|14.12.2007 00:14
[QUOTE=Intri;71557]Hmm, osobně bych do BenQu nešel. Nelíbí se mi jejich pověst a to, co popisoval first.indian, určitě není normální chování LCD monitoru. Mít 20 tisíc, vezmu si to navrhované HP.[/QUOTE]Já bych do něho taky nešel a HDMI je podvod na zákazníka. Počkám si dva týdny na HP LP2465.
Intri (3490)|14.12.2007 00:18
Proč podvod? Jako další z rozhraní to není vůbec špatná věc, řekl bych. Osobně bych ho sice za DVI nevyměnil, je pro mě mnohem důležitější než HDMI, ale mít ten panel HDMI, nevidím důvod, proč to považovat za přítěž. Přece jenom se panel kupuje s tím, že ho nevyměním za půl roku nebo za rok. Sám mám své LCD už třetí rok, slouží zhruba 10 hodin denně většinu dní v roce a stále na výbornou. Řekl bych, že ještě takové dva roky nemám co řešit, pokud z nějakého důvodu neumře.
wert668 (34)|14.12.2007 00:45
[QUOTE=Intri;71622]Proč podvod? Jako další z rozhraní to není vůbec špatná věc, řekl bych. Osobně bych ho sice za DVI nevyměnil, je pro mě mnohem důležitější než HDMI, ale mít ten panel HDMI, nevidím důvod, proč to považovat za přítěž. Přece jenom se panel kupuje s tím, že ho nevyměním za půl roku nebo za rok. Sám mám své LCD už třetí rok, slouží zhruba 10 hodin denně většinu dní v roce a stále na výbornou. Řekl bych, že ještě takové dva roky nemám co řešit, pokud z nějakého důvodu neumře.[/QUOTE]LOL, když HDMI není podvod na zákazníka, tak už nevím co horšího může být. Když nevezmeme v potaz totálně špatný návrh konektoru. Co nám zbude? DVI s DRM, nevím jak vám, ale mě to jako zákazníkovi absolutně nic nepřináší. Aby se zákazník nemusel divit proč musí z DVI přecházet na HDCP, což je jenom DVI s DRM, tak se vymyslel HDMI aby z názvu nebylo tak moc poznat, že to není pro zákazníka, ale pro velká studia z Hollywoodu.
Intri (3490)|14.12.2007 00:48
Velké společnosti vždycky diktovaly podmínky. To, že monitor podporuje HDMI je jen dobře pro ty, kteří si kupují filmy a mohli by na HDCP narazit.
wert668 (34)|14.12.2007 01:08
[QUOTE=Intri;71629]Velké společnosti vždycky diktovaly podmínky. To, že monitor podporuje HDMI je jen dobře pro ty, kteří si kupují filmy a mohli by na HDCP narazit.[/QUOTE]Tohle už není diktování, tohle je terorizmus. Poslední dobou mě čím dál tím víc štve, že jako zákazník co kupuje originální DVD, jsem na tom hůř jak jakýkoli pirát. Na začátku každého DVD se musím dívat jak je pirátství špatné etc. DVD si legálně nezazálohuji, kdybych ho chtěl vyměnit, právě z důvodu, že si ničím originál, tak mi ho nevymění. Originály se lisují na DVD té nejnižší kvality, nebo poslední dobou mám tu zkušenost. Prostě za svoje peníze nic nedostanu. Tak proč to kupovat? Navíc, když se formoval formát DVD-Video jsem se musel chytat za hlavu a do dneška ho těžce trpím, HDMI pro mě bude možná tou příslovečnou poslední kapkou, stejně si raději čtu, za pár let mi už asi ani nic jiného nezbude.
Intri (3490)|14.12.2007 01:11
Potíž je v tom, že s tím nic neuděláš. A právě to je taky ten důvod, proč výrobci panelů a obrazovek obecně mají důvod zavádět HDMI jako jeden ze vstupů.
wert668 (34)|14.12.2007 01:20
[QUOTE=Intri;71642]Potíž je v tom, že s tím nic neuděláš. A právě to je taky ten důvod, proč výrobci panelů a obrazovek obecně mají důvod zavádět HDMI jako jeden ze vstupů.[/QUOTE]Tentokrát se nevzdám, budu HDMI bojkotovat i kdybych se měl stát pirátem.
Intri (3490)|14.12.2007 01:23
Pak se z tebe stane pirát, ale stejně ti to k ničemu nebude, nic se totiž nezmění.

Ale už jsme OT, pro autora threadu byly důležité jen předchozí příspěvky, z nichž si může vyvodit smysl a účel HDMI, kdyby se o něj náhodou zajímal, k čemu by mu mohlo být.
wert668 (34)|14.12.2007 02:12
[QUOTE=Intri;71650]Pak se z tebe stane pirát, ale stejně ti to k ničemu nebude, nic se totiž nezmění.
Ale už jsme OT, pro autora threadu byly důležité jen předchozí příspěvky, z nichž si může vyvodit smysl a účel HDMI, kdyby se o něj náhodou zajímal, k čemu by mu mohlo být.[/QUOTE]Já jsem autor threadu, někdo tu nadhodil HDMI, já to nebyl. Že toto je OT jsem si všimnul už před hodnou chvilkou, ale je na takovém malém OT něco špatného?
Mno, jestli se ze mě stane pirát, tak se opravdu moc nezmění, ale kdyby to udělal každý, tak se něco stane.
first.indian (683)|14.12.2007 10:37
Tady asi nekdo nevi co je HDMI nebo je blbec... Znam hned nekolik lidi kteri HDMI vyuzivaji a pochvaluji si minimalne to ze pres nej vedou i zvuk a vali se jim tak po pokoji mene kabelu. Navic je to konecne rozhrani diky kteremu muzete bez problemu propojit PC, Xbox360,PS3, SET TOP BOX, ruzne prehravece,... K jednomu zobrazovacimu zarizeni... Mno ale pokud kupujete 24" panel jen na pripojeni k PC budiz HDMI netreba. Kdo ale od takoveho monitoru ocekava prece jenom krapet vic (podle me vetsina lidi) tak je monitor s HDMI urcite spravna volba.
wert668 (34)|15.12.2007 01:12
[QUOTE=first.indian;71715]Tady asi nekdo nevi co je HDMI nebo je blbec... Znam hned nekolik lidi kteri HDMI vyuzivaji a pochvaluji si minimalne to ze pres nej vedou i zvuk a vali se jim tak po pokoji mene kabelu. Navic je to konecne rozhrani diky kteremu muzete bez problemu propojit PC, Xbox360,PS3, SET TOP BOX, ruzne prehravece,... K jednomu zobrazovacimu zarizeni... Mno ale pokud kupujete 24" panel jen na pripojeni k PC budiz HDMI netreba. Kdo ale od takoveho monitoru ocekava prece jenom krapet vic (podle me vetsina lidi) tak je monitor s HDMI urcite spravna volba.[/QUOTE]Raději bych pomlčel. Na světě snad není nic co by někdo nevyužil, znamená to snad, že je to dobrá věc? Méně kabelů, dnes svoji kabeláž nevidím, tak proč jí mít míň? Já si raději zůstanu u svojí aparatury, analog byl, je a bude lepší.Ty zařízení propojit můžu, ale to šlo i před tím.
Intri (3490)|15.12.2007 01:17
Hmm, tahle diskuze už není o výhodách a nevýhodách - stal se z ní flame. Nemá už dál smysl. Snad to uzavřeme tím, že mi dá každý za pravdu, že mít v monitoru něco navíc ( ať už to využiješ nebo ne ) není nijak na škodu. Člověk nikdy neví, co se může hodit.