Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Potíže s PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    8

    Zdaravím.Mám tročku obsáhlkejší problémřed nedávnou dobou začal zlobit počítač.Nechtěl se spustit normálním způsobem.Dlouho sobu se nechtěl normální cestou rozběhnou.Zdroj běžel,mechaniky cvakali.Jenom monitor bal stále tamvý.Po řádově několika vteřnin či minut se ozval zvukový ton a počítač se rozběhnul.Pobud se nerozběhnul,pomůže bud vypnutí a zapnutí a nebo restart.Do nějaké době jsem ho rozděla a přišel jsem na to že ventilátor na chipsetu se takřka netočí.Rozděl a vyčistil odprašil.A problém se vyřešil jenom dodatečně.Potom se potíže opakovali.Tudíž jsem zapojil novější větrák.Na nějakou dobu byl pokoj.Ale jak jsem se nestačil zmínit činilo to problémy i u aplikacích co potřebují větší nároky na vykreslování grafické kartě.Aplikace se začali trhat a až počítač vytuhnul a nebylo nazbyt než restart.Takže výměna nic nevyřešila.Dokonce mi odešel zdroj.Nevím jestli je to souvislost či nikoliv s tímhle problémem.Měl jsem problémy se zdroji eurocase 450W.Tak jsem si pořídil jiný typ a nižší výkon od KME 400W.Potíže jsou také stejné.Bud nestihá zdroj a nebo je třeba problém s ramkami?Nebo je na vině procesor?Protože mě zaráží že chaladič na něm je studený.Nevím kde je chyba.Moje vybavení je následující.Procesor Athlon 3700++ socket 939.Grafická karta nVidia 6600GT.Základovka DFI nF3 Ultra -D .Zatížení zdroje ,mám dvě vypalovačky jeden hard disk a disketovku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Nie je to žiadna výhra vymeniť 450W Erocase za 400W KME to je ako "z mláky do blata" Kľudne to môže byť aj zdrojom. Pozri si teplotu procesoru keď vravíš, že chladič je studený.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Taky zkontroluj teplotu graficky karty a napis sem, jakou mas konfiguraci ramek....
    Kdyz uz si odprasil chladic chipsetu, zkontrolovals i ostatni chladice na VGA a CPU?

    Btw. s tim zdrojem sis fakt moc nepomoh, chtelo by to si nekde pujcit znackovy a zkusit....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    8

    Tak mám pocit že to zdrojem není protože v manualje minimum 250W a ideal 300 ale přímo v příručce se je 400W

    Uvidím,já to zatím testuji pomocí nějakého programu,ale je to na dlouho.Hodnoty se mění.Takže zatím jsem naměřil tohle při zatížení Prime95: fan1 3309RPM ,fan2 5114 RPM ,temp1 51C
    temp2 42C,temp3 34C,local 42C,remote 0C,local 35C,remote 40C,HD0 37C,temp1 40C, Vcore1 1.33V,
    Vcore2 1.62V,+3.3 3.23V,+5 5V,+12 11.71V, -12 -9.48V,-5 -0.53V,+5 4.97V,Vbat 2.98V

    No tak ramky jsem testoval ale podle rady asi málo cca 2 h.No což tak příště protože to testování je na dlouho.Chladice jsou v poho ničeho jsem si nevšimnul,ale tak obávalo jsem se špatné tepelné vodivosti na procesoru,ale to bude dobrá kdyby nebyla tedy podle mně tak by byla teplota vyšší než je tomu při zátěží 100%.Bohužel ten výčet z programu nevím k čemu jsou informace ale asi těch 51C max bude procesor
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    No fan1 bude chladic procesoru, fan2 chipsetu (to bych teda nechtel mit v PC )
    temp1 bude CPU a dal uz to muze byt cokoliv....
    Kazdopadne nic kritickyho tam asi nemas.

    Zkusil si vyresetovat BIOS? Mas ho aktualni? Jeste bych pro jistotu vymenil baterku....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No, ten procesor by mohl jít trochu dolů...každopádně nutná úprava je pořízení novějšího zdroje, 400W Fortron anebo Seasonic (dražší ale tišší). Doporučená úprava pořízení pasivu na čipset - třeba Zalman; zdroj byl původně EC, skříň bude asi taky EC, takže ten "otvor" na větrák vzadu vyžízni a dej tam tenhle AC ventilátor s připájenými 4 rezistory (odpor 10 ohmů), mám to tak taky a je ticho a teplota šla dolů
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1. Je potreba trochu poresit to chlazeni pro zacatek bych koupil dva fany jeden dal dozadu jeden pred disky ten vzadu pozene vzduch ven z bedny ten vepredu dovnitr pres disk .. s tou tichosti bych to nijak neprehanel ta skrin bude stjne nejspis EC a bude tam rezonovat vsechno .. zalezi taky na tom kd eto mas doma nebo kancl?

    2. Zdroj .. seasonic uz je na tu sestavu mozna trosku moc velkej luxus vzal bych nejakyho levnejsiho fotrona .400w Kme zdroje nejsou nic extra ..

    3. Reset desky jak uz psal husky ..

    4. Az to spustis je potreba zmerit teploty co to dela .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    1. Je potreba trochu poresit to chlazeni pro zacatek bych koupil dva fany jeden dal dozadu jeden pred disky ten vzadu pozene vzduch ven z bedny ten vepredu dovnitr pres disk .. s tou tichosti bych to nijak neprehanel ta skrin bude stjne nejspis EC a bude tam rezonovat vsechno .. zalezi taky na tom kd eto mas doma nebo kancl?
    Hádal bych se, že to nutně rezonuje nebo to musí být hlučné...když se skříni ucpou všechny perforace (hrdě poslouží izolepa a tavná pistole), udělá se předo-zadní tunel (nutností je ty otvory vyříznout) a trochu se polepí nechtěně se pohybující části, tak se ztišenými ventilátory (používám ty AC, protože nejsou jiné s takovým průtokem, aby i po zpomalení protékalo skříní tolik vzduchu při naprosto minimálním hluku; konkrétně AC Arctic Fan PRO 2L s uštípnutou regulací a Arctic Fan 3, oba bez regulace a na obou celkem 40 ohmů odpory) je to OKej. Po všech těchto úpravách už se dá v místnosti s takovou sestavou i spát (!!!) - sice to není ideální, ale člověk se vyspí tak, že ráno není jako de***t, jen cítí že něco se dá zlepšit Hodlám ještě vyměnit ten štok na čipsetu nForce 4 Ultra (je na 5 V) za TT HR-05. Pak to bude Jen upozorním, že tam mám dva Seagaty (7200.8 a 7200.10) v RAIDu 0 a když jede nonstop, tak kvůli stahování. Takže i s takovou EC skříní se dá něco udělat. Souhlasím že TT, Corsair, Enermax, Chieftec atd. atd. jsou pořád jiná řada, ale...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    novej bios, projet ramky memtestem, vsechno poradne dotlacit.... a pak novej zdroj,
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    8

    Tak problém s pomalím nabíháním systému se vyřešil.Vyměnil jsem mechaniku a je to v pořádku,ale problém s kousnutím aplikace přetrvává.Jak jsem se zmínil už minule.Tak jsem procesor testoval pomocí prime95 ale ten nic neodhalil.Zdá se že je problém s procesorem i když moc teplý není.Každý říkal že je to vpořídku,ale zdá se že bude problém právě s ním.Otestoval jsem procesor pomocí HNetInfo a zde jsou vysletky porovnání:
    Můj test procesoru 6274 Athlon 3700++ a 7804 Intel Celeron Tualatin 1.4 GHz FCPGA a 4651 AMD Athlon XP 3000++ mobile

    *** HnetInfo Benchmark Report ***
    Created on: 25.12.2007 18:31:11

    ** CPU **
    2199,99 MHz
    Výrobce : AMD
    Typ : OEM or Retail Processor
    Model : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3700+
    Family: 15 Model: 7 Stepping ID: 1
    Kód : s/n: not available

    Integer index: 833
    FPU index: 3333
    Pi index: 5128
    Matrix index: 6274
    Prime index: 1702
    Dhrystones: 0
    Whetstones (MWIPS): 1200
    ALU/MMX Integer: 1608
    ALU/MMX Float: 1607
    ALU/MMX Double Int: 1538
    ALU/MMX Double Float: 1540
    SIMD 3DNow!, SSE(2): 5037
    SIMD 3DNow!, SSE(2) Float: 850

    * CPU Features *
    FPU built in CPU: yes
    Virtual mode extension: yes
    Debugging extension: yes
    Memory page size extension: yes
    Time stamp counter: yes
    Model specific registers: yes
    Physical address extension: yes
    Machine check exception: yes
    CMPXCHG8B instruction (64-bit compare): yes
    Multiprocessor support (APIC enabled): yes
    Fast system call supported (SYSENTER/SYSEXIT): yes
    Memory type range registers: yes
    Global page extension: yes
    Machine check architecture: yes
    CMOV instruction: yes
    Page attribute table: yes
    36bit page size extension: yes
    Serial number: no
    MMX: yes
    Fast save and restore (FP/MMX/SSE): yes
    IntelStreaming SIMD extension (SSE): yes
    * Extended AMD Features *
    Fast system call (SYSCALL): yes
    Partial SSE support: yes
    Cyrix extended MMX: yes
    AMD extended 3DNow!: yes
    AMD 3DNow!: yes

    Málem bych zapomněl při spouštění zde uvedeného programu to hlasí chybu Access violation at address 7C901010 in module ntdll.dll.Read of address 00000034
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Rozhodně bych vyměnil ten zdroj, jestli je tam pořád KME. Tyhle jsou opravdu katastrofální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    8

    Jak katasrtofální jak můžu využít plná vykon,když to pořádně nezatižím tak ta kvalita nehraje roli.Zatížil jsem procesor na 100 % cca a to neblblo ale předtím bylo všechno ok a předtím s tím zdrojem to s výkonem zdroje nemůže nic mic.Co jede HDD procesor a grafická karta.To by museli být požádný výkony a proudové vytižení to je hloupst.MInimum je 400W tak to musí fungovat....

    Dodatečně se vyřešil problém s tím proč po zapnutí počítače neraguje.Dneska byl počítač vypnutý přes noc opět se nechtěl rozběhnout.Asi to vypadá s problémy se základovkou.Možná s baterkou či paměti ROM na BIOS.Co myslíte,možná i ovladače na základovou desku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    100

    Citace Původně odesláno od ghans-peter Zobrazit příspěvek
    MInimum je 400W tak to musí fungovat....
    Pokud vim, tak u EC, KME a pod. zdroju, je to spis maximum a kdyz ten zdroj nedokaze dodat dostatecny vykon na 12V (co je potrebne pro napajeni grafiky a procesoru, HDD, CD/DVD), tak muze delat problemy pri zatezi. Je mozne, ze Ti ten EC jiz tu desku ponicil.
    Naposledy upraveno uživatelem ioannis: 26-12-2007 v 14:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ten BIOS si už resetoval alebo prehral za novší?
    Skús nechať zapojené iba to čo na chod PC treba, napr. odpo DVD rom, disketovku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    skus si projit FAQ - kondiky, prach...
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=4090
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR1: Potíže s RAM pamětí.
    Od aklunedz v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-03-2013, 09:14
  2. Potíže s GK
    Od Hok-tar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-02-2013, 11:59
  3. Potíže s PC
    Od ronalik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-10-2010, 15:48
  4. PC potíže s ram a systém
    Od KLDAS v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-04-2010, 14:07
  5. Potíže s grafikou
    Od dalin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 20-09-2009, 00:06