Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Pls o pomoc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    PC AMD X2 6400/2GB RAM/Asus EN7950GT_PCI-E/ Při hraní her se mi zobrazují černé polochy místo částí obrazu. Čím to může být?????
    A některé hry mi nejdou na "maximum" Které na PC P4_Prescot 3.2GB/1GB RAM/Leadtek 7600GT_AGP/ fungovalo bez problémů na "maximum".
    Předem díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: shot0010.jpg 
Zobrazení: 157 
Velikost: 167.4 KB 
ID: 2128   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: shot0012.jpg 
Zobrazení: 173 
Velikost: 170.4 KB 
ID: 2129   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: shot0009.jpg 
Zobrazení: 138 
Velikost: 204.9 KB 
ID: 2130   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: shot0015.jpg 
Zobrazení: 157 
Velikost: 166.0 KB 
ID: 2131  
    Naposledy upraveno uživatelem VGR_AMP: 20-12-2007 v 23:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Problém s texturami. To může být potíž kdekoliv, na tvé grafické kartě, v jejich ovladačích, přímo ve hře... Chce to začít systematicky vylučovat možnosti. Takže nejdřív zkontroluj, jestli je karta stabilní, pokud je přetaktovaná. Pokud jsi ji nepřetaktovával, zkus přeinstalovat ovladače. Pokud ani to nepomůže, zkus přeinstalovat nahrát nejnovější patche hry. Když pořád nic, můžeš hru zkusit ještě přeinstalovat. Nepomůže-li, zatěž kartu na nějakou dobu ( pár hodin ) opakujícícm se 3DMarkem, abys otestoval její skutečnou stabilitu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Díky
    Ovladače jsem vyzkoušel všechny pro danou kartu. A problém nevyřešen. 3DMark jsem zkoušel 1x a v něm žádný problém v obraze nebyl.
    Ale vyzkouším nějaký zátěžový test.
    Naposledy upraveno uživatelem VGR_AMP: 20-12-2007 v 23:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Při tom zatěžování monitoruj i teploty. Na grafické kartě VELMI rychle (okamžitě) padají, takže si stáhni Riva Tuner (moc dobrá utilita), zapni si monitorování a hrej, bude se to zaznamenávat do grafu; jakmile to začně, přepni se zpět do Win a podej zprávu. A při té příležitosti mrkni i na teploty procesoru. Všechno napiš v IDLE i LOAD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    ....takže si stáhni Riva Tuner (moc dobrá utilita), zapni si monitorování a hrej, bude se to zaznamenávat do grafu; jakmile to začně, přepni se zpět do Win a podej zprávu.
    V RT se da nastavit i sledovani teploty OSD (primo ve hre)....

    Btw. taktovanou tu kartu nemas? Zjisti na jakych taktech ti karta bezi, taky v RT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Při tom zatěžování monitoruj i teploty. Na grafické kartě VELMI rychle (okamžitě) padají, takže si stáhni Riva Tuner (moc dobrá utilita), zapni si monitorování a hrej, bude se to zaznamenávat do grafu; jakmile to začně, přepni se zpět do Win a podej zprávu. A při té příležitosti mrkni i na teploty procesoru. Všechno napiš v IDLE i LOAD.
    Hmm
    Je to hned při spuštění hry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    V RT se da nastavit i sledovani teploty OSD (primo ve hre)....

    Btw. taktovanou tu kartu nemas? Zjisti na jakych taktech ti karta bezi, taky v RT.
    Jo, to vím, ale nefunguje to spolehlivě (např. u mě to fungovalo poprvé a pak už nikdy)...navíc graf zachytí vývoj...

    VGR_AMP: tak to je podstatná informace...takže pomocí toho RT zkus snížit frekvenci na pamětech a jádře grafiky. Myslím že chyba je v ní...
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 20-12-2007 v 23:44
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Jo, to vím, ale nefunguje to spolehlivě (např. u mě to fungovalo poprvé a pak už nikdy)...navíc graf zachytí vývoj...

    VGR_AMP: tak to je podstatná informace...takže pomocí toho RT zkus snížit frekvenci na pamětech a jádře grafiky. Myslím že chyba je v ní...
    Takty jsem snížil na jádru z 550 na 500, na pamětech z 700 na 600. Teplota byla max 66 stupňů C.
    A toto je výsledek. ( no v podststě žádný, takže je karta asi KO??)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: shot10000.jpg 
Zobrazení: 131 
Velikost: 116.4 KB 
ID: 2147  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Kartou to vôbec nemusí byť, robí ti to pri všetkých hrách?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Kartou to vôbec nemusí byť, robí ti to pri všetkých hrách?
    No to je asi pravda. Jelikož bechmarky (Akva Mark3. 3D Mark03/05/06) to jde bez problémů. A ve hře Il-2 Sturmovik nemůžu hrát na "max", ale na nižší to jde. Tak nevím co s tím.
    Naposledy upraveno uživatelem VGR_AMP: 22-12-2007 v 00:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Mozna blba otazka, ale ty hry na kterych mas problemy jsou originalni? A kdyz jsi preinstalovaval ovladace, odebral jsi nejdrive stavajici + pouzil drivercleaner + potom restart a nahozeni novych ovladacu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od tequilla Zobrazit příspěvek
    Mozna blba otazka, ale ty hry na kterych mas problemy jsou originalni? A kdyz jsi preinstalovaval ovladace, odebral jsi nejdrive stavajici + pouzil drivercleaner + potom restart a nahozeni novych ovladacu?
    Hry jsou origoš. Sturma lítám hodně na netu. Ovladače vždy odinstaluju a pak nové, ale drivecleaner nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od VGR_AMP Zobrazit příspěvek
    Hry jsou origoš. Sturma lítám hodně na netu. Ovladače vždy odinstaluju a pak nové, ale drivecleaner nemám.
    Sosnul jsem drivecleaner po odinstalování ovladačů jsem projel komp "dc". Po instalaci nových ovladačů se to zlepšilo. ALE občas to bliká a někdy nejsou úlpně černé, ale hodně tmavé. Letadla mají mít stejnou barvu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ScreenShot_022.jpg 
Zobrazení: 158 
Velikost: 177.8 KB 
ID: 2153   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ScreenShot_008.jpg 
Zobrazení: 142 
Velikost: 79.8 KB 
ID: 2154   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ScreenShot_013.jpg 
Zobrazení: 141 
Velikost: 102.2 KB 
ID: 2155   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ScreenShot_010.jpg 
Zobrazení: 130 
Velikost: 90.8 KB 
ID: 2156  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od VGR_AMP Zobrazit příspěvek
    Letadla mají mít stejnou barvu
    A jak to vis? Treba je to odraz slunce

    Btw. nebyly v tom kompu nekdy ATI drivery? Zkusil si pres Dcleaner odebrat i Catalysty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    A jak to vis? Treba je to odraz slunce

    Btw. nebyly v tom kompu nekdy ATI drivery? Zkusil si pres Dcleaner odebrat i Catalysty?
    Na kompu co jsem měl předtím to nedělalo. ATI drivery v kompu nikdy nebyly.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: Pomoc
    Od Master414 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-01-2010, 23:46
  2. Pomoc s PC
    Od Johny-F v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 19:41
  3. CS 1,6 pomoc
    Od xSten19 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 19:08
  4. Pomoc s DVD
    Od JohnyRi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-02-2008, 18:33
  5. Pomoc s PCI a PCI-X
    Od Solitario v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-12-2007, 00:14