Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: 2Gb,3GB,4GB

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Dobrý den.Mam v PC 2 x 1GB pamětí.Konkrétně tyhle:http://www.czechcomputer.cz/product....no=36801.Chtěl bych paměť dál rozšířit.Jde mi o to jestli mam dokoupit 2 x 512MB nebo ještě 2 x 1GB.Mam 32Bit system(XP Profesional),ale ceny jsou zase skoro stejné.Mohl bych si připlatit,ale nevim jestli to využiju...Počítač používam hlavně na hraní her,Crysis COD4 atd..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Sestavu máš v podpisu?

    Klidně si dokup 2x 1 GB pamětí stejného modelu, to by ti mělo jet v pohodě. Windows ti sice nedá k dispozici víc než 3,5 GB, ale pořád je lepší mít 0,5 GB paměti navíc než je nemít. A jestli třeba pak z nějakého důvodu přejdeš na 64bitovou Vistu nebo jiný OS, budou se ti 4 GB hodit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Jo sestavu mam v podpisu...Dák za radu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Dík.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ještě je možností paměti prodat a koupit 4GB kit (teď jsou za dobrou cenu v CZC např. OCZ - nějak za dva tisíce), nepřijdeš o časování 2T, vyloučí se kompletně možné problémy (pže ty mohou nastat vždycky, hlavně u rozdílných modulů), vzduch bude lépe proudit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Kolik fyzické paměti dokáže adresovat Vista 32-bit?stejně jako XP(4GB celkem)?Protože má přepracovanou správu pamětí tak nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Myslím že ano, 32 bit = max. 4 GB bez ohledu na OS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    jj tak tak bez ohledu na OS. 64b verze zvládnou mnohem více. Je to dáno jednoduchým počtem :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Aha, dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    jj tak tak bez ohledu na OS. 64b verze zvládnou mnohem více. Je to dáno jednoduchým počtem :-)
    Jj tak tak, 32-bit OS obslouzi maximalne 2 na 32 bitu a to se rovna presne 4096MB....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    // jen takova mensi poznamka - to omezeni se tyka ciste operacnich systemu, 32-bit CPU je schopne fyzicky adresovat 2^36 ale neumi toho vyuzit zadny bezny dnesni OS...
    Odpovídat lze po přihlášení