Kdopak už má Core2 Duo.?
Tak se přiznejte, kdopak máte již doma Core2 Duo přímo z obchodu (né nějaké testovací kousky apod.)? Rád bych věděl, co máte za revizi a také jak to šlape a co taktění apod. :)
Prosím nepiště mi zde odkazy na různé webmagazíny apod., kde je testovali a dosahovali extrémních hodnot, rád bych věděl, kam jste to dohnali v "domácích" podmínkách. :)
Já jsem měl včera v ruce E6400 a E6600, ale bohužel nebyly moje, ale aspoň jsem se s nimi pomazlil. :o))
Prosím nepiště mi zde odkazy na různé webmagazíny apod., kde je testovali a dosahovali extrémních hodnot, rád bych věděl, kam jste to dohnali v "domácích" podmínkách. :)
Já jsem měl včera v ruce E6400 a E6600, ale bohužel nebyly moje, ale aspoň jsem se s nimi pomazlil. :o))
Som šťastným majiteľom 6300 už skoro mesiac. Zatiaľ som taktovať moc neskúšal - vyhnal som to len do cca 2,2GHz bez zvyšovania napätia a išlo to OK, len som to skúšal či to ide a skutočné taktenie budem robiť neskôr. Teploty sú slušné. Na základnej frekvencii mi jadrá v IDLE idú na 42 stupňov a v BURN tak maximálne na 54 stupňov. Chladič mám AC Freezer 7 PRO a ten sa mi v IDLE točí tak na 300ot/min a v BURN maximálne okolo 800 až 1000ot/min ako kedy. Takže celá zostava je príjemne tichá a pomerne chladná. Dosku mám Gigabyte GA965-DS4 a som s ňou taktiež spokojný. Len ešte dodám, že predtým som bežal na P4 530J a musím povedať, že je to podstatne väčší rozdiel - samozrejme lepšie je na tom C2D.
jo ja mam e6400 a gigabyte DQ6 zatial taktnute iba na 2.5ghz teplota 35 C s chladicom scythe mine cooler. som zvedavy ako to pojde vysoko taktnut
Take se přidám,
E6400@3,2GHz. Deska Gigabyte 965P DS3.. beha to perfektne. Poprve jsem spokojeny s PC.
E6400@3,2GHz. Deska Gigabyte 965P DS3.. beha to perfektne. Poprve jsem spokojeny s PC.
Musím přiznat že já také a moc mě těší, že i vy se pouštíte do OC :thumb (když ona si ta sestava o to prostě říká, ta moje deska mi hned po zapnutí šeptala: "taktni mě, taktni mě...:D") Core2 Duo se opravdu povedlo a desky od Gigabyte řada DS3/DS4/DQ6 - spokojenost sama:)
- Ještě jen má všetečná zvědavost - jaké jste zvolil paměťové moduly?
- Ještě jen má všetečná zvědavost - jaké jste zvolil paměťové moduly?
[QUOTE=boboco]
- Ještě jen má všetečná zvědavost - jaké jste zvolil paměťové moduly?[/QUOTE] Este nemam komplet cele PC poskladane, ale pamete k C2D som kupil Kingston 750MHz 2x 1GB CL4. Asi najlepsi pomer cena/vykon! :thumb
- Ještě jen má všetečná zvědavost - jaké jste zvolil paměťové moduly?[/QUOTE] Este nemam komplet cele PC poskladane, ale pamete k C2D som kupil Kingston 750MHz 2x 1GB CL4. Asi najlepsi pomer cena/vykon! :thumb
[QUOTE=Obumbrata]tak poskladaj a uvidis aka to je krasa :)[/QUOTE] JJ... este cakam kedy pride graficka karta a par drobnosti. Mam zalusk na ATI X1950 Pro :D . Ked sme uz pritom- ak mate dosku s chipsetom P965 tak piste aku mate reviziu ci C1 alebo C2 alebo nejaku inu. Zaujima ma hlavne revizia C1 ze ci s nou nemate niekto problemy ake su spomenute vo vypise chyb napr. problem s hibernaciou atd. :notsure
[QUOTE=boboco]Musím přiznat že já také a moc mě těší, že i vy se pouštíte do OC :thumb (když ona si ta sestava o to prostě říká, ta moje deska mi hned po zapnutí šeptala: "taktni mě, taktni mě...:D") Core2 Duo se opravdu povedlo a desky od Gigabyte řada DS3/DS4/DQ6 - spokojenost sama:)
- Ještě jen má všetečná zvědavost - jaké jste zvolil paměťové moduly?[/QUOTE]
Tak jsem to dneska postavil - C2D 6400, 2x1GB Geil 800MHz, VGA 8800GTS, Gigabyte DS4, jede to nádherně, mám přes 8.100 bodů v 3DM2006.
Ale su zklamaný z přetaktování, FSB zvednu jen na 300MHz, pak se přes POST nedostanu.
Jak jste se dostali tak daleko?
Tak jsem to dneska postavil - C2D 6400, 2x1GB Geil 800MHz, VGA 8800GTS, Gigabyte DS4, jede to nádherně, mám přes 8.100 bodů v 3DM2006.
Ale su zklamaný z přetaktování, FSB zvednu jen na 300MHz, pak se přes POST nedostanu.
Jak jste se dostali tak daleko?
Nejprve si projdi tenhle P@piho vynikající článek:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/2603-faq-pretaktovani-zejmena-platforma-intel-lga775
a kdyby sis ani pak neporadil, popiš nám co nejpodrobněji nastavení Tvého Biosu.
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/2603-faq-pretaktovani-zejmena-platforma-intel-lga775
a kdyby sis ani pak neporadil, popiš nám co nejpodrobněji nastavení Tvého Biosu.
Jo jo, tohle znám, teorie mi nedělá problémy :-)
Právě proto, že už jsem něco postavil, tak se teď divím, že to nejde tak lehce jako dřív. A nejvíc mě zaráží to, že ať nastavím co nastavím, tak přes FSB 300MHz nejede a nejede. Paměti za použití děličky běží na 750.
Každopádně díky za článek, takhle přehledné to nikde není.
Právě proto, že už jsem něco postavil, tak se teď divím, že to nejde tak lehce jako dřív. A nejvíc mě zaráží to, že ať nastavím co nastavím, tak přes FSB 300MHz nejede a nejede. Paměti za použití děličky běží na 750.
Každopádně díky za článek, takhle přehledné to nikde není.
jo a ještě mě napadá - nikde v BIOSu jsem neviděl PCI lock.
Nemyslíš, že by to mohlo být spíš tím?
Mám stejnou desku jako ty - je tam někde PCI lock? (ani po Ctrl+F1 tam není)
Mám stejnou desku jako ty - je tam někde PCI lock? (ani po Ctrl+F1 tam není)
[quote=George_gray]Proč na 2.0 když paměti mám 800?[/quote]
protože jiná dělička nebývá stabilní a nelze s ní taktovat. Když půjdeš na FSB 400MHz, tak ty paměti pobeží na 800Mhz:) jinými slovy, pokud nenastavíš 2.00, tak se žádné velké taktování nebude konat:)
[quote=George_gray]jo a ještě mě napadá - nikde v BIOSu jsem neviděl PCI lock.
Mám stejnou desku jako ty - je tam někde PCI lock? (ani po Ctrl+F1 tam není)[/quote]
o rychlost PCI se deska stará automaticky, tj. nikde jsi to nepřehlídnul. Jen nastav frekvenci PCI-Express z defaultních 100MHz na 110MHz. Toto opět taktování pomůže.
protože jiná dělička nebývá stabilní a nelze s ní taktovat. Když půjdeš na FSB 400MHz, tak ty paměti pobeží na 800Mhz:) jinými slovy, pokud nenastavíš 2.00, tak se žádné velké taktování nebude konat:)
[quote=George_gray]jo a ještě mě napadá - nikde v BIOSu jsem neviděl PCI lock.
Mám stejnou desku jako ty - je tam někde PCI lock? (ani po Ctrl+F1 tam není)[/quote]
o rychlost PCI se deska stará automaticky, tj. nikde jsi to nepřehlídnul. Jen nastav frekvenci PCI-Express z defaultních 100MHz na 110MHz. Toto opět taktování pomůže.
[QUOTE=Pavel Kovač]Take se přidám,
E6400@3,2GHz. Deska Gigabyte 965P DS3.. beha to perfektne. Poprve jsem spokojeny s PC.[/QUOTE]
:-) Jj, zlatej Intel, jeho CPU a špičkové chipsety. Ono třeba na nForce 4/5 udělat RAID-5 je to samé, co hodit data do kanálu, kdežto na ICH8R to už má smysl. Když si vzpomenu, kolik problémů bylo s X2, kolabující data na discích, poškozená data síťovou kartou, restarty, nestabilita, a jak pohodový je přechod na Core 2 Duo a P965, chce se mi jen říci .. již nikdy outsider s nedostatečným testováním jménem AMD..
E6400@3,2GHz. Deska Gigabyte 965P DS3.. beha to perfektne. Poprve jsem spokojeny s PC.[/QUOTE]
:-) Jj, zlatej Intel, jeho CPU a špičkové chipsety. Ono třeba na nForce 4/5 udělat RAID-5 je to samé, co hodit data do kanálu, kdežto na ICH8R to už má smysl. Když si vzpomenu, kolik problémů bylo s X2, kolabující data na discích, poškozená data síťovou kartou, restarty, nestabilita, a jak pohodový je přechod na Core 2 Duo a P965, chce se mi jen říci .. již nikdy outsider s nedostatečným testováním jménem AMD..
[QUOTE=boboco]Musím přiznat že já také a moc mě těší, že i vy se pouštíte do OC :thumb (když ona si ta sestava o to prostě říká, ta moje deska mi hned po zapnutí šeptala: "taktni mě, taktni mě...:D") Core2 Duo se opravdu povedlo a desky od Gigabyte řada DS3/DS4/DQ6 - spokojenost sama:)
Corsair Twin2X 6400 800MHz 2GB... jde hlavne o velikost, CL apod me moc netrapi. +- par procent ve vykonu se mi nevyplati pokud mam davat o nekolik desitek procent Kc vic.
Corsair Twin2X 6400 800MHz 2GB... jde hlavne o velikost, CL apod me moc netrapi. +- par procent ve vykonu se mi nevyplati pokud mam davat o nekolik desitek procent Kc vic.
[quote=Pavel Kovač]Corsair Twin2X 6400 800MHz 2GB... jde hlavne o velikost, CL apod me moc netrapi. +- par procent ve vykonu se mi nevyplati pokud mam davat o nekolik desitek procent Kc vic.[/quote]
Corsairy jsem si moc oblíbil, sám je používám, takže díky za odpověď:)
Corsairy jsem si moc oblíbil, sám je používám, takže díky za odpověď:)
tak C2D uz je v dome:) neni sice primo pro me, ale pro brachu a pro tatu... za chvilku to zacnu davat dohromady, tak doufam ze to povali.
fsecko to je:
E6300, GB DS3, 2x Geil 512 800MHz Ultra (4-4-4-12), GB 7600GT silent2, fortron 400W a tata ma 2xseagate 320GB do raidu 1 a brachovi zustane starsi 200GB asi taky seagate. pruvan budou delat 2x Nexus 80x80 real silent, uvidi se jestli na 12 nebo 5V
a ted me rychle kritizujte, protoze jedna deska a jedny pameti jeste nedosli tak je sance to zmenit:)
fsecko to je:
E6300, GB DS3, 2x Geil 512 800MHz Ultra (4-4-4-12), GB 7600GT silent2, fortron 400W a tata ma 2xseagate 320GB do raidu 1 a brachovi zustane starsi 200GB asi taky seagate. pruvan budou delat 2x Nexus 80x80 real silent, uvidi se jestli na 12 nebo 5V
a ted me rychle kritizujte, protoze jedna deska a jedny pameti jeste nedosli tak je sance to zmenit:)
myslím, že je vše naprosto v pořádku:) Pokud táta nebo brácha využije FireWire a mají "pár korun" navíc, vezmi DS4, ale to je jen opravdu detail. I s DS3 se dají dělat pěkný "psí kusy":D
[QUOTE=boboco]myslím, že je vše naprosto v pořádku:) Pokud táta nebo brácha využije FireWire a mají "pár korun" navíc, vezmi DS4, ale to je jen opravdu detail. I s DS3 se dají dělat pěkný "psí kusy":D[/QUOTE]
firewire urcite nehrozi:) spis me vrtaji v hlave RAM...
GEIL 1GB (2x512MB) DDR2 PC6400 800MHz Ultra (4-4-4-12) za 3600,-
GEIL 1GB (2x512MB) DDR2 PC6400 800MHz (5-5-5-15) za 4760,- ???
firewire urcite nehrozi:) spis me vrtaji v hlave RAM...
GEIL 1GB (2x512MB) DDR2 PC6400 800MHz (5-5-5-15) za 4760,- ???
no:) jedny co uz dosli mam v ruce: podle nalepek to sedi a podle faktury 3600,-
ty druhy jsou v ceniku stejnyho obchodu skladem
ty druhy jsou v ceniku stejnyho obchodu skladem
[QUOTE=radekhulan]:-) Jj, zlatej Intel, jeho CPU a špičkové chipsety. Ono třeba na nForce 4/5 udělat RAID-5 je to samé, co hodit data do kanálu, kdežto na ICH8R to už má smysl. Když si vzpomenu, kolik problémů bylo s X2, kolabující data na discích, poškozená data síťovou kartou, restarty, nestabilita, a jak pohodový je přechod na Core 2 Duo a P965, chce se mi jen říci .. již nikdy outsider s nedostatečným testováním jménem AMD..[/QUOTE] To je krasna ukazka toho kdyz je clovek proti necemu zaujaty nic z toho co jsi jmenoval nema s AMD nic spolecnyho ale proc ti to vyvracet ;) Dulezite je ze ty vis ze mas svou pravdu ;)
[quote=mech13]firewire urcite nehrozi:) spis me vrtaji v hlave RAM...
GEIL 1GB (2x512MB) DDR2 PC6400 800MHz (5-5-5-15) za 4760,- ???[/quote]
Na e-shopech jsou občas krásný paradoxy a paměti v tomto excelují díky svým "sinusovým cenám". Takže vybral jsi dobře;)
GEIL 1GB (2x512MB) DDR2 PC6400 800MHz (5-5-5-15) za 4760,- ???[/quote]
Na e-shopech jsou občas krásný paradoxy a paměti v tomto excelují díky svým "sinusovým cenám". Takže vybral jsi dobře;)