Mám objednán tento panel ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) Zajímalo by mě jaké budou v krabici kabely, popř. další příslušenství??
Plánuju montáž na zeď a nevím jetli je přibalen i ten držák nebo je nutné ho dokupit?
Plánuju montáž na zeď a nevím jetli je přibalen i ten držák nebo je nutné ho dokupit?
Držáky přibalovány nejsou snad nikdy. Ten se vždycky musí dokoupit, ale je na to standard. Má označení VESA, stačí si jen v návodu najít potřebný rozměr a už budeš vědět, jaký držák koupit. Kabeláž u něj je standardní - napájení, DVI a D-Sub kabel.
Aha, nevim jeste sem lcd doma neměl. Ptám se abych ho mohl objednat jeste než pošlou panel, abych neplatil zytečně dalšího PéPeLáka..
([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Tady píšou STANDARD VESA 100x100. To známená, že mohu objednat rovnou držák s rozměrem 10x100 a žádný problém nenastane?? Je jedno jaký výrobce??
([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Tady píšou STANDARD VESA 100x100. To známená, že mohu objednat rovnou držák s rozměrem 10x100 a žádný problém nenastane?? Je jedno jaký výrobce??
Jj, pokud si koupíš držák VESA 100x100, pak bys samozřejmě neměl mít žádný problém s připevňováním na zeď. Propojovací kabely dokupovat nemusíš, ty budou součástí balení ( stejně jako hora papírů a instalační CD ), jen ten držák. Výrobce by měl být fuk, přece jenom v tom držáku není žádná elektronika, tak si vyber podle ceny nebo prostě podle toho, který držák se ti líbí. Vyber si ale takový, u nějž je uvedena už ve specifikacích maximální hmotnost. Jestli někde nebude napsaná, kašli na něj, nestojí to za riziko, že tě jednou ze spánku probudí rána prasklého držáku a 8kg panelu spadlého z metrové výšky.
Tenhle mi přijde docela dobrej. Je polohovatelný a hlavně panel je pouze 2cm od zdi, což je pro mě důležité.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jo, třeba, špatně nevypadá. Sice bych osobně raději uvítal nosnost 10 kg, ale kdyby se s tím něco stalo, je to pořád odpovědnost výrobce - teda samozřejmě po dobu záruky.
[QUOTE=Intri;75273]Jo, třeba, špatně nevypadá. Sice bych osobně raději uvítal nosnost 10 kg, ale kdyby se s tím něco stalo, je to pořád odpovědnost výrobce - teda samozřejmě po dobu záruky.[/QUOTE]
Ma tam 7,2-5,7= 1,5kg rezervu, to by melo bejt vpoho...
Ma tam 7,2-5,7= 1,5kg rezervu, to by melo bejt vpoho...
Jj, já vím, koukal jsem na to, proto jsem taky psal, že bych to udělal já, ne jako objektivní pravdu. Prostě bych se cítil bezpečněji, kdyby tam bylo 3 a víc kg rezervy. U mě 1,5 kg tvoří samotná vrstva prachu.
Tyhle přesně jsem svého času měl, zanechávaly hrozné šmouhy.:-) A to 1,5 kg byl samozřejmě vtip. Ale tady je to OT. Pokud jde o ten držák, myslím si, že bude v pohodě a rezerva bude stačit, po ty dva roky záruky musí. Takže pokud se ti líbí, klidně do něj. Mě osobně zaujal tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Má nosnost až 15 kg ( což je ale zase přehnaně moc, zbytečně ), ale zaujal mě svojí cenou a nastavitelností - škoda, že ta se omezuje jen na sklopení, ne výšku. Další mínus je 8 cm široké rameno. Záleží fakt na tobě.
Pokud jde o tu nosnost, nemusel by se strachovat ani pokud by měl ten panel hmotnost rovny 7,2 kg. Dle specifikacy to unese, a jestli sem to nezapomněl ze školy, tak samotny držak musim mit ještě nějakou rezervu z vyroby. Tj. ž eby měl unyst i o 15~20% vic bez problemu. To už ale zaleži na konkretni vyrobni normě a na konstrukterovi.
Aha, tak to jsem nevěděl. Pak tím líp. A předpokládám, že držák za víc než litr nebude Acer mezi držáky, měl by něco vydržet.