Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 44

Téma: Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Zdravím,

    zajímala by mě jedna věc - o kolik se zvedá teplota procesoru v létě (dejme tomu v takovém 30°C pařáku) oproti zimě, když teď mám doma cca 23°C? Předpokládám, že to nebude o rozdíl teplot mezi zimou a létem - tedy 7°C, ale o kolik? Má někdo takovou zkušenost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od happymaster23 Zobrazit příspěvek
    Zdravím,

    zajímala by mě jedna věc - o kolik se zvedá teplota procesoru v létě (dejme tomu v takovém 30°C pařáku) oproti zimě, když teď mám doma cca 23°C? Předpokládám, že to nebude o rozdíl teplot mezi zimou a létem - tedy 7°C, ale o kolik? Má někdo takovou zkušenost?
    Rodíl u mě bývá cca 10-15°C
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Pár stupňov tam rozdiel je teraz mám grafiku na 32°C a v lete okolo 35. HDD to pocítil najviac 30 v zime na 35+lete, procesor podobne ako grafika. Teploty sú v idle tie samé rozdiely sú aj v zátaži
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Takže to znamená, že je docela blbé taktovat v zimě, protože to co je v zimě stabilní v létě téměř určitě stabilní nebude, však?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Záleží aké máš teploty v zime
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    No tak pokud mám na C2D E6600@3,6GHz 75°C (Core Temp) bez zvýšení napětí (běží stabilně zatím 11minut v Orthosu ) tak to asi nebude to pravé ořechové?

    BTW zajímavé je, že Prime95 procesor tak nerozžhavuje, klidně i o 5°C méně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jeste vice pry procesory vytezuje intel TAT. No myslim ze az bude 35°C tak to neuchladis. Btw jakej to mas chladic?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od happymaster23 Zobrazit příspěvek
    C2D E6600@3,6GHz 75°C (Core Temp) bez zvýšení napětí
    Na 75 °C bych ho určitě netrápil, buď kup lepší chlazení, nebo sniž takt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od happymaster23 Zobrazit příspěvek
    C2D E6600@3,6GHz 75°C (Core Temp) bez zvýšení napětí
    to je imho uz skoro blbost, samozdrejme bych ti pral takovy dobry kousek, ale spis bych rekl ze mas v biosu nastavene Vcore na auto a deska tvemu procesore sama prikrmuje bez tveho vedomi. rozhodne to zkontroluj, nedivil bych se kdyby ti deska pri takove frekvenci prala uz 1.5V...

    ale pokud mas Vcore na manual a vazne tech 1.325V tak gratuluju, mas doma vynikajici kousek

    intel TAT by ti procak roztopil minimalne na 80 stupnu, uz jsi vazne vysoko. budes muset ubrat nebo sehnat lepsi chladic (pokud mas box tak by teplota celkem odpovidala, pokud neco lepsiho prekontroloval bych jestli dobre sedi a pouzil kvalitni teplovodivou pastu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Tak se omlouvám, není to bez zvýšení napětí, ale je to (jak říká mech13) Auto. Takže CPU-Z hlásí, že deska krmí 1.528V. Chladič nemám box, ale Noctua NH-U12P.

    Každopádně po dvou hodinách na 3,6GHz jede Orthos bez chyby, ale půjdu dolů, zkusím 3,4GHz a uvidím co to udělá. Jinak doporučujete nechat VCore na Auto nebo to měnit manuálně?

    Právě teď co to píšu jsem nainstaloval Intel TAT a zajímavé je, že Core Temp hlásí 75-76°C, ale TAT hlásí 70-71°C a pořád běží Orthos. Doopravdy zajímavé, když oba to berou z digitálního senzoru...

    Chladič bych měl mít vpohodě, protože při na základní frekvenci mám v idle 34°C, což je o 4°C méně než v tomto testu http://www.overclockers.at/attachmen...hmentid=115429
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Predpokladám že na tom chladiči nemáš ventilátor. To napätie si nastav manuálne, 1,528 sa mi už zdá trocha moc určite pôjde stabilne aj pri nižšom
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Je na něm ventilátor. Teď mi na 3GHz@1.392V běží TAT a teplota je 57°C. Za ty obrovské teploty podle všeho může to vysoké VCore. Chci zvednout FSB víš, ale nejde to ani o 11MHz kvůli pamětem a to asi kvůli tomu, že jsou čtyři a tak se špatně chladí. Jsou to CL4 paměti a nepomůže ani když je zvednu na CL5, jediná věc co můžu zkusit je prohodit, protože jak jsem PC dával do nové skříně tak jsem mohl ty dvoukanálové kity prohodit, ale to by fakt musela být hodně velká smůla, že by naprosto stejné paměti akorát z dvou různých balení spolu byli méně stabilní...

    Jinak idle teplota se na 3GHz (ovšem v idle díky EIST na 2GHz) se ustálila na 40°C.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Napětí si reguluj sám, deska tam rve zbytečně moc.

    btw. CL4 / CL5 nemá na vyzařované teplo a spotřebu žádný vliv, frekvence to ovlivňuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Akože nejde zvýšiť FSB a tých 3,6Ghz si ako dostal?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    tgfh: Ale přeci to ovlivňuje na jakou frekvenci dostanu paměti...
    Klingacikx: Problém není v FSB, ale v pamětech. Moje deska umí nastavit děličku pamětí jenom 2, 2,5, 3, atd. No a pro FSB 400MHz vychází akorát dělička dva, jenže třeba pro FSB 355 vychází 2,5, ale to je 888MHz a to paměti nezvládnou. Kdybych dal 2 tak to vyjde 710 a podtaktuju paměti...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Přetaktování GK
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 19:47
  2. Přetaktování X2 4000+
    Od GarFrag v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-06-2009, 16:08
  3. Socket 775: Přetaktování E5x00/
    Od matyyy v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 21:38
  4. Přetaktování CPU
    Od zajdax3 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 17:07
  5. Přetaktování CPU
    Od Sajgon v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-07-2008, 20:18