JAKOU GRAFICKOU KARTU VYBRAT? 1 x ULTRA nebo 2 x 8800GTS 512
ZDRAVÍM,
CHCI SE ZEPTAT, KTEROU KARTU BYSTE MI DOPORUČILI SPÍŠE, ZDALI 1x8800ULTRA nebo 2x8800GTS 512 (G92)???
VYBRAL BYCH TYTO TYPY:
ULTRA: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
GTS 512: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
PŘÍPADNĚ POKUD MÁTE NĚJAKÝ LEPŠÍ TYP KARTY DEJTE VĚDĚT, BUDU MOC RÁD ZA RADY. DÍKY
CHCI SE ZEPTAT, KTEROU KARTU BYSTE MI DOPORUČILI SPÍŠE, ZDALI 1x8800ULTRA nebo 2x8800GTS 512 (G92)???
VYBRAL BYCH TYTO TYPY:
ULTRA: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
GTS 512: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
PŘÍPADNĚ POKUD MÁTE NĚJAKÝ LEPŠÍ TYP KARTY DEJTE VĚDĚT, BUDU MOC RÁD ZA RADY. DÍKY
Dve 88Gts budú určite výkonnejšie ako tá Ultra ale budú aj žravejšie ako jedna Ultra. Vždy je lepšie kúpiť jednu výkonnejšiu kartu ako dve slabšie ale tu to s tým rozdielom výkonov jednotlivých kariet nieje tak veľké a cena tiež vraví za svoje, ja osobne radšej dve 88GTS ako jednu ultru.
No vzhledem k tomu ze GTS G92 má po nataktování výkon velmi blízký 8800Ultra tak bych rekl ze idealni je koupit jednu GTS a k tomu treba pekny chladic (S1+Noctua) kdyz uz nevite co s penezi :)
Spotřeba dvou GTS je jen o málo vyšší než Ultry, takže nejlepší bude koupit dvě GTS s nějakým dobrým chlazením a ještě nataktovat :thumb
Kdo ma na to koupit si takovyhle karty, ten neni chudej a nebude resit, kolik to zere elektriky :D
Ja jsem pro 2xGTS ;)
Ja jsem pro 2xGTS ;)
Dve nove GTSky G92 budou urcite rychlejsi nez jedna ultra ale bacha. SLI neznamena okamzite dvojnasobek vykonu. Je to hodne zavisle na ovladacich a samotne hre. Nektere hry SLI nezvladaji a vubec vam dve karty nepomuzou.
Musite mit take dobry MB s nVidia chipsetem a samozrejme trafo, ktere vam to utahne. Jine chlazeni nez to standardni mozna date na spodni kartu, mozna :), vetsinou totiz neni dostatek mista.
Musite mit take dobry MB s nVidia chipsetem a samozrejme trafo, ktere vam to utahne. Jine chlazeni nez to standardni mozna date na spodni kartu, mozna :), vetsinou totiz neni dostatek mista.
[QUOTE=filky;76588]Jine chlazeni nez to standardni mozna date na spodni kartu, mozna :), vetsinou totiz neni dostatek mista.[/QUOTE]
O to bych se nedál, ThermalRight HR-03 to jistí ;)
O to bych se nedál, ThermalRight HR-03 to jistí ;)
[QUOTE=Pavel Boček;76590]O to bych se nedál, ThermalRight HR-03 to jistí ;)[/QUOTE]
Na spodni kartu mozna, pokud nemate nic v PCI, na horni ani nahodou.
Na spodni kartu mozna, pokud nemate nic v PCI, na horni ani nahodou.
[QUOTE=filky;76738]Na spodni kartu mozna, pokud nemate nic v PCI, na horni ani nahodou.[/QUOTE]HR-03 ma tu vyhodu, ze se na kartu da dat i obracene (pasivem nad kartu).... ;)
[QUOTE=husky14;76743]HR-03 ma tu vyhodu, ze se na kartu da dat i obracene (pasivem nad kartu).... ;)[/QUOTE]
Ano a v tom pripade by treba u me prekazel chladic na procesoru. Zalezi na kombinaci deska, case a ostatni chladice. Zadne univerzalni reseni neni.
Vetsinou ale neni potreba ty standardni chladice vubec menit, staci si jen pohrat s konfiguraci automatickeho nastavovani otacek na GPU. Uplne v pohode to uchladi.
Ano a v tom pripade by treba u me prekazel chladic na procesoru. Zalezi na kombinaci deska, case a ostatni chladice. Zadne univerzalni reseni neni.
Vetsinou ale neni potreba ty standardni chladice vubec menit, staci si jen pohrat s konfiguraci automatickeho nastavovani otacek na GPU. Uplne v pohode to uchladi.
To je spíše vyjímka, no záleží od toho chladiče procesoru. Jinak není problém tam dát Accelero S1, sloty jsou vždycky dál od sebe (pokud jsou jen dva) a případně vystříhat pár žeber, aby prolezl SLI můstek.
Štok určitě ne, jet při OC na 100 stupňů nebo s příšerným hlukem ? Eh...
Štok určitě ne, jet při OC na 100 stupňů nebo s příšerným hlukem ? Eh...
[QUOTE=Pavel Boček;76753]Štok určitě ne, jet při OC na 100 stupňů nebo s příšerným hlukem ? Eh...[/QUOTE]
Standardni vetracky na GTS se vam rozbehnou max tak na 2000 otacek a polomerem jsou celkem velke.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Uz pri 1600-1700 otackach udrzite GPU na 75C pri plnem vykonu. V tomto pripade je hluk z tech dvou vetraku slyset jen slabe. Zkousel jsem SLI s dvouma GTS (starsi verze) a grafiky + CPU (box) + chladic pameti (dominator na 2.5k) + case vetraky (noctua) byli zhruba na stejne urovni hlucnosti. Pri plnem vykonu bylo stale nejvic slyset jak hrabe disk (Samsung Spinpoint).
Standardni vetracky na GTS se vam rozbehnou max tak na 2000 otacek a polomerem jsou celkem velke.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Uz pri 1600-1700 otackach udrzite GPU na 75C pri plnem vykonu. V tomto pripade je hluk z tech dvou vetraku slyset jen slabe. Zkousel jsem SLI s dvouma GTS (starsi verze) a grafiky + CPU (box) + chladic pameti (dominator na 2.5k) + case vetraky (noctua) byli zhruba na stejne urovni hlucnosti. Pri plnem vykonu bylo stale nejvic slyset jak hrabe disk (Samsung Spinpoint).
Pro mě za mě klidně používejte štok. My všichni ostatní, když už takovou kartu, tak s S1 s jednou nebo dvěma dvanáctkami (se dvěma dá při taktech 740/1800/2060 teplotu kolem 45 stupňů burn a rozhodně to "nebude slyšet" více než s referenčním chlazením ;)).
@Filky: hluk je strasne relativni a co je pro jednoho tichy, je pro druhyho uz neprijatelny....
To cos tady popsal (nvm jestli je to citace nebo tvoje slova), je uplne zbytecny, na 1700rpm to proste slyset bude a kdyz se to porovnava s BOX chladicem CPU, neodhlucnenym HDD a mozna jeste neregulovanym vetrakem ve zdroji, tak neni o cem mluvit :rolleyes:
Takze naprosto souhlasim s PB, S1 je v pomeru cena/vykon neprekonatelnej....
Btw. stock chladic na GT je jednoslotovej ;)
To cos tady popsal (nvm jestli je to citace nebo tvoje slova), je uplne zbytecny, na 1700rpm to proste slyset bude a kdyz se to porovnava s BOX chladicem CPU, neodhlucnenym HDD a mozna jeste neregulovanym vetrakem ve zdroji, tak neni o cem mluvit :rolleyes:
Takze naprosto souhlasim s PB, S1 je v pomeru cena/vykon neprekonatelnej....
Btw. stock chladic na GT je jednoslotovej ;)
Jasne ze vnimani hluku je relativni. Byl jsem zvyknuty na svuj stary komp, takze ted jsem spokojen. Nejvetsi ramus v pocitaci dela DVD mechanika. :)
Chtel jsem jenom poukazat na to, ze standardni chladice neni potreba menit, pokud Vam ten hluk nevadi a i s dvouma GPU pro me jako "starsiho" cloveka to bylo stale prijatelne. S teplotou problem proste nebude. Naopak me na standardnim chladici vyhovuje, ze teplo z GPU odvadi okamzite ven z casu s cim by HR-03 nebo S1 u SLI mohl byt problem.
Chtel jsem jenom poukazat na to, ze standardni chladice neni potreba menit, pokud Vam ten hluk nevadi a i s dvouma GPU pro me jako "starsiho" cloveka to bylo stale prijatelne. S teplotou problem proste nebude. Naopak me na standardnim chladici vyhovuje, ze teplo z GPU odvadi okamzite ven z casu s cim by HR-03 nebo S1 u SLI mohl byt problem.
I SLI by se urcite dalo nejak poresit.... ;)
A imho nejde jen o ten hluk, ale hlavne o to, ze za nejakych 600,- (S1 + 120fan) ty karte sundas teploty v burnu o 30-40°C...
A imho nejde jen o ten hluk, ale hlavne o to, ze za nejakych 600,- (S1 + 120fan) ty karte sundas teploty v burnu o 30-40°C...
[QUOTE=husky14;76764]I SLI by se urcite dalo nejak poresit.... ;)
A imho nejde jen o ten hluk, ale hlavne o to, ze za nejakych 600,- (S1 + 120fan) ty karte sundas teploty v burnu o 30-40°C...[/QUOTE]
mno a? 70 - 75 stupnu je na GPU uplne v pohode. Ja se prave vzdy domnival, ze ty S1 bez fanu apod se tam prave davaji kvuli hluku ne? Takove SLI setup s dvouma S1 bez vetraku by mohlo by celkem dobre, co se hluku tyce. :)
Kvuli teplote bych standardni chladic na GTSce nevymenoval, pokud nevadi ten hluk.
A imho nejde jen o ten hluk, ale hlavne o to, ze za nejakych 600,- (S1 + 120fan) ty karte sundas teploty v burnu o 30-40°C...[/QUOTE]
mno a? 70 - 75 stupnu je na GPU uplne v pohode. Ja se prave vzdy domnival, ze ty S1 bez fanu apod se tam prave davaji kvuli hluku ne? Takove SLI setup s dvouma S1 bez vetraku by mohlo by celkem dobre, co se hluku tyce. :)
Kvuli teplote bych standardni chladic na GTSce nevymenoval, pokud nevadi ten hluk.
No tak pokud chceš hodně taktovat tak tam se to nezastaví na 75 stupních :stupid Nehledě na to, že dva ventilátory na <1000 otáček jsou slyšet rozhodně méně než 80ka na 1700 (navíc ta divná z grafické karty).
[QUOTE=Pavel Boček;76770]No tak pokud chceš hodně taktovat tak tam se to nezastaví na 75 stupních :stupid Nehledě na to, že dva ventilátory na <1000 otáček jsou slyšet rozhodně méně než 80ka na 1700 (navíc ta divná z grafické karty).[/QUOTE]
Nikdo tu netvrdi, ze standardni chladic bude mene hlucnejsi. Nekomu ale ten hluk standardniho chladice proste nevadi. Treba me. Usetril jsem 600kc. :)
A ano, to je pravdepodobne, ze pri OC by ty vetraky dostavali zahul a byli hlucnejsi. Otazka ale zni, zda-li OP chce vubec ty dve GTSky v SLI taktovat, cimz jsme se dostali tak trochu jinam nez byl OP.
Nikdo tu netvrdi, ze standardni chladic bude mene hlucnejsi. Nekomu ale ten hluk standardniho chladice proste nevadi. Treba me. Usetril jsem 600kc. :)
A ano, to je pravdepodobne, ze pri OC by ty vetraky dostavali zahul a byli hlucnejsi. Otazka ale zni, zda-li OP chce vubec ty dve GTSky v SLI taktovat, cimz jsme se dostali tak trochu jinam nez byl OP.
podla mna jak ultra tak aj 2x GTS su zbytocne vyhodene peniaze. Bohate staci jedna GTS. Hry ktore nebude zvladat GTS nebude zvladat ani Ultra. A co sa tyka SLI tak toto zapojenie som ja nikdy neuznaval bo radsej kupit teraz jednu GTS, ktora bohate staci na vsetko a zvysne peniaze odlozit na buduci upgrade niecoho co bude vykonnejsie aj ako ultra tak aj SLI GTS
NO TAK JSEM SE NAKONEC ROZHODL :) HLAVNĚ PODLE VAŠICH RAD, KTERÝCH SI VÁŽÍM. TEDY KOUPÍM SI POUZE JEDNU GTS (G92) A K TOMU SI KOUPÍM MÍSTO DRUHÉ KARTY NĚJAKÝ SLUŠNÝ SOUND, TŘEBA TANHLE: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] CO VY NA TO? :) NEBO MÁTE NĚJAKÝ JINÝ VÝBĚR? PŘÍBLIŽNĚ KOLEM STEJNÉ CENY. A DÍKY ZA RADY
BTW. PRO JEDNU JSEM SE ROZHODL, PROTOŽE JE TO PŘEVÁŽNĚ ZBYTEČNÉ, PROTOŽE NÁRŮST VÝKONU JE MINIMÁLNÍ.
BTW. PRO JEDNU JSEM SE ROZHODL, PROTOŽE JE TO PŘEVÁŽNĚ ZBYTEČNÉ, PROTOŽE NÁRŮST VÝKONU JE MINIMÁLNÍ.
No Jo Tak 10% To Je ZbyteČnÝ, Kdyby To DÁvalo 100% Tak To Beru, Ale S MaximÁlnĚ 20% To Se Mi Moc Nechce :) ProstĚ Beru Jednu A Sound SystÉm :) Btw. MoŽnÁ Bych Si Mohl Vypnout UŽ Ten Caps :d
Tvůj písem býti dosti svérázný :notsure:stupid
Jak řekl Klingacikx, ten nárůst je dost individuální, některé hry to nepodporují, někde to přidá 80 %. Osobně plánuji dva RHD3870, no ale mj. i proto, že AMD se chce na CF zaměřit a slibuje mnohem lepší výsledky dvou karet, než doteď ;) Jakpak by také ne, k čemu by jinak byl RHD3870 X2, kdyby měl výkon RHD3870 ?
Jak řekl Klingacikx, ten nárůst je dost individuální, některé hry to nepodporují, někde to přidá 80 %. Osobně plánuji dva RHD3870, no ale mj. i proto, že AMD se chce na CF zaměřit a slibuje mnohem lepší výsledky dvou karet, než doteď ;) Jakpak by také ne, k čemu by jinak byl RHD3870 X2, kdyby měl výkon RHD3870 ?