Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Problém s chlazením E4300

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    Zdravím mám problém s teplotou na E4300, chladím jej Primecoolerem PC-HP2 na kterém mám nanoxii fx08. Ve forech o přetaktování jsem četl příspěvky o taktu 300*9 a teplotě kolem 40-50 stupňů. Já jsem se stěží dostal na 250*9 (core 1,45V) a Everest mi při zátěžovém testu hlásí kolem 70-74 stupňů. Vnitřek case: vepředu Arctic fan 12L vzadu opět Nanoxie FX08, deska Gigabyte GA-965P-DQ6 , paměti 4 GB A-DATA Extreme 800 MHz, zdroj Xilence 500W. Laboruju už asi týden koupil jsem snad 3 druhy past kontroloval uložení chladiče a prostě nic. Case mám dostatečně velký a dobře odvětrávaný. Nechápu jak se někdo mohl dostat na takové hodnoty, napadá někoho co dělám špatně?? BTW jsou to moje první pokusy s taktováním , ale nejdřív jsem měsíc pročítal vše na dostupné na Netu....OMG. Předem dík alespoň za pokus poradit a vše nej do nového roku
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Máš tam dobre nanesenú teplovodivú pastu? je chladič pevne uchytený? Chladič zhoď dolu z procesora a nanes dôkladne teplovodivú pastu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zkusil bych na měření použít intel TAT. Program přímo od výrobce CPU, tam je jistota že čte z čidel v procesoru. ke stáhnutí zde na fóru v sekci download.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Sundej mu nasobic treba na 6x a zkus napred najit max. FSB svy desky.... dostanes se aspon na tech 300?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    A proč do něj rveš 1,45V? Teplota by měla sice být o něco nižší i tak - jestli máš opravdu dobře chlazenou skříň, ale na tuhle frekvenci stačí základní napětí, jestli to výš nejde tak ne kvůli procesoru. Jinak kvalitně chlazeou skříň nedělá jen to že v ní je dost větráků, musí mít kama nasávat vzduch (120mm přední ventilátor který má před sebou místo otvoru plast je k ničemu) a taky musí být ve skříni pořádek v kabelech, tohle dělá divy. A příspěvky o teplotách bych nebral moc vážně, každý měří v něčem jiným a někteří troubové jsou schopní tvrdit, že chladí procesor na pokojovou teplotu. Mi osobně zrovna Everest 4.20.1170 ukazuje to samý co Coretemp, ale stejně bych obecně věřil jen Coretempu a TATu.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 02-01-2008 v 19:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jinak je jasný že děláš někde v přetaktování chybu. Je vyloučený aby ten procesor při 2250Mhz potřeboval 1.45V. Znovu si to proštuduj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    viz 1. pastu jsem nanesl dobře to jsem si jistý viz2. skříň má ve předu přímo násos pro 120mm fan a kabely mám vedené v takovým tom krku takže jako by tam nebyly a napětí jsem nechával na auto a bios my tam po zvednutí FSB sám narval tuhle voltáž, když jsem to dal na manual a skusil jsem těch 250*9 vůbec nenabootoval takže jdu zkusit ten TAT ale opravdu nechápu hodnoty tady na tom linku jinak dík. Jo a ty RAM by jste nechali v základu nebo je zvedaly s FSB CPU??

    tak TAT mně hlásí CPU0 81 a CPU 1 84 omg!! při 100% worku tak jdu to znova rozebrat a bádat co je špatně
    Naposledy upraveno uživatelem 6freedom6: 02-01-2008 v 21:01
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No máme tu 2 různý problémy. Chlazení a Taktování.
    K tomu chlazení. jsou v podstatě 2 možnosti. 1. ten chladič je šmejd (test sem nenašel) a prostě nemá na to uchladit převoltovaný C2D. 2. Je vadnej (vypuštěný heatpipe, špatnej tepelnej kontakt základna-heatpipe a podobně.) Druhá vada co jsem popsal se dá často opravit rozebráním základny a přidáním teplovodný pasty. Rozumnou věc co můžeš udělat je dát tam zpátky boxovanej chladič pro srovnání.

    A co se přetaktování týče tam se nehodlám rozepisovat. Jak bylo řečeno někde děláš chybu (pravděpodobně dělička na paměti,možná napětí, časování ,EIST atd.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    A co se přetaktování týče tam se nehodlám rozepisovat. Jak bylo řečeno někde děláš chybu (pravděpodobně dělička na paměti,možná napětí, časování ,EIST atd.).
    .... mozna taky Xilence 500W....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    .... mozna taky Xilence 500W....
    Jó xilence 500w to je lahůdka. Ale 2250Mhz na 1.45V je tak málo že tim to snad bejt nemůže. (jestli jo tak snad vyhraje cenu nejhorší zdroj roku )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    no nad tím zdrojem jsem taky špekuloval, bohužel nemám jinou možnost pro srovnání než jít do alfy a koupit jiný za těžké love :-(, a už jsem asi opravdu trotl ale všechny ostatní programy ( cpu-z, everest etc. ) mně ukazujou C2D E4300, kupoval jsem to jako C2D E4300 a TAT mi ho ukazuje jako pentium M 1800 MHz ???????? btw zdroj by snad neměl vliv na teplotu nebo jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ne zdroj by mohl mit vliv na to taktování. Co ten Box chladič vyzkoušel si? Identifikaci CPU svěř do rukou CPU_Z http://www.svethardware.cz/forum/dow...?do=file&id=99
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Jó xilence 500w to je lahůdka. Ale 2250Mhz na 1.45V je tak málo že tim to snad bejt nemůže. (jestli jo tak snad vyhraje cenu nejhorší zdroj roku )
    No hlavne je divny, ze se nemuze dostat s FSB nad 250MHz a to muze bejt bud uplne zmrsenym taktovanim (delicky atd) nebo taky treba zdrojem.... a ze mu tam BIOS automaticky rve 1,45V, to snad ani nema cenu resit....

    @6freedom6: uz si zkusil snizit ten nasobic CPU a delicku ramek a zjistil, kam az se dostanes s FSB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    No hlavne je divny, ze se nemuze dostat s FSB nad 250MHz a to muze bejt bud uplne zmrsenym taktovanim (delicky atd) nebo taky treba zdrojem.... a ze mu tam BIOS automaticky rve 1,45V, to snad ani nema cenu resit....

    @6freedom6: uz si zkusil snizit ten nasobic CPU a delicku ramek a zjistil, kam az se dostanes s FSB?
    Ja bych sem to taktování moc nepletl. Hlavně ať pořeší tu teplotu. přes 80 stupnu v zime je opravdu moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    tak jsem srazil násobič na 6 a zkusil navyšovat FSB a reslo se to a jsem na 6*200 sakra vždyť tahle deska má No1 recenze :-((( prostě max 9*250 jinak teplotu při netaktovaném mám kolem 55-60 což by mělo být ok ne? jo a to taktování jsem zkoušel jak BIOSem tak Easy tune a stejný výsledek
    zítra zkusím koupit Arctic-Cooling Freezer 7 Pro ale teplotě to asi nebude páč proč by se hned za 1 sec resoval ten BIOS?

    hmm tak po dalším pátrání na netu je to zdroj, takže zítra skáknu do alfy vyměním a dám vám vědět jak pokračuju zatím dík chlapy musím končit ráno zase do rachoty prozměnu se otravovat s kopírkama:-)))))) ještě jednou díkes a zdar
    Naposledy upraveno uživatelem 6freedom6: 02-01-2008 v 22:23
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-04-2011, 20:36
  2. Chlazení procesorů: Problém s chlazením
    Od OblakavLese v sekci Chlazení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 16-09-2008, 13:12
  3. Problémy s PC (HW/SW): problém s chlazením
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-01-2008, 07:10
  4. Core 2 Duo E4300
    Od Withman v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 17-01-2007, 16:20