reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problémy s PC (HW/SW): problém s ovladači a HD audio

Neregistrovaný (0)|4.1.2008 17:09
Jméno tazatele: rendys

Znění dotazu:
mám novou PC sestavu na MB ASUS P5K3 Deluxe, paměť 2x1024 PC800corsair DDR2, grafika HIS HD2600XT iSilenceIII, procesor Core2Duo E6750 + arcticFreezer 7 PRO atd.(ostatní díly rád dopíšu, ale asi nejsou třeba)

HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
myslím, že ovladače grafiky nekorespondují s ovladači zejména HD audia které je na základní desce (HW a přerušení se nehádá s tím problém není)
ihned po instalaci winXPHome + ovladačů MB a VGA a po spuštění např.Benchmarku 3D Mark jakákoliv verze zasekne grafika a pokud se vůbec dostanu zpět do systému hlásí několik druhů chyby - pokaždé něco jiného -
např. hl. ovladač grafiky ve windows kernel nebo nějaká chyba s ovladači direct3D nebo ATI VPU Recover a i když tyto přídavné ovladače zakážu nebo chybující zařízení HD audio v systému zakážu stejně téměř vždy dojde k modré smrti i po přeinstalaci systému ! pomůžou nějaké jiné ovladače catalyst, detonátory apod.??? díky díky za radu (byl to dárek k vánocům) jinak sestava šlape a ve hrách se to nejprojevuje
tgfh (2985)|4.1.2008 17:11
Co máš za zdroj? :)
johny__g (6387)|4.1.2008 17:31
A ty ovladače grafiky máš poslední? Zkus použít nejnovější verzi 7.12, nebo která teď vlastně je. Popřípadě zkus Omega drivers, zde.
pavel_p (993)|4.1.2008 18:55
Setkal jsem s tím, že na intelácké desce s nějakým Sigmatec STAC-9xxx audio a ATI2400? byla rozhozená grafika v centru zabezpečení (okno bylo skoro celé černé). Pomohlo najít jinou verzi ovladačů zvukovky než na stránkách intelu, konkrétně jsem je stáhl někde ze stránek Dellu.
Jestli to vyřeší tvůj problém, tak napiš.
husky14 (4214)|4.1.2008 19:01
Jestli ti nejdou spustit jen 3DMarky a ostatni funguje, tak si do zastupce 3DMarku do cesty dopis parametr "-nosysteminfo" (bez uvozovek)

Tohle je u HD2x00 uplne normalni....