Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LCD přes DVI (pls. HELP)

sms.agent (2)|5.1.2008 22:14
Ahojte,
mám nový monitor LCD 22" LG Flatron L226WTQ-PF, doma jej chci používat jako druhý monitor při sledování filmů atd.
K počítači jsem jej připojil do druhého výstupu grafiky (Asus EN6600GT) před redukci z DVI na VGA 6m dlouhým VGA kabelem.
Vše OK, akorát se mi nelíbili duchy viditelné zblízka, tak jsem si v Alzáči pořídil 10m DVI-D, dual-link (zn. ROLINE - "http://www.alza.cz/kabel-propojovaci-dvi-d-pro-lcd-dvi-d-dvi-d-dual-link-stineny-10m-pouze-digitalni-signal-d70489.htm") propojovací kabel.
Bohužel monitor přes tento kabel vůbec nepracuje, sice dioda signalizující stav přejde z oranžového úsp. režimu na modrou barvu, ale jinak nic. Teprve při použití rozlišení 1024x768 (800x600 nešlo) monitor ožil, ale barvy byly jak zfetované - přikládám obrázek.
Poté mě napadlo otestovat kabel dodaný spolu s monitorem - je to DVI-D single-link 1,8m - a ejhle, monitor běhá jak má. Vůbec nechápu čím by to mohlo být.
Prosím, poraďte, ten ROLINE mě stál 750,- a to už je něco. :(
Díky
DSC00128.gif
tgfh (2985)|6.1.2008 00:52
Pokud 1.8m kabel funguje a 10m ne tak je to asi kabelem :)
Intri (3490)|6.1.2008 01:09
10 metrů je dlouhá trasa, potíž může být jak s elektrickými vlastnostmi ( příliš velký útlum signálů a jeho naprostá degradace po cestě ), tak s prostým poškozením kabelu. Můžeš kabel vrátit a zkusit koupit nový, tím případně potvrdíš/vyvrátíš mechanickou závadu, ale pokud problém bude stejný i s jiným kabelem, máš problém, který nebude snadné vyřešit - pokud to vůbec bude rozumně možné.
sms.agent (2)|8.1.2008 16:00
A nemůže to být třeba tím, že ten 10m kabel je dual-link narozdíl od toho kratšího singlu?
RoSi™ (15)|8.1.2008 17:53
Jako pise Intri, 10m je proste velka vzdialenost po elektrickej stranke. Ak ti nahodou staci 7m, skus tam dat 7m, a ten 10m vrat. Tri metre v tomto pripade vedia spravit svoje. Off Topic: V tomto smere sa uz neviem dockat Display Portu (http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort) ktory zvladne na 15m 1080p HDMI video / 24bpp / 50 (60) Hz bez akej kolvek straty kvality a cez tenucky kablik. No to je vsak hudba buducnosti. Este sa len zacali ohlasovat vyrobcovia grafickych kariet, a takisto monitor je zatial len jeden. 30" Samsung, na ktory by som musel siahnut pekne hlboko do kapsy.