radeon 9550 vs K7S5A
Dobrý den,
mužete mi prosííím poradit.
Koupil jsem GK Sapphire ATI Radeon 9550 256MB DDR a zapojil jsem ji na ZD K7S5A rev. 3.1B, ale nefunguje - po startu PC se nestane vůbec nic. Zkoušel jsem ji na na jiné ZD - byla to deska v počítači DELL - typ si nepamatuji a karta běhala v pohodě. K7S5A podporuje AGP 4x, grafika podporuje AGP 4x, 8x.
Co určuje, že karta na ZD poběží?
Děkuji
mužete mi prosííím poradit.
Koupil jsem GK Sapphire ATI Radeon 9550 256MB DDR a zapojil jsem ji na ZD K7S5A rev. 3.1B, ale nefunguje - po startu PC se nestane vůbec nic. Zkoušel jsem ji na na jiné ZD - byla to deska v počítači DELL - typ si nepamatuji a karta běhala v pohodě. K7S5A podporuje AGP 4x, grafika podporuje AGP 4x, 8x.
Co určuje, že karta na ZD poběží?
Děkuji
9550 na K7S5A musí chodit bez problémů, spíš zkontroluj jestli je dobře zasunutá. Pro jistotu resetni BIOS. S jinou kartou ta deska funguje dobře?
Teď tam běží GeForce MX-440, 64MB. BIOS je na desce poslední vydaný. ATIna je snad zasunutá dobře - ventilátor se točí.
No, já mám odpojený speaker:) Po startu se rozsvítí LEDka disku, začne blikat DVD a blikat nepřestane.
Ten reset BIOSu nepomůže? Je to divné, jediný problém 9550 vs K7S5A co jsem našel byl kvůli starým ovladačům, ale tohle s ovladači nesouvisí. Zkus ji pro jistotu ještě jednou vyndat, profouknout slot kvůli prachu a zase ji tam dej, pořádně ji do slotu dotlač.
Zkusil jsem flashnout starší verzi BIOSu a taky to nepomohlo. A nezáleží u GK třeba na šířce pam. sběrnice? - moc tomu nerozumím a tak se ptám jako hňup. Ten počítač tady teď nemám a tak nic s HW nevyzkouším. Ještě jsem si vzpomněl, že jsem tu ATInu zkoušel na třetí desce (výrobce nevím, ale bylo to V266B nebo tak nějak) a taky nefungovala.
[QUOTE=mikymaus;78910]Zkusil jsem flashnout starší verzi BIOSu a taky to nepomohlo. A nezáleží u GK třeba na šířce pam. sběrnice? - moc tomu nerozumím a tak se ptám jako hňup. Ten počítač tady teď nemám a tak nic s HW nevyzkouším. Ještě jsem si vzpomněl, že jsem tu ATInu zkoušel na třetí desce (výrobce nevím, ale bylo to V266B nebo tak nějak) a taky nefungovala.[/QUOTE]
Pokud nefungovala karta v jiné desce může být problém klidně v ní, třeba je mrtvá :runaway
Ačkoli koukám, že nahoře píšeš že fungovala v jiné desce, sem z toho zmaten :)
Pokud nefungovala karta v jiné desce může být problém klidně v ní, třeba je mrtvá :runaway
Ačkoli koukám, že nahoře píšeš že fungovala v jiné desce, sem z toho zmaten :)
Šířka paměťové sběrnice s tím nesouvisí, jediné co rozhoduje zda to pojede nebo ne je kompatibilita AGP sběrnice, a tu má K7S5A univerzální, takže na ní musí jet každá AGP karta. Spíš to vypadá že něco není v pořádku s tím Radeonem, to že jednou šla mohla být náhoda. Napadá mě třeba studený spoj na PCB??