Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: MB DFI nF3 Ultra-D - přetaktování

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    7

    Ahoj, potřeboval bych poradit, kde dělám chybu při přetaktování CPU AMD Athlon 64 3500+ s kodovým označením Venice na desce DFI nF3 Ultra-D (chipset nForce3 250). RAM GEILL PC 3200 - podtaktované na 200MHz, 2T. HT mám 3x, CPU násobič 11x, frekvence sběrnice 228 a již na této hranici vykazuje procesor při testech v Prime95 chyby Nevíte někdo co je špatně, jak z té mašiny vymáčknout víc?
    Díky předem za jakýkoli tip. Petr
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Lepsi chlazení, zvysit napetí na cpu ?
    Uved default hodnoty, a nasledne posledne stable hodnoty
    -
    taktiez sa moze stat ze mas smoliarsky kusok uz z vyroby a viac z neho ho uz nedas...
    -----
    samozrejme mozes ist s fsb dole, a zvysit nasobic, pokial ho tento procesor nema uzamknuty, tym sa mozes dostat na vyssiu frek ...
    navyse ak bude nizsia FSB, mozes stiahnut o nieco nizsie aj pamate, a skusit im znizit casovanie
    (tu je skor otazka ci nestratis viacej ako ziskas )
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Myslím že nad 2,5 GHz už bude potřeba přidat malinko napětí - o 0,05 až 0,1 V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    7

    Chlazení by mělo být OK - při plné zátěži 53 stupňů přímo na jádře. Přesné hodnoty teď v práci u sebe nemám, ale napětí jsou zkoušel zvýšit o 0,1 (míň mi deska nedovolí) a nepomohlo.
    Default hodnoty byly HT 4x, frekvence 200 a násobič nejvyšší - 11x (tedy zvýšit již nepůjde). Co se napětí týče, tak pokud se nepletu bylo 1,45 - zvednuto na 1,55. Paměti jsou DDR1 400MHz podtaktovány na 200 s vyšší latencí (2T) zbytek necháno na auto - zkusím ještě nastavit zbylé časování ručně na horší (vyšší) hodnoty.
    Systém v pohodě nabootuje, nikde žádný problém, ale při testech CPU při maximálním vytížení do zhruba do 1 až 3 minut hodí chybu
    Mám trošku obavu, jestli se nejedná o případ, který popisuješ - zmetek procík od výroby....
    Dám večer vědět jak jsem uspěl/neuspěl
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jestli mas ramky podtaktovany na 200DDR, tak casovani zhorsovat nemusis, to uz ti nepomuze.... vypada to na strop CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Napadlo mě - když dáš paměti na 200 MHz, nezobrazuje ti BIOS fyzický takt? To znamená že efektivní taktování by bylo těch 400 MHz a paměti jedou vlastně přetaktované? Zkus Memtest, jestli ti ten nehodí taky chybu. Přidat napětí pamětem nejde? Default by měl být 2,5 V, a do 2,8 V by jim to nemělo uškodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Napadlo mě - když dáš paměti na 200 MHz, nezobrazuje ti BIOS fyzický takt? To znamená že efektivní taktování by bylo těch 400 MHz a paměti jedou vlastně přetaktované? Zkus Memtest, jestli ti ten nehodí taky chybu. Přidat napětí pamětem nejde? Default by měl být 2,5 V, a do 2,8 V by jim to nemělo uškodit.
    To mě nenapadlo, vyzkouším Dík za tip
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Este ku tym pamatiam, pokial nemaju pasivak, tak sleduj ich teplotu, na vyssom napatí sa budu aj viac hriat, a potom nemusia pracovat spolahlivo.
    ci uz maju alebo nemaju pasivak, odporucam im spravit aspon aky taky ofuk nech sa neprehreju
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    7

    Ahoj, tak jsem pustil memtest86 na pamětech v podtaktovaném stavu a během půl hodiny mi to vyhodilo dvě chyby:
    Tst: 5 a 5
    Pass: 0 a 0
    Failing Address: 00046f7e070 - 1135.8MB a 00047f7e070 - 1151.8MB
    Good: 00000000 a 00000000
    Bad: 00000080 a 00000080
    Err-Bits: 00000080 a 00000080
    Count Chan: 1 a 1

    Což mě nemile překvapilo, ptze mám dve Geill ramky v Dual chanell a celou dobu jely v poho (před půl rokem jsem je takto testoval a bez problémů).
    Předpokládám, že je to důvod těch chyb při testu CPU, nebo se mýlím?
    Může to být jejich podtaktováním? Nebo je v nich prostě chyba?
    Je to na reklamaci (maji naštěstí doživotní záruku).
    Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Black tgfh
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    143

    Vyndej je, vyčisti (i sloty), přeházeně zapoj, uveď BIOS do defaultu a testni znova, nesmí tam být ani chybka.

    Btw. znatelně přetaktování ovlivňuje taky zdroj, jaký vlastníš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    7

    POčítám se spuštěním testu ještě na defaultním nastavení BIOSu a hodnotách pamětí. Snad to bude v pohodě. S výměnou by sice problém být neměl, ale na reklamaci můžou být až měsíc, což by mě celkem drtilo... Zdroj mám Fortron 400W (nebo 450W) teď si nejsem jistý..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Pedroso79 Zobrazit příspěvek
    POčítám se spuštěním testu ještě na defaultním nastavení BIOSu a hodnotách pamětí. Snad to bude v pohodě. S výměnou by sice problém být neměl, ale na reklamaci můžou být až měsíc, což by mě celkem drtilo... Zdroj mám Fortron 400W (nebo 450W) teď si nejsem jistý..
    Tak testík už jede, snad to teda bude OK. Pokud ne, ještě zkusím - jak je psáno výše - vyndat ramky z banků, pročistit a případně proházet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Pedroso79 Zobrazit příspěvek
    Tak testík už jede, snad to teda bude OK. Pokud ne, ještě zkusím - jak je psáno výše - vyndat ramky z banků, pročistit a případně proházet.
    Hmm tak chyba se objevila na tom samém místě znovu (navíc při restartu PC se vypisuje ram na disk), uvidím po dalším restartu.... Zkusím ještě prohodit bnaky a když to nepomůže, bude muset paměť bohužel na reklamaci....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. EGA Ultra EG-3000
    Od wojta v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-07-2017, 22:46
  2. Přetaktování GK (HD 6970 Ultra Durable 2GB)
    Od DennyZuko v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-01-2014, 18:06
  3. Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?
    Od happymaster23 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 19:48
  4. X-Fi vs Power DVD 7 Ultra
    Od Sondagi v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-06-2007, 00:03
  5. DFI LanParty UT nF4 Ultra-D / SLI-D
    Od Bergo v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 29-05-2006, 22:19